• So nice

    Fortsättningstråd Framfall/slid eller livmoder

    fortsätter våra diskussioner om ev. framfall

  • Svar på tråden Fortsättningstråd Framfall/slid eller livmoder
  • So nice

    Jag var tvungen att dela upp meddelandet för att det inte skulle försvinna igen.
    DÅ det gäller nät så sa min läkare samma sak som din att det kan göra ont vid samlag, vilket gör att man helst inte väljer att sätta in det i sexuellt aktiva kvinnor..

    Men jag har ju redan haft återfall så vad betyder det? att jag ska behöva op varje år? 

    Hella: konstigt med klumpen men dom har säkert byggt upp din mellangård och det är nog det du känner..
    Jag har ett svagt minne att var så förra op. och att man inte kunde få in något och i början när ni ska ha sex så måste man använda glidmedel och det gör rätt ont i början.

    Jag ska vilket fall som helst vänta i 3 månader med både sex och tampong ( får se om mannen står ut)
    Jag vill inte op. en gång till!!!
     
    Jag har också tittat mig med spegel och ser en massa svart tråd i mynningen!! det har lossnat mer idag!!
    Men jag frågade min ryska gynläkare om trådarna och hon sa att det behövde jag inte oroa mig för då det hela är läkt efter 10 dagar men att bindväven i sig inte har läkt färdigt ( förstår ni) men det måste ju vara bättre att de stabiliserar upp det som de gjorde med dig Pyttis. med riktiga stål stygn!

    JAg lyfter inget!!

    Hur länge är ni sjukskrivna? jag har en vecka kvar har varit lite deppig fram tills igår då det vände och livet ser ljusare ut..

    God natt och krya på er 

  • Gladhannapanna

    So nice: Men de kanske sydde bindväven med annan tråd än slemhinnan?
    Bra att du fått svar på många av dina frågor i alla fall!!!

    Jag är sjukskriven i en månad på heltid. Med tanke på att jag fortfarande drar mig för att gå längre än till brevlådan så känns det bra. Jag trodde att jag skulle kunna gå ut och gå ordentligt vid det här laget men det är inte att tänka på!!!

    Lyfter väldigt lite och bara lätta grejor, men hon som op sa faktiskt att det är ok att lyfta min yngsta dotter, men jag tänker inte chansa!!!!

    Tillbringar dagarna i soffan eller sängen och sparar mig till eftermiddag kväll när familjen är hemma.

    Tycker att det är jobbigt att inte kunna avlasta maken mer, dessutom har vi målarfirma hemma nu så det är slipdamm och skräp överallt, jag städar inte utan det får maken göra på kvällarna...

  • Hibiscus

    Hmmm.. jag tror det är ganska vanligt på de flesta sjukhus att personal ser upp till vissa läkare som om dom är "gudar" min mamma har jobbat många år som läkarsekreterare på ett mindre sjukhus o hon har berättat lite om hur jaurgongen kan vara: som bla- nåde den som sätter sig på läkarens" plats" i matsalen- ...
    Jag måste nog säga att vissa av sköterskorna där vi op oss kunde vara ganska otrevliga...men sen fanns det några som är helt underbara o då främst några nattsköterskor!!

    Nej tror inte det är mellangården dom sytt som en klump för det är i rektumväggen- ni har inte en klump då??
    idag lossade det stygn igen..
    Jag hade mycket ont de första 1-2 veckorna men tog regelbundet dexofen o alvedon,men det onda klingade av efter den tiden, så det kommer snart bli bättre med smärtan Pyttis.
    - nu har jag jobbigt bara med tyngden o klumpen o jobbigt med magskötningen (det jag skrev om tidigare att allt inte hinner komma  ut på en magskötning o inte vågar trycka, så känns som man är nödig hela dagarna jag har alltid varit så att jag kan bara sköta magen på morgonen o är det så att jag av nån anledning inte gjort det nån dag- så är det som om den magskötningen är förgången....o inte kommer ut då förren nästa morgon-skumt jag vet- visst nån enstaka gång har jag väl kunnat göra det nån annan tid med, men då har det varit då man haft diarre eller nåt.. å det är ju inte så ofta.
    Jag har också känt mig ganska deppig o är väl det fortfarande.. har mycket tankar och oro..detär verkligen på frestande detta!!
    Jag städar inte heller mer än lätta saker jag plockar undan o lägger in glas i diskmaskinen på övre hyllan- lägger inte in nåt på den undre delen- matlagningen sköter jag så det jag lyfter är varorna till det- typ köttfärsen osv lyfter kastrullerna men mer än det vågar jag inte lyfta- ja jag har väl lyft den bärbara datorn å hoppas den inte är för tung....

    Jag blev sjukskriven direkt i 6 veckor pga min återfallsrisk o att jag har ett ganska tungt arbete som undersköterska

  • Gladhannapanna

    Hella: OM du är sydd med "vanlig" tråd, som tex efter en förlossning så är det nog nogrmalt att det ramlar bort stygn nu, så var det för mig förra gången att det kom stygn nu och då under några dagar,

    Jag tror inte att jag har en klump, men har inte vågat känna efter än...

  • So nice

    Men tjejer ni måste tänka positivt, ni har ju trots allt 80% chans att klara er!!!

    Min återfalls risk är något högre men jag tänker också positivt måste göra detta!

    Hella: min mage är likadan emellanåt kan jag inte tömma tarmen helt men jag bryr mig inte om det, för det måste vara bättre att ha lite kvar än att sitta och krysta.

    Pyttis kommer dina stygn att lossna av sig själv?

    Jag är ss i en vecka till har då varit ss 3,5 vecka helt ok för mig med tanke på jag har kontorsjobb.

    Pyttis ditt främre framfall var helt ok nu eller hur? det bådar ju gott för det bakre! då det var större chans att få återfall på den främre väggen eller hur?
     
    Jag tror jag var lite oförsiktig förra gången, började springa tidigare än vad man skulle samt att jag gick och bar min lilla tjej som då endast var dryga året. 

  • Hibiscus

    Mmm vet  jag måste försöka tänka positivt- men tyvärr inte så lätt... o nej jag är i riskzonen för de där 30% att få tillbaka det inom 1 år tyvärr- läkaren sa innan op att så ser det ut i allmänhet, men när hon gjort op på mig så sa hon direkt att jag tyvärr är i den zonen,,, med tanke på att bindväven är kass och att jag 1 år innan gjort en prolapsop- då min livmoderhals kapades. men men vet att för ens välmående nu så måste jag va positiv!!
    nu ska jag äta taco- det är ständig fredagsmat här- ha en trevlig fre kväll tjejer!

  • Gladhannapanna

    So nice: Ja, mina stygn ska försvinna av sig själva. Antar att de absorberas på ngt sätt för de sitter inte i slidväggen utan inuti om du förstår, de syns inte nu, iaf inte när jag tittade med spegel för några dagar sedan.

    Ja, mitt främre såg bra ut, men det är bara ett halvår sedan det op. Jag  var jättenoga med att inte bära, trots att min yngsta inte ens var ett år gammal och inte kunde gå.

    Tur att maken passar mig, för jag har så himla lätt att dels springa runt massor här hemma när alla är hemma, dels lyfta av bara farten!!!

    Just nu ritar vår fyraåring, ett och ett halvtåringen sover och maken klipper gräset.

  • So nice

    Pyttis låter lyxigt! 

    Min make får jag dessvärre påminna stup i kvarten om att jag inte får lyfta, men jag tycker ändå att det funkar bra.
    Jag tittar varje dag i spegeln vet inte vad jag ska titta efter men jag gör det i vilket fall som helst.

    Jag har fortfarande ett spindelbo av svart tråd ca en till två cm in i slidan.
    Inga stygn har lossnat på ett tag nu men jag räknar med att de ska börja komma ut nu, vilket känns rätt skönt. 

    Nu blir det lite detalj rikt här men men, Jag tittade mig samtidigt som jag krystade lite försiktigt och det såg bra ut inget som buktade fram som det gjorde tidigare.

    Vi får vara försiktiga och ta hand om oss så ska det nog gå vägen!

    pyttis har fortfarande lika ont? 

    Ha en trevlig vecka!

     

  • Gladhannapanna

    So nice: Jag har inte alls lika ont längre, men det känns ju av så fort jag står lite längre, som tex diskar eller lagar mat. När jag går är det inte lika tydligt. Dock tycker jag att smärtan ändrat lite karaktär, från varmt, svullet pulserande till mer svid och brännkänsla. Har börjat klia lite med, antar att det betyder att sårläkningen är på sluttampen.


    Det jobbigaste just nu är nästan att vi har hantverkare hemma, dehar jobbat i över en månad hemma hos oss, jag vill ju kunna hasa runt och slappa hur mycket som helst, men nu känner jag att jag måste vara påklädd och fixad innan de kommer vid åtta på morgonen.


     

  • Gladhannapanna

    Har känt lite försiktigt med fingret idag och tror att jag också har en klump faktiskt!
    Tittade med spegel och tror att det får bli en stor tub glidmedel om det ska gå att ha sex!

    JAg fick ju direktnr till den läkare som opererade mig, ringde idag som hon bad mig om jag fortfarande har ont. Hon sa direkt att hon vill träffa mig, ska dit på fredag. Känns superbra!!!!!

    Hopppas att ni andra mår bättre och bättre!

Svar på tråden Fortsättningstråd Framfall/slid eller livmoder