• Äldre 30 Jun 22:19
    1558832 visningar
    6299 svar
    6299
    1558832

    Fortsättningstråd Framfall/slid eller livmoder

    Skriver en rad för att lägga till favoriter! Opererades i början av mars, fick komplikationer så operationen kunde inte slutföras utan kommer att opereras igen i höst.

  • Äldre 30 Jun 22:47

    Nu har jag läst hela tråden.

    Jag har haft besvär vid promenader längre än 15 minuter och vid lyft. Att hoppa eller springa finns inte på kartan!!!

    Den info jag fått är att man blir successivt bättre under ett helt år efter förlossningen, så man gör ingen bedömning av op förrän den tiden har gått.

    Min gynekolog sa till mig att ta det lugnt med att gå, lyfta, springa och hoppa så det har jag gjort i 3,5 år nu....

    Jag hade både främre och bakre slidväggsframfall, i början av mars skulle båda opereras men jag blödde för mycket så kirurgen avbröt efter att ha åtgärdat det främre framfallet. Tyvärr har jag ju fortfarande rejäla problem med det bakre så jag känner ingen större förbättring.

    Jag kan inte använda tampong och måste också hålla emot när jag bajsar. Min gyn sa att man ska se till att inte bli förstoppad för det kan töja ut framfallet.

    Jag har ridit i hela livet, men inte hjälpte det. Brast massor vid första förlossningen och de sydde i timmar, kirurgen som opererade har lovat att åtgärda det vid nästa operaion eftersom mellangården inte är som den ska vara. 

    En jättebra tråd! Kan någon länka till den första tråden? 

  • Äldre 21 Jul 11:41
    So nice skrev 2010-07-20 19:36:39 följande:
    Pyttis!

    Känns som vi är lite i samma båt jag ska op. för andra gången både främre och bakre, jag har läst allt som finns att läsa om detta!! i Usa finns det en läkare som lägger in ett litet stöd i slidväggen! detta bygger upp slidan utan att förstöra vare sig sexlivet eller att det finns risk för att framfallet ska återkomma.

    Vart op du dig
     
    På SU Östra i Gbg. Kändes som en väldigt duktig och erfaren gynkekolog, ska bli intressant att höra vad hans äger när han undersöker mig igen efter osmmaren. Jag har gått ner ca 20 kg, det ska ju också göra förutsättningarna bättre har jag förstått.
  • Äldre 30 Aug 09:00
    Tanis82 skrev 2010-08-30 07:39:54 följande:
    Jag ska till min vårdcentarl i vecka för att kolla om jag har fått slidväggsframfall både fram och bak sida. Hoppas på att det inte är så som jag tror.......Har haft tillräkligt med besvär efter min förlossning.    
    Hoppas att det inte är som du tror, men skulle det vara det så går det ju att åtgärda!
  • Äldre 30 Aug 12:59

    Nian: Jag har fått besked om att det blir under vecka 40 eller 41. Instämmer med dig, vill ha det gjort men det blir en jobbig period medan man återhämtar sig. DU har koll på att du inte kan ta hand om barnen själv ALLS under 8 veckor? Vår yngsta var ett när jag opererades förra gången, det var urjobbigt att inte kunna ta hand om henne själv!

  • Äldre 30 Aug 16:07

    Då tycker jag att du ska tala om för läkaren att du är föräldraledig, till mig sa de iaf att jag inte fick göra några saker på frestade på bäckenbotten under 6-8 veckor. Var sjukskriven från jobbet i en månad, men hade restriktioner kring lyft längre.

  • Äldre 8 Sep 21:25
    mie02 skrev 2010-09-08 19:48:55 följande:
    Hej!  Har precis startat en tråd om mitt livmoderframfall, så fick jag se denna tråden. Tackam för lite input från er med erfarenhet. 

     I korthet- 3 v sedan jag födde barn, har idag varit hos läkare, livmoderns mynning är vid slidmynningen eller bara precis innanför. Hur ser min prognos ut?? Enligt läkaren kan detta bli bättre med tiden, de gör ingen diagnos ännu . Vilka erfareheter har ni andra som drabbats? Finns det hopp att framfallet går tillbaka? Kan jag göra något för att öka chanserna? Enligt läkaren skulle jag fortsätta med promenader med barnvagnen och normala aktiviteter, även om det känns obehagligt.

    Allt borde vara underbart just nu, har en 3 v son som är underbar, men framfallet är allt jag tänker på och jag kan knappt sova längre eller glädjas åt pojken.
    Jag har inte så mycket livmoderframfall så jag är inte säker på din prognos. Men jag har fått informationen att det tar ett år innan man kan ställa en riktig diagnos. Tre veckor är ju en väldigt kort tid så det borde ju absolut bli bättre med tiden även om det kanske inte går tillbaka som det var innan!
  • Äldre 15 Sep 20:49

    Idag kom brevet, operation 7/10. Både längtar och fasar....

  • Äldre 19 Sep 14:55

    INstämmer med nian74. Försök att undvika så mycket lyft det går. Stora pojken kanske kan klättra delar av trappan i alla fall?

  • Äldre 22 Sep 09:11

    tråkigt att läsa att ni fått kämpa för att bli opererade, jag har inte haft några sådana problem. Gynekologen hann knappt titta innan hon sa att det ska opereras och att hon skulle skriva remiss.

    Den läkare som op mitt främre framfall i våras har även lovat att snygga till mellangården som är för tunn eller ngt efter min grad tre bristning vid första förlossningen. Jag är rätt säker på att det blir samma läkare som ska på mitt bakre om några veckor.

    Jag blödde ett par dl när de opererade i våras mot normalt 2 tsk så han vågade inte slutföra med det bakre som planerat utan det blir nu istället.

Svar på tråden Fortsättningstråd Framfall/slid eller livmoder