• MrM
    Äldre 13 Aug 17:26
    3910 visningar
    45 svar
    45
    3910

    Skulle ni vara hemma mer om de höjde taket?

    Jag skulle absolut vara hemma längre om ersättningen var högre. Jag arbetar i princip som egen företagare och står för merparten av hushållets inkomst och det kommer att bli väldigt kännbart ekonomiskt för oss när jag är hemma. Tyvärr, kommer jag nog att ta ut de flesta pappadagarna istället för semester.

    Utan att ha räknat ordentligt på det hela så ger ett överslag att vi kommer att få en inkomstsänkning i hushållet på ca 40% när jag är hemma (då har jag bara räknat på nettolönen, den ekonomiska förlusten är i själva verket högre eftersom jag även måste dra ner pensionsinbetalningar och annat under denna tid).

    Vinga1972's teorier om svepskäl och att en höjning av taket bara skulle flytta diskussionen upp till en högre lönenivå kan jag absolut inte skriva under på. Vi har fasta utgifter som inte täcks av de få kronor som staten behagar betala tillbaka av våra skattepengar, dvs att vi måste ta av sparkapital för att jag skall kunna vara hemma. Att flytta upp diskussionen till en högre lönenivå kommer i alla fall att ge ett antal barn mer tid med, i första hand, sina fäder.

    Mvh

Svar på tråden Skulle ni vara hemma mer om de höjde taket?