• Solsto­llar
    Äldre 9 Jan 15:15
    27945 visningar
    39 svar
    39
    27945

    Lämna barn på förskolan när förälder är magsjuk.

    Jag undrar bara hur andra ser på att lämna barn till förskolan när en förälder är magsjuk. Visst är det så att det inte smittar innan det brutit ut? Vet själv inte var jag står. Ska man isolera hela familjen i flera dagar och så kanske de inte ens blir sjuka. Med omtanke om andra borde naturligtvis barnet vara hemma, men då behöver ju även den andra föräldrna vara hemma eftersom det kan vara svårt att ta hand om ett barn när man är magsjuk.

  • Svar på tråden Lämna barn på förskolan när förälder är magsjuk.
  • Cornel­ias mamma Pethra
    Äldre 9 Jan 15:18
    #1

    Vi har satt som regel här hemma att om en av oss 3 bli magsjuka så stannar samtliga hemma tills risken har lagt sig. Detta för att inte sprida eventuell smitta omkring oss på jobb, skola och förskola.

  • Äldre 9 Jan 15:18
    #2

    jag lämnade vår dotter när jag var magsjuk. hade inte orkat ha henne hemma då, dessutom gick det redan magsjuka för fullt på dagiset så jag tror inte att det direkt gjorde någon skillnad...

  • lovemy­boys
    Äldre 9 Jan 15:19
    #3

    Man kan ju vara bärare på smittan fast det inte har brutit ut, och kan då smitta!
    Men det är ju inte säkert (men troligt) att alla i familjen får det....så jag tycker personligen inte att man ska behöva isolera hela familjen.

    Krya på er!!


    Familjen KALOW....min alles egen..
  • Äldre 9 Jan 15:21
    #4

    Men om alla tänker att "det egentligen gör någon skillnad" så kommer det ju att fortsätta spridas..
    Nu har min dotter precis börjat på förskolan men vi har sagt det här hemma att om någon av oss är magsjuk så är vi hemma allihopa i minst 48 timmar för att undvika att sprida det vidare. Jag har varit hemma själv med en 10 månaders bebis och en ettåring och haft magsjuka, det är verkligen inte lätt men måste man så går det.

  • lovemy­boys
    Äldre 9 Jan 15:25
    #5

    Jag menar mest att man kan ju inte va hemma OM man skulle bli sjuk........jag kanske tänker fel??Förvånad


    Familjen KALOW....min alles egen..
  • Äldre 9 Jan 15:33
    #6

    På dotterns förskola får man inte lämna barnet om ngn i familjen har magsjuka och den regeln tackar jag för, ett bra sätt att minimera smittspridningen.

    Nej det är ingen drömsits att behöva ta hand om ett frikst barn medans man själv är magsjuk men det funkar...


    Den late får brått när det blir kväll
  • Äldre 9 Jan 15:39
    #7

    Jag jobbar på en förskola i Linköping och där har vi regeln att om någon i familjen är sjuk, får barene inte komma. Den regeln har vi för att förhindra att barnen och även vi personalen inte ska bli sjuk. För vad gör man om all personal på en förskola blir däckad??? Jag förstår att det är tyfft att ha barn hemma när man är sjuk, men man måste ju tänka på omgivningen också!

  • Agnes och Ville
    Äldre 9 Jan 21:05
    #8

    Härligt om alla tänker så


    rosalin skrev 2009-01-09 15:18:28 följande:
    jag lämnade vår dotter när jag var magsjuk. hade inte orkat ha henne hemma då, dessutom gick det redan magsjuka för fullt på dagiset så jag tror inte att det direkt gjorde någon skillnad...
  • mammam­utillt­re
    Äldre 9 Jan 21:11
    #9

    Jag jobbar på förskola och NEJ om det går magsjuka i familjen så vill vi inte att barnet hålls hemma, och sen ska man vara hemma 48 tim efter sista kräkning/el annat.

    Magsjuka är ju mkt smittsamt och vi personal kan ju oxå bli sjuka, och av erfarenhet så är det inte poppis då det bara kommer vikarier om all personal blivit sjuka, så på så sätt drabbar det även föräldrarna.

  • mammam­utillt­re
    Äldre 9 Jan 21:12
    #10

    Ursäkta!!! ska såklart stå,.. så vill vi att barnet hålls hemma!!!

Svar på tråden Lämna barn på förskolan när förälder är magsjuk.