• nian74
    Äldre 30 Aug 12:13
    1559091 visningar
    6299 svar
    6299
    1559091

    Fortsättningstråd Framfall/slid eller livmoder

    Jag sitter och väntar på operation för mitt rectocele. Jag har ett främre också men det ville hon vänta med att åtgärda.
    Jag födde mitt fjärde barn för sex månader sedan - de vill ju helst vänta ett år men jag har haft problem med det bakre så länge nu så läkaren lovade att åtgärda det i höst redan.

    Jag både längtar och inte... blir tufft med barnen om man har ont men samtidigt vet jag att det måste göras.

    Pyttis, när blir du opererad igen?

  • nian74
    Äldre 30 Aug 15:27
    Gladhannapanna skrev 2010-08-30 12:59:59 följande:
    Nian: Jag har fått besked om att det blir under vecka 40 eller 41. Instämmer med dig, vill ha det gjort men det blir en jobbig period medan man återhämtar sig. DU har koll på att du inte kan ta hand om barnen själv ALLS under 8 veckor? Vår yngsta var ett när jag opererades förra gången, det var urjobbigt att inte kunna ta hand om henne själv!
    Oj då, läkaren sa bara att jag skulle bli sjukskriven i en månad... Jag är föräldraledig nu (men det sa jag inte till läkaren) och tänkte att maken får ta ut f-penning när jag är sjukskriven.
    mina två yngsta är sex månader och två år så det blir nog kämpigt.

    Då är det ju ganska snart för dig - hoppas det blir bättre sen då!
  • nian74
    Äldre 15 Sep 20:53

    Vad skönt.
    Jag kollar brevlådan med skräckblandad förtjusning varje dag men jag har inte fått någon tid än.

  • nian74
    Äldre 18 Sep 19:21
    bolbol skrev 2010-09-18 18:57:32 följande:
    ojojoj,här kommer en nybliven 2barns mor,sen 3 veckor ,och nervös hypokondriker..... =)

    fick mitt andra barn 3 veckor sen i morgon och min äldste är 1½ år,så alltså nära förlossningar. Känner av att det är något som hänger ner och det gjorde ont när jag kissade nyss....

    Vet inte vad jag vill med inlägget...behöver bara support,är otroligt nervös att det ska fara framfall. Jag lyfter redan tungt pga min äldre son och vi bor på 4de våningen i ett hus utan hiss =(

    jaja,hoppas att jag inte behöver vara fööör rädd att det slutar i framfall eller liknande...
    Ta det lugnt, knip på och be barnmorskan kolla på efterkontrollen. 3veckor är ju väldigt kort tid så det kan ju hända mycket.
  • nian74
    Äldre 21 Sep 22:08

    Det är ingen fara med frågornaGlad det är bara skönt att ha några att ventilera med här - det här är ju inget man tar upp på fikarasten på jobbet direkt...

    Nej, jag är inte överviktig.

    Ja, jag har problem att göra tvåan, jag blir nödig och kan oftast påbörja "tömningen" men kan inte få ut allt utan att hjälpa till med fingrarna. När man har det såhär bildas det tydligen som en ficka där avföring samlas.
    (Nu dricker jag fibrer från apoteket varje dag för att hålla igång magen.)

    Mitt främre lider jag inte lika mycket av, jag kan få en molande tyngdkänsla efter promenader eller när jag stått mycket. Jag tycker att jag kan gå och kissa hur ofta som helst, precis som att blåsan inte töms helt men jag vet inte om det är så eller om jag inbillar mig för att jag går och tänker så mycket på det här nu.

    Vad har du för besvär av ditt främre? Hur kommer det sig att de inte opererade det förra gången?

    Jag hoppas att du vill uppdatera mig efter operationen så jag vet vad jag har framför migObestämd

  • nian74
    Äldre 26 Sep 10:50
    Mli79 skrev 2010-09-26 10:26:37 följande:
    Nu är det ganska precis ett år sedan jag opererade mig, hade fframfall på bakre slidväggen mkt pga en muskel som hade släppt. (en muskel som går mellan slida och ändtarm tydligen). Idag har jag inga besvär alls, kommer knappt ihåg hur det var innan op.. Vill bara önska alla lycka till och stå på er! Min gyn tvekade om jag skulle OPas, hon tyckte att det skulle knipas bort. Sen under OP upptäckte dom det där med muskeln. Hur lätt hade det varit att knipa bort det då, när det inte fanns någon muskel att knipa med?
    Vad skönt att höra att det blev sån skillnad!
    Jag förstår inte riktigt varför läkarna verkar tycka att det inte är så viktigt - det påverkar ju hela livet!
    Att  gå på toaletten borde ju vara det mest naturliga i hela världen likaså att ha sex utan att känna sig ful och missbildad (min man har inte klagat och det sitter nog mest i mitt huvud, men ändå...)

    Nu vill jag bara få det här gjort!
  • nian74
    Äldre 3 Oct 21:15

    Lycka till Pyttis!{#emotions_dlg.flower}

    jag ser fram emot att höra hur det gått och hur du mår efteråt. Hoppas du slipper illamående denna gång!

  • nian74
    Äldre 9 Oct 19:17

    Ha,ha - ja,det borde ju vara det mest naturliga i världen...

    Grattis får man väl sägaSkrattande

  • nian74
    Äldre 10 Oct 11:14

    Du borde kunna få en remiss till en specialist genom mvc eller på vårdcentralen.
    Jag gick redan hos en specialist då jag haft cellförändringar och passade på att ta upp mina problem när jag ändå var där.
    Ett slidväggsramfall verkar inte vara något de upptäcker när de gör en vanlig gynundersökning utan man måste tala om det så undersöker de på ett speciellt sätt (det syns ju inte när man bara ligger där utan man måste krysta och hålla på)

  • nian74
    Äldre 14 Nov 19:18

    Jag väntar fortfarande på min operation, ser ut som att det blir i mitten av januari.
    Jag är jättenyfiken på hur det blir med sexet efteråt så ni får gärna berätta hur länge ni väntat, om det gör ont osv...
    Jag ska "bara" operera bakre slidväggen men nu tycker jag att besvären med främre väggen blivit värre (det är nu åtta månader sedan jag födde barn) Jag har ofta den där irriterande tyngdkänslan - ibland får jag ta en alvedon för att det ska släppa och på sista tiden känner jag av urinröret ofta. Det känns lite som när man håller på att få urinvägsinfektion, lite svidigt och irriterat.

    Jag känner mig nästan alltid torr i underlivet också, jag smörjer med intimsalva och olja - jag troratt det också beror på framfallet - är det något ni känner igen? (Enda gången jag inte känner mig torr är när jag har mens)

    Lycka till alla!

Svar på tråden Fortsättningstråd Framfall/slid eller livmoder