• Äldre 11 Oct 22:41
    1559059 visningar
    6299 svar
    6299
    1559059

    Fortsättningstråd Framfall/slid eller livmoder

    Jaha, upptäckte idag att det hänger en tråd som är ca 2 cm lång ut ur slidan!!! den sitter fast så jag kan inte dra ut den, Men hallå!! vad händer? blir less på detta, känns verkligen inte som allt är ok därnere och dessutom har jag samma dilemma som er med nr 2, är helt säker på att att det rök massor av stygn när jag var så förstoppad de första 2 dagarna hemma från sjukhuset fick min mens häromdagen och jag känner en konstant tyngd...

    Skulle inte förvåna mig om jag får göra om det hela men då blir det på ett annat sjukhus inte DS igen!!

    Pyttis hur går det för dig? infektion? Undra varför du fick sådana special stygn!!!

    Lycka till shadow83  

  • Äldre 11 Oct 22:47

    Jaha, upptäckte idag att det hänger en tråd som är ca 2 cm lång ut ur slidan!!! den sitter fast så jag kan inte dra ut den, Men hallå!! vad händer? blir less på detta, känns verkligen inte som allt är ok därnere och dessutom har jag samma dilemma som er med nr 2, är helt säker på att att det rök massor av stygn när jag var så förstoppad de första 2 dagarna hemma från sjukhuset fick min mens häromdagen och jag känner en konstant tyngd...

    Skulle inte förvåna mig om jag får göra om det hela men då blir det på ett annat sjukhus inte DS igen!!

    Pyttis hur går det för dig? infektion? Undra varför du fick sådana special stygn!!!

    Lycka till shadow83  

    Hella ta inte Microlax enligt gynakuten är det det värsta man kan göra!! Fick reda på det efter jag hade tagit microlax!! 

  • Äldre 13 Oct 21:26

    Jag skrev ett jättelångt inlägg igår som inte kom med får skriva om det i morgon orkar inte idag..

    Typiskt
     

  • Äldre 14 Oct 23:14

    JA du Hella, vi har väl båda blivit grund lurade på DS!

    Jag har ju redan fått återfall och i mitt fall är nu chansen att det skall hända igen betydligt större än 20 %.
    Dock har jag lite tröst i att det inte var så mycket som behövdes åtgärdas enligt min gynläkare.. Trots detta hade jag precis samma problem som tidigare om inte ännu mer besvär denna gången så jag fattar inte riktigt varför denna op. skulle vara så mkt mindre...

    Jag var på besök hos min privata gynläkare hade hon inte varit privat så hade jag velat att hon utförde min operation men hon tar 25 000 för ett sådant ingrepp..
    Hon kommer från Ryssland och är helt underbar hon berättar sådana historier varje gång.
    Hon berättade att i Ryssland arbetar och utbildar man sig till läkare på samma gång. 
    Så alla ryska läkare börjar sin bana som vårdbiträden för att gå vidare till sjuksköterskor osv..

    När hon kom till Sverige så jobbade hon tillsammans med den första läkaren som op. mig Bo Ansen..
    Hon berättade att alla anser att han i stort sett är en gud. När hon då började sin bana på DS tyckte alla att hon var konstig då hon gjorde allt med patienten själv, preppa inför op "tvätta, sätta kateter-operera för att sedan själv sy ihop...hon sövde till och med sina patienter..

    Hon sa vilket fall till mig att vill man vara säker på att läka fullt ut ska man vänta i 16 veckor med att föra in något i slidan, man ska absolut inte bli hård för då töjs den bakre slidväggen ut.

     

  • Äldre 14 Oct 23:40

    Jag var tvungen att dela upp meddelandet för att det inte skulle försvinna igen.
    DÅ det gäller nät så sa min läkare samma sak som din att det kan göra ont vid samlag, vilket gör att man helst inte väljer att sätta in det i sexuellt aktiva kvinnor..

    Men jag har ju redan haft återfall så vad betyder det? att jag ska behöva op varje år? 

    Hella: konstigt med klumpen men dom har säkert byggt upp din mellangård och det är nog det du känner..
    Jag har ett svagt minne att var så förra op. och att man inte kunde få in något och i början när ni ska ha sex så måste man använda glidmedel och det gör rätt ont i början.

    Jag ska vilket fall som helst vänta i 3 månader med både sex och tampong ( får se om mannen står ut)
    Jag vill inte op. en gång till!!!
     
    Jag har också tittat mig med spegel och ser en massa svart tråd i mynningen!! det har lossnat mer idag!!
    Men jag frågade min ryska gynläkare om trådarna och hon sa att det behövde jag inte oroa mig för då det hela är läkt efter 10 dagar men att bindväven i sig inte har läkt färdigt ( förstår ni) men det måste ju vara bättre att de stabiliserar upp det som de gjorde med dig Pyttis. med riktiga stål stygn!

    JAg lyfter inget!!

    Hur länge är ni sjukskrivna? jag har en vecka kvar har varit lite deppig fram tills igår då det vände och livet ser ljusare ut..

    God natt och krya på er 

  • Äldre 15 Oct 16:12

    Men tjejer ni måste tänka positivt, ni har ju trots allt 80% chans att klara er!!!

    Min återfalls risk är något högre men jag tänker också positivt måste göra detta!

    Hella: min mage är likadan emellanåt kan jag inte tömma tarmen helt men jag bryr mig inte om det, för det måste vara bättre att ha lite kvar än att sitta och krysta.

    Pyttis kommer dina stygn att lossna av sig själv?

    Jag är ss i en vecka till har då varit ss 3,5 vecka helt ok för mig med tanke på jag har kontorsjobb.

    Pyttis ditt främre framfall var helt ok nu eller hur? det bådar ju gott för det bakre! då det var större chans att få återfall på den främre väggen eller hur?
     
    Jag tror jag var lite oförsiktig förra gången, började springa tidigare än vad man skulle samt att jag gick och bar min lilla tjej som då endast var dryga året. 

  • Äldre 18 Oct 11:19

    Pyttis låter lyxigt! 

    Min make får jag dessvärre påminna stup i kvarten om att jag inte får lyfta, men jag tycker ändå att det funkar bra.
    Jag tittar varje dag i spegeln vet inte vad jag ska titta efter men jag gör det i vilket fall som helst.

    Jag har fortfarande ett spindelbo av svart tråd ca en till två cm in i slidan.
    Inga stygn har lossnat på ett tag nu men jag räknar med att de ska börja komma ut nu, vilket känns rätt skönt. 

    Nu blir det lite detalj rikt här men men, Jag tittade mig samtidigt som jag krystade lite försiktigt och det såg bra ut inget som buktade fram som det gjorde tidigare.

    Vi får vara försiktiga och ta hand om oss så ska det nog gå vägen!

    pyttis har fortfarande lika ont? 

    Ha en trevlig vecka!

     

  • Äldre 24 Oct 22:25

    Vilken underbar doktor! det är bara att gratulera själv ska jag tillbaks till jobbet i morgon, vill helst inte gillar inte mitt jobb något nämnvärt men jag känner mig ok, jag känner också en tyngd från tid till tid, efter toalett besök, långa promenader, har haft en underbar tid hemma med mina barn och det har fått mig att tänka om. Så detta elände kanske vänder till något riktigt bra i mitt liv (starta eget)..Har fortfarande massor av stygn kvar i slidan! hmm!Jag är glad så länge de sitter där, jag känner också en knöl, jag inte stuckit in fingret så långt typ en 5 mm men jag har en knöl, vem vet det kanske är normalt?

    Må så gott tjejer!
     

  • Äldre 10 Nov 21:46

    Hej,

    Jag är inte heller ok, jag började blöda en gång efter ett toa besök! jag är fortfarande hård trots att jag åter fiberrikt och det känns inte helt återställt där nere!! är riktigt less på detta nu, får hålla emot när jag går på toa ( inte varje gång men ändå) har inte ens fått en kallelse till återbesök..

    Må så gott 

  • Äldre 13 Nov 21:08

    Sä här ligger det till för mig, jag började blöda från slidan( såret) när jag gjorde 2:an inte ändtarmen! ska nämna att jag var jättehård då, jag ringde gynakuten men dom sa bara att jag skulle avvakta och inte åka in om det inte började stört blöda!

    Som vanligt med andra ord! jag behöver också hålla emot fast på utsidan. jobbigt! dock inte varje gång och jag tycker ändå att det känns bättre!

    Hur har dom sagt till er om knipövningar? mig sa dom att man då inte får knipa förrän efter ca 6 veckor! det har gått 6 veckor för mig nu och jag försöker följa alla regler har endast burit min dotter vid några få tillfällen ( under en väldigt kort tid) lyfta ur och i vagnen osv.

    Har ni haft sex ännu? Jag kommer vänta och maken är väldigt snäll han klagar inte alls han vet vilket h..te jag har gått igenom och att jag inte är beredd att göra det igen!

    Jag har lite av samma symptom som jag hade tidigare dvs går jag inte på toa samma sekund som jag känner att det är dags blir jag förstoppad..

    Må så gott tjejer  

Svar på tråden Fortsättningstråd Framfall/slid eller livmoder