• Smulan27

    Parmaskinka på pizza??

    Som rubriken lyder - Parmaskinka på pizza - kan man äta det när man är gravid? Man bör ju inte äta parmaskinka i vanliga fall när man är gravid men hur är det när parmaskinkan har varit i ugnen på pizzan, går det bra?

  • Svar på tråden Parmaskinka på pizza??
  • Catharina Soovéer

    Jag har ätit parmaskinka på pizza som har varit i ugnen.. Kan inte tänka mig att det skulle vara farligt när den är uppvärmd över 200 grader ?? Hmm

  • La Lola

    Från kostråden:
    "Toxoplasmaparasiten dör vid upphettning till minst 65ºC eller djupfrysning i -18ºC i minst tre dygn. Däremot är det osäkert om parasiten dör vid gravning, torkning eller kallrökning av kött."

    www.slv.se/templates/SLV_Page.aspx&epslanguage=SV


    *mamma till Alma 8 år, ev planerat snitt med nr 2 runt den 4 mars.
  • Sthlmteddy

    Köper man pizzan så brukar de lägga på parmaskinkan efteråt, kan vara bra att hålla koll på, men man ju be dem lägga på den innan och hemmagjord är ju inga problem.

Svar på tråden Parmaskinka på pizza??