• Quinny
    Äldre 30 Jan 23:24
    28587 visningar
    21 svar
    21
    28587

    Bebis som bara vrider huvudet åt vänster. Nån mer?

    Inte "vänstervridet" men ett "högervridet" barn har vi här men, nu blir ju JAG orolig...är det något att oroa sig för? det har inte jag gjort iaf, har inte ens tagit upp det med vårat BVC...dom är så nonchalanta här, och så fort man tar upp något som man varit lite orolig för, så får man ett svar tillbaka som om man bara är en nojjig småbarnsförälder som oroar sig i onödan...hursomhelst, jag o sambon tror helt enkelt att det är hennes favoritsida att ligga/sova på. hennes högeröra var till och med lite konstigt när hon föddes, liksom lite ihoptryckt på någe vis, så hon hade säkert högersidan som favorit även i magen

  • Quinny
    Äldre 30 Jan 23:45
    #9
    LMH33 skrev 2009-01-30 23:37:42 följande:
    Vår son var också vriden sina första månader. Tror det var åt vänster. Vi gick till sjukgymnasten och fick massor av övningar att göra för att han skulle bli lika rörlig på båda sidorna. Han fick diagnosen torticollis och det var precis som du skriver, att bebisen "vant sig". "Vi tycker inte att det är nåt konstigt med detta, vi tycker att det har sin naturliga förklaring, i och med att hon som sagt suger på vänster tumme och ligger så hela nätterna. Vi tror liksom att muskler och senor "vant sig" vid att ha huvudet vridet bara åt ett håll." Men det är ju inte så bra om man blir för ensidig i den åldern. Då ligger man och sover oftast också med huvudet på bara en sida och eftersom huvudet fortfarande är mjukt så "stelnar" det sedan snett och blir inte alls vacker, man kan till och med få små "horn" i pannan. kolla här sv.wikipedia.org/wiki/Torticollis och här torticollis.dinstudio.se/text1_2.html Jag tycker absolut att ni ska ta chansen att gå till sjukgymnasten när ni nu fått en remiss. Att det har någonting med vänsterhänthet att göra tvivlar jag starkt på.
    Oj, usch nu blir ju jag ännu mera orolig, vilken dålig förälder jag känner mig som nu våran tös blir ju 6 månader nu, skulle jag tagit tag i detta för längesen och pratat med dom på bvc om det ju (förlåt TS om jag själ lite av din tråd, hoppas det är OK) dock ligger våran tös mycket på magen, rullar runt, greppar saker likabra och lika mkt med båda händer, och vi har inte sett att hennes huvud skulle vara snett öht....men anledningen till att jag faksiskt inte tagit upp detta med vårat BVC är just pga att vi har blivit dumförklarade när vi oroat oss över andra saker (som att hon kan vrida ena armen ett helt varv, när hon hade skräp i ögat som aldrig gick bort exempelvis..) DET var ju minsann inget att oroa sig för... men nu ska jag ta upp detta med bvc nästa vecka vi ska dit!
Svar på tråden Bebis som bara vrider huvudet åt vänster. Nån mer?