• Äldre 7 Feb 22:17
    1559458 visningar
    6299 svar
    6299
    1559458

    Fortsättningstråd Framfall/slid eller livmoder

    Kan man få liv i den här gamla tråden? Opererades för rectocele för några dagar sedan och undrar lite över återhämtningsfasen?

  • Äldre 8 Mar 19:22
    me99ellen skrev 2019-02-12 19:56:49 följande:

    Jag opererades för ett bakre framfall i början på januari i år. Inne på mitt sjätte

    sjukskrivningsvecka, skulle börja jobba på måndag men känner mig inte redo. Så jag blev sjukriven två veckor till. Det känns fortfarande svullet, det är segt det här.


    Hur har det gått för dig? Jag var på åb för en vecka sen och mina stygn har ff inte försvunnit. Ska avvakta 3v och har de inte försvunnit så ska de klippa bort dem. Jag jobbar som vanligt, var sjukskriven 4veckor och har nu jobbat första veckan. Lite tyngdkänsla men tycker det känns bra.
  • Äldre 9 Mar 16:02
    Eliin80 skrev 2019-03-09 13:45:41 följande:

    Hej!

    Jag undrar om ni kan svara på om det är framfall jag har fått? Är 39 år och födde mitt sista barn för 9 år sedan. Har alltid upplevt att jag haft bra knipmuskler. Ibland har jag vid mensen första dagar haft en känsla av att underlivet varit svullet (men det har inte varit svullet). Nu kom denna känsla vid en helt annan tidpunkt och vill inte släppa. Jag har nu börjat fundera på om det kanske är en känsla av tyngd istället men som jag uppfattat som svullnadskänsla. Känslan sitter i blygdläpparna. Idag försökte jag kolla med en spegel. Det syns inget konstigt utanpå men om jag sitter på huk och liksom "öppnar upp" och samtidigt krystar så ser jag en "bulle" i öppningen. Är detta framfall?


    Jag har opererat mig för ett bakre framfall. Jag hade tyngdkänsla men inte i blygdläpparna utan kände mig mer ?öppen?. När jag varit ute och sprungit så kom ?något? fram. Boka tid hos en gynekolog. Samtidigt om du inte besväras så vill de nog helst inte operera. Det är inget farligt att ha framfall. Utan det är symptomen som avgör om det blir operation.
  • Äldre 9 Mar 16:31
    Eliin80 skrev 2019-03-09 16:20:31 följande:

    Hade du också att det inte syntes om du inte krystade (eller då sprang som du gjorde)? Jag ska till bm för cellprov på måndag så tänkte be att hon tittar lite då.


    Det syntes inte. Bara om jag sprang o gick på toa direkt såg jag det. Sen när jag sett det första gången kunde jag se om jag fick på toa o tog i. Efter ha läst typ hela den här tråden och slukat nätet på info så råder jag dig att gå till en gynekolog och inte bm. Men som sagt det är ingen fara att ha framfall om du inte störs av det. Jag kände mig öppen (och därmed ofräsch) fick lite ont när jag sprang samt var tvungen att hålla emot när jag gick på toa. Inga jättestora besvär men träffade en bra gynekolog som senare var den som opererade mig. Är framfallet inte utanför tror jag att det är rätt stor risk att bm bara säger att allt ser bra ut.
  • Äldre 9 Mar 19:01
    Eliin80 skrev 2019-03-09 16:44:02 följande:

    Men om det inte är utanför och jag inte har problem av det (mer än den konstiga känslan) Är det då ens lönt att gå till en gynekolog? Kommer de ens glra något åt det då tänker jag?


    Nä då är det inte lönt om du inte tycker en operation är nödvändig kommer inte gyn heller tycka det. Vad jag förstått kan det vara bättre att vänta då op oftast inte håller hela livet. Men har du besvär o vill opereras så lita inte blint på bm
Svar på tråden Fortsättningstråd Framfall/slid eller livmoder