• Snuffe
    Äldre 13 Feb 08:42
    46743 visningar
    108 svar
    108
    46743

    MELATONIN - någon med erfarenhet av denna medicin på barn med sömnsvårigheter, del 2

    Vår tråt stängs imorgon, så här kommer den nya!

    Fortsätt diskutera!

  • Svar på tråden MELATONIN - någon med erfarenhet av denna medicin på barn med sömnsvårigheter, del 2
  • Äldre 5 Apr 01:47
    #61
    adams family skrev 2009-04-03 21:05:16 följande:
    Carro har din son ngn diagnos? Har ni vart i kontakt med vården?
    Det känns som om att vi jämt och ständigt är i kontakt med vården, men pga en massa annat..
    Sam har haft en hel del strul ända sen han föddes (4 veckor för tidigt, men liten för veckan så han vägde bara 1940gram)
    Han kunde inte bajsa själv förrens han var 8 månader, han hade ständiga magsmärtor tills han var ca 1½år, när han var 22 månader så fick han svåra nässelutslag över hela kroppen och då konstaterades det att han var svår mjölkproteinallergiker och allt magstrul antagligen orsakats av det..
    antagligen pga det så har Sam aldrig varit vidare intresserad av vanlig mat, han smakar ngt minimalt, men inte mer, utan han lever istället av en specialarvälling som består av sojadryck och sondnäring..
    Att den görs på sondnäring är för att han ska gå upp i vikt, han väger rent för lite..
    Till sin 2-årsdag i November vägde han 9,5 kilo, men tack vare sondnäringen väger han nu ca 11 kilo..
    Så vi har haft mycket kontakt med läkare och dietist pga detta, det är mååånga undersökningar stackarn fått utstå..

    Utöver det så är han öronbarn och fick rör i November (vi räknade ut att han gick på antibiotika över 100 dagar förra året)..
    Efter det slutade han vara sjuk jämt och ständigt (nåja, nästan, han har sin andra öroninflammation nu sen rörinsättningen och har haft några förkylningar) och framförallt så gick han från att bara säga ngt enstaka ord till att prata nonstop, underbart!
    Nu är det snarare på andra hållet, han är aldrig tyst, men det är så härligt att höra hans ständiga pladdrande {#lang_emotions_laughing}

    Vi har nog ursäktat allt sömnstrul med att det varit så mycket för honom och trott att det skulle bli bättre när allt annat blev bättre..
    Vi är ju medvetna om att han var hyperaktiv redan i min mage och sen har han fortsatt i samma anda sen han föddes..
    Hans "mag och mat läkare" har kommenterat att han är väldigt aktiv och gjort anteckningar om det..
    Även andra läkare har kommenterat att han är aktiv samt dom flesta släkt och vänner i vår omgivning..
    Den ända gången han håller sig lugn är i nya miljöer, då blir han väldigt dämpad och tillbakadragen tills han fått en överblick av situationen..
    Sen håller han sig lugn när han har över 40 graders feber har vi konstaterat, alla temperaturer därunder stoppar inte hans framfart {#lang_emotions_wink}

    När han skulle göra en gastroundersökning så skrattade sköterskorna och tyckte att det var så sött det läkaren skrivit från dagen innan när han blev undersökt så dom läste upp det för mig, jag minns fortfarande orden "mycket aktiv pojke som bara vill springa, lyckas dock vara still under undersökningen"

    Nu mår ju Sam så mycket bättre, men vi märker ju att det snarare blivit tvärtom, att han fått ännu mer energi..
    Nu när det varit så fint väder så har vi varit ute hela dagarna och han har iaf somnat fortare, men fram tills dess har det varit fullt ös och det har tom märkts tydligare än normalt att ju tröttare han blir, desto mer speedad blir han..
    Ikväll så finns det helt ärligt bara en liknelse jag kan göra, han var lika speedad som en påtänd amfetaminmissbrukare, for runt, kunde inte sitta still, kunde inte koncentrera sig osv, i ännu större utsträckning än vanligt..

    Man tycker ju att han borde somna om kvällarna, så mycket energi som han gör av med på dagarna..
    Det känns som att vi nog borde kontakta en läkare även om detta, vi önskar såklart att Sam slapp behöva ha läkarkontakt för ytterligare en sak, men för både hans, min och min mans skull så har vi nog inte så mycket val för i det långa loppet mår ingen av oss bra av Sams extrakryddade livsglädje som jag så fint brukar kalla det {#lang_emotions_dreamer}

    ursäkta att det blev aningen långt {#lang_emotions_smile}
  • siamus­en
    Äldre 15 Apr 23:59
    #62

    Helloj circadin-mammor. Bara jag igen med mina 1000 fragor

    Ger ni barnen circadin konstant eller håller ni upp en månad och sedan ger en manad?

  • Äldre 17 Apr 21:11
    #63

    Min dotter har fått Melatonin sedan julen -07 med ett uppehåll under några dagar pga att hon skulle göra ett sömn-EEG. Hon var pang bom tillbaka i gamla sömnvanor-dvs inga alls..


    Mamma till Orkidé-barn
  • Äldre 17 Apr 21:12
    #64

    Carro: Jag tycker att du ska ta upp din oro med BVC ang sonens överaktivitet!!


    Mamma till Orkidé-barn
  • siamus­en
    Äldre 17 Apr 21:14
    #65
    pcalma skrev 2009-04-17 21:11:30 följande:
    Min dotter har fått Melatonin sedan julen -07 med ett uppehåll under några dagar pga att hon skulle göra ett sömn-EEG. Hon var pang bom tillbaka i gamla sömnvanor-dvs inga alls..
    Verkar ju inte lovande

    Min far sa nämligen att man egentligen ska ge en manad och sedan halla uppe en manad,men jag tycker inte jag sett nagon här nämna det.
  • Äldre 19 Apr 16:17
    #66

    Vi har aldrig hört det. Varför ska man göra uppehåll då? Är det för att kroppen inte ska prodicera mindre eget melatonin pga att det tillförs utifrån??


    Mamma till Orkidé-barn
  • siamus­en
    Äldre 19 Apr 16:22
    #67
    pcalma skrev 2009-04-19 16:17:48 följande:
    Vi har aldrig hört det. Varför ska man göra uppehåll då? Är det för att kroppen inte ska prodicera mindre eget melatonin pga att det tillförs utifrån??
    Vet inte alls faktiskt. Ska försöka komma ihag att fråga.

    Känns lite jobbigt att inte ha en läkare hâr som känner till medicinen. Var hos en ny barnpsykiatiker igar som aldrig hört talas om den eller att man ger malatonin till barn, sa det verkar inte vara nagot man alls gör hâr i Frankrike.

    Skulle hellre prata direkt med en läkare i Sverige och inte genom pappa, som visserligen är läkare han med ( neuropsykiatiker men inte specialiserad pa barn),men det blir ju inte samma sak att fa info i andrahand så att säga.
  • Äldre 19 Apr 18:33
    #68

    Nej det förstår jag att det måste vara jätte svårt o jobbigt! Vi har BARA positiva erfarenheter av Melatonin. Det förändrade hela vår familjs liv. M mår sååå mkt bättre när hon sover gott med. efter att vi började med detta så sa det pang i hennes utveckling. Hon var jätte efter med talet, o när hon började sova så kom talet. Nu pratar hon som en liten vuxen Underbart!
    Innan Melatoninet så hade vi theralen, men det var jobbiga biverkningar samt att hon var groggy men inte sov hela nätterna ändå!


    Mamma till Orkidé-barn
  • siamus­en
    Äldre 19 Apr 18:38
    #69
    pcalma skrev 2009-04-19 18:33:14 följande:
    Nej det förstår jag att det måste vara jätte svårt o jobbigt! Vi har BARA positiva erfarenheter av Melatonin. Det förändrade hela vår familjs liv. M mår sååå mkt bättre när hon sover gott med. efter att vi började med detta så sa det pang i hennes utveckling. Hon var jätte efter med talet, o när hon började sova så kom talet. Nu pratar hon som en liten vuxen Underbart!Innan Melatoninet så hade vi theralen, men det var jobbiga biverkningar samt att hon var groggy men inte sov hela nätterna ändå!
    Min son började med circadin i veckan och har somnat runt 23 varje natt istâllet för mellan 01-03, sa jag hoppas att det âr pga circadinet och inte bara en tillfällighet.

    Tar bort stressen hos oss ocksa som aldrig kunde slappna av för vi inte visste hur hyper sonen skulle vara och till vilken tid pa natten.

    Theralen provade vi ocksa men det gjorde ingen skillnad alls.
  • siamus­en
    Äldre 20 Apr 23:20
    #70

    Tror sonen spottade ut det mesta av tabletten ikväll. Rakade tugga pa den. Far omkring som en galning precis som förut.

    Nåväl, någon av er som testat melatonin sjâlva för att se hur det kânns?

Svar på tråden MELATONIN - någon med erfarenhet av denna medicin på barn med sömnsvårigheter, del 2