• PS84

    Bakmaskinstråden

    Hej!
    Ni som har en bakmaskin som bakar brödet högt, istället för avlångt, hur blir det att skära? Kan man vända på det, typ lägga ner på sidan o skära eller blir det konstigt?

    Vilken maskin rekommenderar ni?
    Var inne på en Tefal XXL, mest för att det går att göra större bröd om man vill o sen den avlånga formen...

  • PS84
    Svar på #4
    Okay.. hur fasen skär man runda bröd? ;)
    Konstigt egentligen att de flesta är fyrkantiga o höga..
  • PS84
    Svar på #46
    En skogaholm är väl ca 700g tror jag.. t.ex. rostbröd - Rasker eller Långfranska är ju 1000g.. Står ju på plastpåsen hur stora bröden är..
    majlinsa skrev 2009-02-05 11:03:08 följande:
    det verkar skilja rätt bra hur pass "stora" bröd o så man kan baka.. men hur tar jag reda på tex hur stor en vanlig skogaholmslimpa är tex? eller hur mycket en sats med bulldeg blir i g?
  • PS84
    Svar på #100
    Hej!
    Jag har också en XXL, tycker den är jätte bra.. har mest kört vitt bröd i den, de andra jag provat har blivit för kompakta. Har dock inte experimenterat så mkt än. Tycker däremot att receptboken är sådär.. o så e de lite tråkigt att de inte finns några recept på nätet till den maskinen. Så nu får vi experimentera o tipsa varann.. ;)
  • PS84

    Ja, ska testa lite mer, har mest varit sjuk på sistone, så har inte orkat hålla på.
    Har dock testat med lite olika sorters mjöl o så o utgått från fullkorns eller lantbröds receptet.

    Ska testa lite i veckan, så återkommer jag sen.. =)

  • PS84
    Svar på #106
    atelli skrev 2009-03-03 14:36:03 följande:
    Vill bara puffa lite för "Julitalimpa". Väldigt poppis hos mina pojkar!! JULITABRÖD 1,5 tsk jäst 5 dl rågsikt 3 dl vetemjöl 1 dl brun socker 3 dl vatten 1 tsk salt 1 ägg, knäcks bara i, rakt av Program Normal Svår att köra på timer pga ägget, jag har kört utan nån gång och det har funkat bra!
    Hur stort blir det brödet? Tror du man kan ha sirap ist för brunt socker?
  • PS84
    Svar på #99
    Ska prova ditt recept,dock med lite modifikation, hade inte alls hemma.. ;)
    Hade du hela linfrön? Har bara krossade hemma, men de borde ju funka också.. o så har jag inget grahamsmjöl, bara rågmjöl.. Ska bli intressant!
    =)
  • PS84
    Svar på #111
    Såg svaret för sent.. ;) Satte i enligt receptet, fast rågmjöl då, får se hur det ser ut när den knådat lite mer. Jäst satte jag 6,5g ungefär.. vad nu det blir i tsk..
    Får se hur det blir helt enkelt.. ;)
  • PS84

    Just det, gör din maskin också så att den knådar "hackigt" i början, typ nån minut o sen börjar "som den ska"? I snabbprogrammet börjar den direkt, men i de andra verkar det som att den gör så... Trodde det var nåt fel på den först..

  • PS84
    Svar på #117
    Helloo!
    Brödet blev bra igår, men sjänk ner lite på mitten.. Men smakar gott iaf!=)
    Har inte fått sambons utlåtande än, så vi får se vad han säger sen. Han "klagade" lite på att alla bröd blev lite smaklösa, så förhoppningsvis smakar det här mer.
  • PS84
    Svar på #120
    Körde också på prog. 3... men det som skillde mot ditt var ju dels rågmjölet och dels jästen.. så kanske hade nåt med det att göra!

    Ja, tyvärr är det nog inte tillräckligt sött för honom.. själv e jag från Åland, så jag är van med mindre sött bröd... Brödkryddor e vi inte så förtjusta i ngn av oss.. men, får väl testa lite ;)
  • PS84
    Svar på #123
    Jag tycker xxl:en är bra delvis för att det är limpform på brödet och inte fyrkantigt, sen kan man ju göra mindre bröd, 750g och stora om man behöver det. Dock är ju de flesta recept man hittar till Nordicas maskiner, så på det sättet är det ju smidigt med en sån, men man kan ju räkna om dem också..
  • PS84

    Hoppetossan: Gjorde en variant av ditt rågsiktsbröd. Med rågmjöl, dinkelmjöl och rågkross, blev SUPER bra! =) Hade inga kryddor eller frön o sånt, förutom krossat linfrö.

  • PS84

    Jag rekommenderar också helt klart XXL. Vi är 2 vuxna o 1 barn än så länge, men den minsta storleken passar perfekt just nu.
    Betalade också 990 för min, plus nån hundring i frakt. Köpte på Ola Ring, super bra service o snabb leverans.

  • PS84
    3barnsmor35 skrev 2009-03-28 16:48:05 följande:
    Märkligt! Jag tittar på den för den är så stor, vi blir fem i familjen till sommaren o det går rätt mkt bröd =) Vilka andra är så stora?
    Jag rekommenderar helt klart Tefal XXL! Den kan ju göra bröd upp till 1500g. Såg inga storlekar på Wilfa:ns bröd, men kan inte tänka mig att det blir större?!
Svar på tråden Bakmaskinstråden