• Carro W
    Äldre 27 Jan 15:50
    83535 visningar
    359 svar
    359
    83535

    Bakmaskinstråden

    Hej, här vill jag också vara med


    TubeWoman skrev 2009-01-27 15:33:19 följande:
    Hej finns det någon som har recept på pizzadeg till bakmaskinen?
    här är ett som medföljer obh nordica

    1,5 dl vatten
    2 msk olja
    270g (4,5dl) vetemjöl
    1 tsk salt
    1,5 tsk jäst

    Program Dough
    Det är inte lätt att vara ödmjuk när man alltid har rätt
  • Carro W
    Äldre 27 Jan 15:59
    #10

    Jag skulle vilja baka morotsbröd eller liknande men vet inte hur mycket man vågar experimentera. När man bakar vanligt känner man ju när degen är färdig... Någn som har ett recept?


    Det är inte lätt att vara ödmjuk när man alltid har rätt
  • Carro W
    Äldre 27 Jan 16:16
    #12

    Tack där hittade jag vad jag sökte http://web.telia.com/~u92018300/GolimpanL2.htm


    Det är inte lätt att vara ödmjuk när man alltid har rätt
  • Carro W
    Äldre 27 Jan 16:44
    #14

    Jag hade missat det eftersom det står bland de glutenfria recepten.

    Hur ofta bakar ni? Jag får baka 1-2 ggr per dag, stora limpor, för tillfället...


    Det är inte lätt att vara ödmjuk när man alltid har rätt
  • Carro W
    Äldre 27 Jan 18:22
    #17

    Där finns ett bröd i rec.samlingen som heter Filmjölkslimpa. Det är ju samma typ.

    Om man ska finriva potatis tll ett bröd, är det rå eller kokt potatis?


    Det är inte lätt att vara ödmjuk när man alltid har rätt
  • Carro W
    Äldre 27 Jan 18:38
    #19

    Höbolimpan låter väldigt god. men jag låter dig testa först


    Det är inte lätt att vara ödmjuk när man alltid har rätt
  • Carro W
    Äldre 28 Jan 07:56
    #22

    Atelli
    Jag gör efter recepten än så länge. Så i Julitalimpan och en söt limpa jag gör går jästet först, när jag gör efter OBH nordicas så går den i sist


    Det är inte lätt att vara ödmjuk när man alltid har rätt
  • Carro W
    Äldre 28 Jan 08:00
    #23

    Jag gjorde potatisbröd igår. Finrev rå potatis och det blev ett väldigt gott, saftigt bröd.

    Körde på det franska programmet (french), stor limpa. Alla ingredienser i på en gång.

    260 g vetemjöl
    90 g Fyra sädesslag
    2 tsk torrjäst (söta degar)
    1 tsk salt
    2,6 msk olja
    1,3 msk ljus sirap
    1,3 dl filmjölk
    1,1 dl vatten
    40 g havregryn
    40 g fint riven potatis


    Det är inte lätt att vara ödmjuk när man alltid har rätt
  • Carro W
    Äldre 28 Jan 08:09
    #25

    Denna har vi
    http://www.elgiganten.se/is-bin/INTERSHOP.enfinity/WFS/store-elgigantenSE-Site/sv_SE/-/SEK/El_DisplayProductInformation-Start;pgid=p2Gz6oZKCO5SR0EjA9JBwx1h0000BoGw2BOx?ProductID=SHvD4QFHqKsAAAEOgspCGhkL&CatalogCategoryID=

    Jag kan inte jämföra med någon annan då det är min första maskin men jag är nöjd. Tyvärr väsnas den ganska mycket vilket gör att vi inte kan baka på natten eftersom vårt hus är så litet. Den piper högt två gånger under ett program och även själva knådningen väsnas.


    Det är inte lätt att vara ödmjuk när man alltid har rätt
  • Carro W
    Äldre 28 Jan 09:13
    #27

    Problemet med smuliga bröd tror jag beror på för lite fett. I t.ex. formfranskan (recept från OBH) så har jag ökat oljemängden för att det ska hålla ihop bättre.

    Atelli


    Då ska ag också prova högbolimpan


    Det är inte lätt att vara ödmjuk när man alltid har rätt
Svar på tråden Bakmaskinstråden