• MammaCh

    Regnbågsföräldrar 09 i Göteborg?

    Hej!
    I juni blir vi, jag, min flickvän och D (vår bästa bögkompis och tillika blivande pappa till vår son) äntligen föräldrar till vår hett efterlängtade Sebastian, som för tillfället gymmar järnet inne i min mage!

    Vår lilla kille har alltså blivit till genom hemmainsemination, ett projekt som från första trevande inseminationen till det tog sig ca 35 inseminationer senare, tog puh, 13 månader. (Vi inseminerade flera gånger per månad, vilket förstås underlättades genom att vi delar lägenhet med pappan. Snart ska vi dock bli grannar med honom istället! Han köpte grannlägenheten nu i veckan! Helt perfekt :) 

     Flera av våra straighta- samt gaykompisar är redan föräldrar och ytterligare flera kommer att bli det. Vore dock kul att lära känna ytterligare regnbågsfamiljer i Göteborg med omnejd! Vi bor på Eriksberg.

    Hur blev era/ert barn till? Hur tycker ni att ni blivit bemötta på MVC etc? Vad säger era föräldrar?  Arbetsgivare? Hur gör ni med föräldrarledighet? Och har ni fått några bra tips på dagis, föräldrargrupper etc? Och vilken bil, vagn ska man köpa? Tips?.........  Vore skitkul att dela erfarenheter, kanske följas åt och nu eller i framtiden även ses med våra små telningar! 

    Sköt om er därute!
    kram
    Charper med familj 

  • Svar på tråden Regnbågsföräldrar 09 i Göteborg?
  • paj craving

    Hej o grattis till lillkille på väg!

    Vi blir tre i familjen den 3:e april om allt går som det ska..! Vi inseminerade på Storkkliniken i Danmark o hade den helt osannolika turen att blir gravida på första försöket, o nu håller vi på o vänjer oss vid tanken på att hon därinne (för vi tror det är en hon)snart kommer ut...
    Vore kul att lära känna fler regnbågsfamiljer i stan, träffas o ta en fika o utbyta lite erfarenheter!
    Vi bor i Johanneberg.

    Kram / p.c.

  • MammaCh

    Gott höra ifrån fler regnbågsgöteborgare! Och vilken tur, första försöket och allt! :) Varför tror ni att det är en flicka? Haha, det var vi också helt övertygade om att vår lilla bebbe var, fick en chock (men en glad sådan) när barnmorskan sa att det ser ut att bli en pojke. Nåväl, är lycklig oavsett! Vore kul lära känna fler som sagt! Inga fler regnbågspäron där ute tro?

    Har ni köpt vagn och allt sånt förresten? Några tips? Vi ska på stora vagninspektionsjakten imorgon. Men hu vad lätt det är att gå vilse i barnvagnsdjungeln!

    Ett par gaykompisar vi har som har en liten son på 6 månader tipsade om att det bästa är att hyra bilstol första sex månaderna! Hos NTF. Ska kolla upp det!

    Vi hörs hoppas jag!
    Sebbes mammor och pappa

  • paj craving

    Hallå igen,
    o var är ni alla andra regnbågsgöteborgare?
    Hur har det gått med vagninköpet? Vi tittade en del på Brio happy, de kändes så sköna att köra o hade fina färger - men så kärade vi ner oss totalt i en Emmaljunga från-79 som vi hittade på Blocket o köpte istället. Babyskydd köper vi nog begagnat, sen verkar det vara mer komplicerat med den större bilstolen, där får man nog gå på vad som passar i bilen man har.

    Haha, vi har gått på varenda myt om magstorlek, hjärtfrekvens osv och har vant oss vid att kalla pyret för "hon", därför tror vi det är en tjej... Dessutom syntes inget misstänkt på ultraljudet, men en liten kille är förstås alldeles välkommen också, könet spelar ingen roll. Det är hursomhelst en riktig kicker därinne som älskar att steppa på blåsan med små snabba steg...
    Ska ni gå nån profylaxkurs förresten? Vet ej hur bra de är, börjar bli hög tid att anmäla sig men det har inte blivit av än. tiden går alldeles för fort!

    ha det gott!

Svar på tråden Regnbågsföräldrar 09 i Göteborg?