• Äldre 11 Jan 15:05
    18313 visningar
    18 svar
    18
    18313

    Vad tjänar med "Produktspecialist"?

    Att vara produktspecialist och arbeta som säljare då för läkemedel hamnar du runt 25-30 000 i grundlön (de erfarenheter jag har haft). Sedan kan du få diverse tillägg på det som bonus, fältersättning och kontorsersättning (om du behöver ha "kontorsplats" hemma och det behöver du...

    För att bli produktspecialist/läkemedelskonsulent så måste du gå en kurs och bli godkänd på den såvida du inte redan är läkare eller apotekare i botten. Den kursen brukar de flesta arbetsgivare stå för men det är mycket plugg och väldigt intensivt.

    så i det här fallet skulle jag säga att Läkemedel är mer "kvalificerade produkter" eftersom du behöver en hel del grundkunskaper för att ens få jobba med det.

  • Äldre 11 Jan 20:47
    #8

    Ja, det gjorde jag i 3 år ungefär innan jag bytte bana. Är dock fortfarande inom läkemedelsindustrin. Är apotekare i botten.

  • Äldre 12 Jan 09:04
    #10

    Jag ledsande på att jobba som säljare. Branschen har blivit tuffare. Det är idag svårare att boka in besök hos läkare och annan vårdpersonal än det var för några år sedan. Jag trivdes inte med att sitta och ringa och "jaga" besök själv.

    Det har dragits ner otroligt mycket på den tid läkare får ha besök av konsulenter och vad man får göra och inte göra. Detta regleras strikt i avtal mellan landsting och läkemedelsindustriföreningen. Inte för att jag är intresserad av att hitta på mutor av olika slag men till slut blev det nästan absurt... Man fick knappt lämna en penna efter sig.

  • Äldre 12 Jan 19:40
    #12

    Jag hade runt 29 000 då inkl mina tillägg. Bonusen kom på årsbasis och brukade bli runt 15 000 (före skatt). Bonusen berodde på hur mina produkter hade sålt i mitt distrikt, i landet och hur företaget gick.

  • Äldre 13 Jan 08:38
    #15

    Det beror säkerligen på vilket företag man jobbar för. Jag jobbade för ett av de största. Medianlönen för de som hade motsvarande utbildning som mig och hade jobbat lika länge låg strax under 30 000.

    Vilket "vanligt" jobb tänker du då på som mer ekonomiskt att skaffa sig?

  • Äldre 13 Jan 22:07
    #18

    Man klättrar ju förstås även i lönestegen beroende på företag och tid som produktspecialist. Men att ha en ingångslön på 35-40 000 tror jag inte många har...

Svar på tråden Vad tjänar med "Produktspecialist"?