• So nice

    Fortsättningstråd Framfall/slid eller livmoder

    Hella,
    När du ringer operations bokningen så begär Jan Zetterström (det var så han hette ja), han hade verkligen förståelse för mig och brydde sig helhjärtat sa att en kvinna i min ålder ska absolut inte behöva lida så här mycket..
    Första gången jag opererade mig var det doktor Bo Ansen ( han anses vara någon sorts Gud på DS) alla tycker han är så fantastisk på alla vis. Men han förstörde mig helt.

    Det som var komiskt i det hela är att sist jag opererades var att det var en kvinna  i 40 års åldern minns ej hennes namn men hon var svensk. ( jag hade specifikt sagt att jag inte ville ha Bo då han förstörde mig där nere, han skulle i samband med att de stärker upp mellangården ta bort en del av blydläpparna (inga problem tyckte jag,ta bort vad som behövs) han klippte av dem rakt av jag såg helt stympad ut ville inte ens visa mig för min man. fick senare fixa till dem hos en privat gynläkare  Hon hade arbetat med honom under flera år på DS och konstaterade min farhågor, han är en dryg person som har gjort för många op till dags dato. Han gör det på rutin inget annat.

     Jag berättade hela storyn för min senaste läkare på DS  och hoppades att hon skulle ta mig på allvar, Jag valde att sövas denna gången och när jag då vaknar upp efter op säger min läkare att hon hade kallat på Bo Ansen under operationen så att han skulle titta på hur allt såg ut( hon behövde rådfråga honm om något).

    Han hade sagt till henne att jag i stort sett inte behövde åtgärda något utan att de skulle göra så lite som möjligt!!!
    Bo ville väl inte erkänna att han hade misslyckats!! Det var därför jag knappt kände något efter op sist.
    Jag hade inte ont och mådde jätte bra, tacka F..n för det, de hade ju knappt rört mig!!

    I vissa fall tycker jag man skulle kunna stämma sjukhuset ( jag vet att man kan det men det gör ingen skillnad).

    Den där BO kan få betala min sjukskrivning!!! och lida....Jag ger all min förhoppning till Jan och hoppas verkligen på att han kan hjälpa mig, jag tycker du Hella ska göra samma sak. Denna gången ska jag även begära eget rum och ligga kvar i 2dygn, trött på att bli behandlad som skit!!

     

  • So nice

    Min läkare sa också sist att man skulle upp och röra sig medans min privata (som fixade min blygdläppar) sa att man under inga omständigheter ska göra något på länge,1-2 månader hon avrådde t.o.m från sex i 16 veckor!!för så lång tid tar det för bindvävnaden att läka helt!

  • So nice

    Pyttis bra för dig att allt funkar bra, jag frågade min läkare Jan om han kunde sy med metal klämmormen men ha sa att det är för stor infektions risk, jag tycker det är värt det, hellre en infektions som går att bota med antibiotika än en som i båda mina fall när stygnen har lossnat direkt!

    Hella, jag vet inte vad jag ska säga om BO, jag har bara dålig erfarenhet, han är säkert bra men jag har ju inte blivit bra så det klart han hamnar långt ner i min lista, sedan tycker jag att man behandlas så dåligt, man är inte värd någonting !!! känns som de på DS tycker mer eller mindre att man ska acceptera att det är så här man ska leva nu.
    Jag önskade någon hade berättat detta för mig tidigare för då hade jag valt KS istället för vanlig förlossning.

    Om detta hade varit ett manligt problem  hade det säkert funnits en lösning för länge sedan.
    Jag är skit less på att ha det så här.

    Jag har också problem med främre kan inte tömma blåsan helt, men jag kommer inte vilja att dem op det. för jag vill inte att det bli värre 

    Pyttis Eva Dalgren som op gjorde hon din förra op också?
    Funderar på att åka ner till henne faktiskt på vilket sjukhus jobbar hon? 

  • So nice

    Hella,

    Jag känner att det gör ont i min bakre slidvägg ibland, sticker till och känns hemskt, dock inte så  ofta.
    Mitt problem har blivit lite värre tycker jag, förmodligen för att jag har tagt upp löpning igen som jag tidigare gjorde men som min senaste läkare avrådde mig från. I dagsläget kan det ju knappats spela någon roll! jag är ju redan super dålig så skit samma om det blir värre. Jag mår bra av att springa.

    Jag ska be dem sterilisera mig i samband med nästa op.
    Jag minns faktiskt att jag på min efterkontroll hos BO (min första op) sa att det kändes som om framfallet hade kommit tillbaks, men han skakade bara på huvudet och sa att jag fortfarande var jätte svullen...nu efterhand förstår jag att så inte var fallet... 

    För tillfället (nu varnas känliga) så känner jag mig jätte öppen med mycket flytningar tittar jag mig i spegeln så är jag öppen med "två små ägg" som möts i mynningen!! dessutom får jag ont i livmoderna emellanåt(värk).

    Att göra nr 2 är abslolut ingen dans på rosor, man får hålla emot och trycka på ett flertal ställen.
    Efter det att jag har kissat och torkat mig när jag sedan ställe mig upp kommer det alltid några droppar till när jag står upp, misstänker att urinrörets blir rakt och kan på så sätt släppa de sista dropparna.

    Ofta känns det som om jag har urinvägs infektion, känns som om det svider..

    Vill inte had det så här!!

    SAARGR trevligt att träffa dig i denna tråden jag har vait i kontakt med dig tidigare men av en annan anledning!

    Må så gott att tappra tejer! Tur att vi har varandra!
     

  • So nice

    Var hos gyn idag pga av att jag misstänker att jag fått baktriell vaganos, något jag har haft tidigare som inte är så ovanlig. min gynläkare idag sa att jag hade ett väldigt litet rectocele, så han tyckte inte jag skulle op mig!!

    Men han har väl inte problem med att gå på toa eller? det är ju precis så här det känns man blir aldrig tagen på allvar, i deras värld så ska väl rectocelen hänga utanför kroppen för att man ska bli tagen på allvar
      

  • So nice

    Jag är inne på lite samma spår,, jag kräver snart det där nätet, skiter i om jag inte kommer har det så skönt sexuellt..
    Jag vill kunna gå på toa!!Jag hade lite vaginos!! så jag får behandla med 2 olika preparat morgon och kväll, hoppa på att det ska bli bättre snart..

    Dessutom sa min läkare igår (det var inte på DS) att jag skulle få gå till en sjukgymnast.. men jag har ett jätte bra knip, det är inte i musklerna vårt problem sitter, det är i vävnaden, så spelar ingen roll hur mycket man än kniper vi kan inte knipa bort det. givetvis ska man knipa det är bra för andra saker!!

    Jag ska ringa i augusti och begära en ny op tid jag har tur för Jan har själv skrivit i min journal att endast han får op. mig så jag känner mig lugn, det som var roligt igår var att den gynläkaren som undersökte mig hoppades för min skull  att jag vid nästa op skulle komma till DS bästa läkare BO ANSEN!! Vilket skämt det var ju hans som gjorde min första op, fullständigt arrogant!!
     

  • So nice

    Isa 73:
    håller med de kan sy igen mig med, orkar inte ha det så här, sexlusten är ju borta i vilket fall som helst...

    Alis:
    Jag har också fått olika besked vad det gäller träning, min första läkare sa att det är bara att träna som vanligt efter det att jag är färdigläkt. en läkare har sagt att jag måste sluta springa helt ( jag löptränar)!! nu var jag hos en 3 dje läkare han sa att jag absolut inte behövde sluta träna..

    Jag tror säkert att det kan påverka men att har man det redan tror jag inte att det gör så mycket skillnad..
    en del upplever ju som sagt att det blir värre med framfallet efter det att de har varit uppe och gått en hel dag eller efter långa promenader så lite påverkar det säkert.

    Men jag är säker på att om man nu mår bra av att träna så ska man fortsätta göra det, man kan ju inte sluta Leva pga detta.. 

  • So nice

    Buspojkarna:

    Jag har op 2 ggr ska in för op nr 3 i augusti..
    Har inte blivit ett dugg bättre tyvärr, men jag kommer göra det i vilket fall som helst, för värre kan det inte bli!
     

  • So nice

    Hella, håller alla tummarna för dig och hoppas verkligen att allt går som planerat!! Vem vet Bo kanske fixar till dig jätte bra bara för att det inte gick vägen för mig behöver det inte betyda att det inte  gör det för dig eller hur?

    Jan kanske misslyckas med mig med!! Jag längtar efter att få mitt gjort men ska verkligen försöka gå ner ca 10 kg innan dess!! SÅ nu har jag 3 månader på mig..

    Saargr,

    Konstigt att de inte gör mer nät här, nätet är en svensk uppfinning och när jag surfat runt på Amerikanska sidor så förespråkar de verkligen dessa nät. Funderar om det är en kostnadsfråga.. blir alltid lite misstänktsam när de är motstridiga, jag skulle vilja se statistiken på vilka som känner av sina nät.. jag läste att får man återfall som jag och Hella har fått så ökar risken med 30 % varje gång man måste op om sig, så i mitt fall så haj jag op mig 2ggr 30% risk till återfall första gången 60% andra och tyvärr 90% tredje!!! hoppas verkligen inte att de siffrorna stämmer..

    Hella ta det lugnt nu den första tiden jag menar riktigt lungt!! ligg helst i en vecka!! inga lyft eller något!!
    Stor kram! och lycka till! skriv när du orkar igen så vi får se hur det har gått!!

     

  • So nice

    buspojkar, du har det verkligen inte lätt!! stackare! 

    Bajs genom underlivet? det  har jag aldrig hört, skulle det verkligen vara en hål i både tarm och slidvägg? låter konstigt..

    Live happy.

    Jag har aldrig lidit av att kissa på mig,så jag tyvärr inte hjälpa dig där.

    Pyttis, blev ditt kissande värre efter operationen? Vissa säger att det kan bli värre när man op framväggen!

    Må så gott 

    Kram 
     

  • So nice

    Buspojkar! 

    VAd hemskt för dig jag har nog missat lite men varför vill man inte op dig, eller vill man det? väntar du bara på op tid?

    Jag känner mig aldrig riktigt bra..hoppas det blir bättre efter sommaren är lite ledsen att jag inte tog min första op som jag blev erbjuden, men tyvärr kostade det mig så mycket att vara hemma sist jag jag är ogärna det igen..

    Men i augusti ska jag kontakta dem igen så det blir säkert op i sep, okt någon gång..
    Undrar hur det har gått för Hella!!

     

  • So nice

    Hella!

    Välkommen tillbaka skönt att se att du år relativt bra..stor bukoperation är inget att leka med men jag undrar också varför de inte tog rectocelen samtidigt? jag vet att vid min förra operatipn var det eventuellt tal om jag skulle op både för rectocele och systocele men då sa en av mina gynläkare att dessa op görs aldrig samtidigt för då kan de båda väggarna växa igen!!!

    När jag senare besökte läkare nr 2 sa han precis tvärtom det klart man gör båda samtidigt det underlättar fär mig som patient!! vem ska man lita på? inte konstigt att man blir knäpp av olika besked till höger och vänster..
    Nå väl, glad att det gick bra Hella och hoppas nu att du slipper mensen..får du äta hormon tabletter nu eller hur fungerar det?

    Buspojkar! när det gäller fisandet så fixar inte jag det heller pga rectocelen den sitter helt enkelt i vägen...jätte jobbigt magen blir som en ballong!!

    Operation av mellanväggen är det enda som jag idag fortfarande är jättenöjd med..jag hae endast 6 mm och nu har jag 3 cm nästan 4 så det kändes jätte bra..

    Buspojkar..när det gäller sjukhus är DS det enda sjukhuset som gör rectocele i Stockholm jag vet att St:göran gör cystocele men där är man endast dag patient så in och ut samma dag...kan hända att Huddingen op, vet ej..
    vet inte hur det ser ut på DS under somaren jag skulle återkomma i aug men jag ska ju op av en speciell läkare så det kanske var därför..

    Kram på er 

  • So nice

    Fy f... för läkarkåren säger jag bara!
    Varför kan ingen ta en på allvar om de bara kunde få gå i våra kroppar under 1 dygn lovar jag att de skulle göra en opereration på direkten!!1

    Blir verkligen less, jag har jätte problem med mitt framfall för tillfället!! förstoppad och uppblåst för jämnan
    Orkar inte heller ha det så här längre!! 
    Neville du får skrika högt!! jag fattar inte att de ska vara så anti operation!!!när  man nu lider så mycket som vi gör!

     

  • So nice

    Grattis till bebisar och andra underbara ting..

    mina läkare Jan som jag väntat på nu hela sommaren kommer nu vara barnledig fram till JUL jamen hallå!!!
    orkar inte ha det sä här fram till Jul mitt framfall har också blivit värre.. fick en inbokad till läkaren som först operera mig Bo Ansen men jag tycker inte om karln!!!

    Men har bestämt mig för att gå dit så han får titta och att vi får prata, så får jag se hur jag känner mig efter det besöket!! när jag nämnde för OP sköterskan vad jag tycket om honom skrattade hon bara och sa att det är minsann han som har lärt upp alla där på Ds det är han som är deras mästare!!!!

    Hella känns det Ok nu när ska de op framfallet igen så du blir av med klumparna!!

     

  • So nice

    Ni som har haft problem med främre väggen hur är er urinstråle?

    Min pekar rakt fram!! så ska det väl inte vara eller? så varje gång jag kissar måste jag luta mig framåt för att inte kissa ner hela ringen, när jag nämnde detta för Bo Ansen tyckte han att jag kände efter lite väl mycket!!

    Vad det gäller strandkliniken kan jag djupt rekommendera den kvinnliga gynläkaren där hon är förutom duktig oerhört rolig. Hon har berättat de mest sjuka historierna man har hört, hon har tidigare jobbat i Ryssland..

    Jag har op mina Blygdläppar där (efter det att Bo Ansen stympade mig) och är väldigt nöjd..
    Dyrt var det men det var det värt!!

    Jag är inbokad till den 5 oktober om jag väljer att opereras av BO

    Kram till er alla 
     

  • So nice

    Tänk att denna tråden fortfarande lever?? 
    Vad har hänt med mig då? efter 3 operationer för bakre framfall så är jag tillbaka på ruta 1.

    Framfallet kommer alltid tillbaks, det är bra i några månader men sedan kommer det tillbaka igen..
    Är så less, funderar på att göra det ytterligare en gång till men är osäker..

    Stackars er och mig, vad vi lida.. 

Svar på tråden Fortsättningstråd Framfall/slid eller livmoder