• Ett två tre
    Äldre 15 Jan 09:19
    29496 visningar
    25 svar
    25
    29496

    Biverkningar av Nuvaring (P-ring) Nån annan som upplevt det?

    Trötthet, yrsel, illamående, huvudvärk, fryser...

    Nån annan som upplevt det?

    Står att det ska vara ovanliga biverkningar, mindre än 1 av 100. Använde ringarna i höst och då hände samma så jag tog en paus, blev bra, provade igen och nu händer samma igen så det måste nästan vara pga dom Trist eftersom jag var jättenöjd med dom innan jag blev gravid och inte hade några problem. Min läkare sa att man kan reagera annorlunda på hormoner efter en graviditet.

    (Ja jag är 100% säker på att jag inte är gravid Det har jag kollat)

  • Svar på tråden Biverkningar av Nuvaring (P-ring) Nån annan som upplevt det?
  • Marina Theres­ia
    Äldre 15 Jan 11:51
    #1

    Jag hade stora problem med nuvaring men inte som dig, jag fick kraftiga humörsvängningar och började grina för minsta lilla ungefär.. Kände mig deprimerad efter fyra månader, sen var jag tvungen att sluta med dom för mitt och sambons förhållande började knaka pga mina humörsvängningar... Men jag har svårt med hormoner så nu har jag koppar-spiral.. Det beror antagligen på ringen, dina besvär alltså..

  • Ett två tre
    Äldre 15 Jan 12:22
    #2

    Marina Theresia skrev 2009-01-15 11:51:29 följande:


    Jag hade stora problem med nuvaring men inte som dig, jag fick kraftiga humörsvängningar och började grina för minsta lilla ungefär.. Kände mig deprimerad efter fyra månader, sen var jag tvungen att sluta med dom för mitt och sambons förhållande började knaka pga mina humörsvängningar... Men jag har svårt med hormoner så nu har jag koppar-spiral.. Det beror antagligen på ringen, dina besvär alltså..
    Vad jobbigt! Så fick jag av p-piller, det var därför jag bytte till ringarna för några år sen och då försvann hormonrubbningarna. Jag är ganska säker på jag mår dåligt pga ringarna. Skit oxå, vet inte vad jag ska ha då istället om det är hormonerna som trasslar. Och syskon är inte aktuellt än så nåt måste jag ju ha

    Kopparspiral är hormonfri eller? Men spiral känns inte helt aktuellt det heller
  • Äldre 15 Jan 19:47
    #3

    Hur länge har du haft ringen?
    Jag kan tänka mig att i bland så måste kroppen få vänja sig vid hormonerna och biverkningarna fösvinner

  • Ett två tre
    Äldre 15 Jan 21:06
    #4

    solstrålen 76 skrev 2009-01-15 19:47:24 följande:


    Hur länge har du haft ringen?Jag kan tänka mig att i bland så måste kroppen få vänja sig vid hormonerna och biverkningarna fösvinner
    Hade dom tre månader i höst och är inne på månad två nu efter två månaders uppehåll. Birverkningarna kom efter en månad ca bägge gångerna och blir bara värre... Ska träffa min läkare på måndag, han ville ta några blodprov så vet inte om han misstänker nåt annat, vi får se...
  • kajsa2­7
    Äldre 16 Jan 19:01
    #5

    Jag HATAR den j-a ringen. Jag är inne på min fjärde nu och är SÅÅÅ nära att ge upp. Illamående, ont i huvudet, humörsvängningar, flera svampinfektioner i underlivet, sveda efter sex.

    men jag vet inte vad jag annars ska ha... har haft kopparspiral två ggr men det har gjort så ont.

  • Äldre 16 Jan 19:49
    #6

    Jag hade ont i huvudet, mellanblödningar, svällda bröst och "mjölk" mm. Jag hade dem i drygt ett år men slutade med dem sen.

  • Äldre 16 Jan 20:02
    #7

    Har ni provat p-stav?

  • Ett två tre
    Äldre 17 Jan 08:13
    #8

    solstrålen 76 skrev 2009-01-16 20:02:21 följande:


    Har ni provat p-stav?
    Jag bor utomlands och p-stav finns inte här, är i alla fall inte vanligt. Vi vill försöka få syskon om en stund oxå, bara inte just nu, så jag vill inte ha nån prevention som man måste ta ut, utan helst nån man bara kan sluta med när man har lust.

    Mådde ännu sämre igår så drog ut ringen, orkar inte må så här längre! Ska träffa min läkare på måndag, ska ta några blodprov mm, men jag är 99% säker på att det är ringen. Men nu är den ute!
  • Ett två tre
    Äldre 17 Jan 08:19
    #9

    kajsa27 skrev 2009-01-16 19:01:40 följande:


    Jag HATAR den j-a ringen. Jag är inne på min fjärde nu och är SÅÅÅ nära att ge upp. Illamående, ont i huvudet, humörsvängningar, flera svampinfektioner i underlivet, sveda efter sex. men jag vet inte vad jag annars ska ha... har haft kopparspiral två ggr men det har gjort så ont.
    Usch, stackare! Jag har inte upplevt svamp eller ont efter sex och känner inte av humörsvängningar nu heller men det gjorde jag i höst när jag provade dom första gången efter graviditeten. (Hade sen en paus från dom en stund) Den här gången är jag så trött att jag inte känner nånting tror jag. Bara illamående, yr och trött, blä...

    Du är starkare än mig Jag gav upp igår!

    Vet inte vad jag ska ha istället, finns inga alternativ kvar förutom kondom känns det som. Eller ingen sex
  • LoveSh­arPei
    Äldre 17 Jan 23:25
    #10

    Jag använde denna ring i nästan 3års tid och för mig funkade det bara bra! Mycket bättre än när jag använde p-piller.

Svar på tråden Biverkningar av Nuvaring (P-ring) Nån annan som upplevt det?