• Kinya
  Äldre 13 feb 10:55
  5570 visningar
  19 svar
  19
  5570

  Ont i svanskotan när jag går i trappor eller sitter ner en längre stund, foglossning eller annat?

  Jag har känt i någon vecka nu (är i v8+4 idag) att det gör ont i svanskotan ibland:

  -Det började när jag cyklade en gång. Då gjorde det ont när jag trampade ner med ena benet.
  -Sen gjorde det lite ont när jag sitter ner mycket, t.ex. på jobbet vid datorn. Idag gör det lite mer ont när jag sitter än vad det gjort innan. Sitter jag mycket tillbakalutad så gör det inte ont men om jag sitter upprätt så gör det det.
  -Det har också börjat kännas lite mer när jag går i trappr och tar i, går jag försiktigt så känns det inte.
  -Ibland gör det även ont när jag går.

  Det gör inte så ont att jag hindras att göra det jag vill göra men tillräckligt för att det ska vara störande, speciellt på jobbet när jag måste sitta ner i stort sett hela dagen. Jag känner mig även lite "trött" och stel i bäckenområdet ibland. Det hjälper hittills om jag går upp och går en liten stund.

  Är det foglossning tror ni?

 • Svar på tråden Ont i svanskotan när jag går i trappor eller sitter ner en längre stund, foglossning eller annat?
 • Äldre 13 feb 10:56
  #1

  Ja, det är nog foglossning.

 • Äldre 13 feb 10:58
  #2

  Svårt att säga för jag knäckte min svanskota i samband med förlossningen och hade foglossning under graviditeten och då kändes det mer som om höfterna höll på att ramla lös och rörde sig.

 • Duckan­74
  Äldre 13 feb 11:01
  #3

  Jag hade ont i svanskotan på samma sätt, men trodde mer på att det var ischiasnerven. Det satt i till och från under hela graviditeten.

 • Kinya
  Äldre 13 feb 11:13
  #4

  När ska man göra något åt det? Och vad ska man göra? Jag ska på inskrivning den 6 mars och tänkte ta upp det med BM om det itne blivit värre innan dess.

 • Duckan­74
  Äldre 13 feb 11:16
  #5

  Jag gjorde ingenting åt det hela. Det är sånt som kan komma i och med en graviditet. Bara att bita ihop. Jag jobbade hela vägen fram till 4 v innan bf. Det gick bra.

 • Äldre 13 feb 11:18
  #6
  Kinya skrev 2009-02-13 11:13:32 följande:
  När ska man göra något åt det? Och vad ska man göra? Jag ska på inskrivning den 6 mars och tänkte ta upp det med BM om det itne blivit värre innan dess.
  Om det är foglossning du har (min foglossning började precis om din och var hemsk ett tag...) så är rådet att ta det lugn och vila. Plus undvika att göra sådana saker som gör on.

  Om det är ischias vet jag inte, jag hade inte det problemet!
 • Äldre 13 feb 13:26
  #7

  Men shit, får man foglossning så tidigt?
  Jag har ju också ont i svanskotan, märkte det i går när jag sätte mig ner på bordet i några sekund för att kolla nåt på TV'n.
  Det gör alltså inte ont när jag sitter ner hela dagen på jobbet, utan bara när jag sitter rakt på hårt underlag.
  jag hade inte ens en tanke på foglossning då jag var rätt säker på att det hörde till besvären som kom lite senare i graviditeten..

  Jag vill inte! Jag vill ju träna och röra mig som vanligt under hela grav. :(

 • SVE
  Äldre 13 feb 14:21
  #8

  Jag tycker att det låter tidigt. Men jag vet inte det kan ju vara foglossning. Annars när man är gravid så händer det ju så otroligt mycke i kroppen. Man har ont lite här och var tycker jag iaf. Man kan bli orolig men jag tror inte att det är någon fara. Livmodern växer och trycker undan allt som är ivägen så egentligen är det ju inte så konstigt att man känner av det :P

  Ha de fint.

 • Kinya
  Äldre 13 feb 14:25
  #9

  Nu gör det mer ont i svanskotan. Det börjar bli jobbigt att sitta stilla på kontorsstolen faktiskt. Får nog ta och ringa BM på måndag och fråga om det inte blir bättre. *ajajaj*

 • Duckan­74
  Äldre 13 feb 14:30
  #10

  Precis så hade jag, också kontorsjobb. Fick hitta en postion som gjorde mindre ont. Kan säga att om du har det som jag hade det så vänjer man sig vid det. Det blev aldrig värre men däremot bättre i perioder. Kändes inte som foglossning på de beskrivningar jag fått om det. När jag läste på om ischiasnerven lät det mer som att det var den som var i kläm.

 • Äldre 13 feb 15:04
  #11

  Jag fick också lätt foglossning tidigt nu, och jag kände också av det runt svanskotan mest. Så det är säkert det.. Har köpt ett foglossningsbälte på tradera nu. Ischyas har jag också, men det går ner i benet på mig. Finns dock olika typer av ischyas, men det strålar oftast ner på ena sidan. Hoppas det löser sig.

  Och om det dröjer innan du hittar ett foglossningsbälte kan jag tipsa dig om att knyta en halsduk om höfterna och dra åt lite: det lindrar och värmer och fungerar dessutom i princip som ett foglossningsbälte. Det tycker jag kändes skönt på kvällarna.

 • Kinya
  Äldre 13 feb 15:07
  #12

  Jag har inga problem om jag sitter mjukt i t.ex. en soffa men kontorsstolen är jobbig. Men blir det inte värre kan jag stå ut med det.

 • Sommar­barnet
  Äldre 15 feb 18:32
  #13

  Jag har haft ont i svanskotan sedan vecka 8. Under vecka 11 har det blivit bättre och bättre och nu känner jag knappt av det. Mina arbetskollegor undrade nog varför jag fick en så konstig arbetsställning, eftersom det som hjälpte bäst var att halvligga på stolen så var det ofta så jag hamnade under dagen. Har inte kontaktat BM om detta men tänkte fråga vad det kan vara när jag ska dit nästa vecka.

 • Äldre 16 feb 11:00
  #14

  Så började det för mig också. Både förra gången och denna. Men nu känns det bättre för jag märkte att jag hade börjat svanka iom svullen megamage, nu verkar det ha stabiliserat sig (jobbar iofs inte så mycket nu pga låga takter)
  Första grav så hade jag det värre, kunde inte gå på en promenad, och sa det till BM vid inskrivningen i v10. Hon sa att man inte får foglossning så tidigt (bullshit) och kallade det hela grav. för instabilt bäcken.
  Saken är väl densamma, ta det lugnt. Undvik sånt som gör ont. Sen finns det två olika sorters bälten. Ett hårt när fogarna verkligen är dåliga eller ett mjukare stöd (bellybelt, babybelt??) Har man det mjukare så kan man åtminstone sitta ner.

 • morsa till två
  Äldre 19 feb 13:36
  #15

  Till TS...

  Ja kände precis som dej.. det gjorde ont när ja satt ner o när ja väl skulle resa mej så kom ja inte upp för att det gjorde så in i helvete ont! Det avr v11-12 o sen var ja sjukskriven resten av tiden. Gå till en sjukgymnast!

 • Äldre 19 feb 13:41
  #16

  Jag har haft problem med min svanskota nästan hela graviditeten och min bm säger att det beror på bäckenuppluckringen. (svanskotan kan flytta sig eller i värsta fall gå av) 
  Det har inte direkt blivit bättre ju längre man gått i graviditeten.
  Nu är jag i vecka 40 och kan knappt sitta normalt. Sen är det bara att hoppas att det blir bättre efter förlossningen, för i värsta fall kan det bli ännu värre.

 • Äldre 19 feb 13:49
  #17

  Det är garanterat foglossning. Man får ont i svanskotan väldigt lätt. Jag sitter ofta på kuddar som lindring om jag ska sitta längre stunder. Min foglossning kändes på baksidan ryggen. Mest bara på ena sidan. Det kändes även när jag gick och jag fick röra mig försiktigt. Helt plötsligt försvann all smärta förutom att jag får ont i svanskotan fortfarande (särskilt när jag reser mig upp). Så misströsta icke, ni med foglossning. Det kan gå över!

  Ischias tror jag inte att du har... jag hade nämligen det också. Och du beskriver inte en smärta som går från höften, låret och ibland längre ned... Så jag tror inte du har det.

 • Kinya
  Äldre 19 feb 13:52
  #18

  Uppdatering:

  Jag har inte känt något sedan fredag förra veckan. Då gjorde det inte jätteont utan var mest lite irriterande.

  Nu den här veckan har jag inte känt av någonting i svanskotan alls, trots att jag har suttit ner precis lika mycket och på samma stol. Dock så har jag ett par nya byxor den här veckan mammajeans från PoP med låg mudd. Den låga mudden spänner skönt om höftens övre del, kanske kan vara därför det känts något? Förra veckan hade jag mest leggings som ju sitter ganska löst.

 • Sofia7­1
  Äldre 6 mar 11:17
  #19

  Sassa: Hur har det gått för dig? Nyfiken då jag bara är ett par dagar efter dig i graviditeten och känner samma sak och har gjort till och från sen v7-8. Går in i v11 idag och idag har jag känt av det sen jag låg i sängen i morse!

  Berätta om du fått någon vidare info idag då du väl har din inskrivning?!

Svar på tråden Ont i svanskotan när jag går i trappor eller sitter ner en längre stund, foglossning eller annat?
Logga in
Bli medlem