• Skrik och Panik

    Västerås förlossning och BB

    Hejsan!

    Kommer föda mitt barn på Västerås förlossning, så undrar vad ni tyckte om det.

    Sedan på Västerås BB hur är det där? Bra, dåligt?
    Får man blöjor till bebisen eller ska man ta med?

    / S & P

  • Svar på tråden Västerås förlossning och BB
  • Nynne

    Jag har ju inget direkt att jämföra med. Jag kläckte min unge o det gick väl bra :D Det var fullt på 87:an så vi hamnade på 86:an o där fick inte papporna var kvar. För min del var det ingen fara, jag klarade mig själv men jag tyckte synd om alla snittade som fick ringa på klockan så fort de ville ha ett glas vatten :(

  • Emerald88

    Jag födde på Västerås lasarett. Allt gick ju bra och min dotter föddes frisk och fin. Personalen tycker jag kunde ha varit en aning trevligare och rekomenderat mer smärtlindring.
    Jag fick börja med lustgasen först då jag hade haft värkar i 22 timmar!! (Utav 26 timmar som hela förlossningen tog.)
    Så det vart ju ganska dåligt tycker jag. EDA hann jag heller aldrig få eftersom narkosläkaren var så mycket upptagen med flera andra saker och att jag antingen hade öppnat mig för lite eller för mycket för att kunna få EDA.

    BB-tiden var jag lite missnöjd med. Jag hamnade på avdelning 86 där pappan fick ju inte stanna kvar, utan bara hälsa på. Sjukt dåligt! Personalen där var helt okej i övrigt.

  • Trollsländan

    Jag förlöstes med akut ks på Västerås lasarett januari 08. Var missnöjd med mycket... Blev inskriven på avd 86 då jag skulle sättas igång, det fungerade inte på första försöket och tiden gick o klockan blev 21. Min man blev tvungen att åka hem o kl 22 börjar värkarna, inte kul att vara ensam och dessutom vara tvungen att dela rum med en annan kvinna. Kvällen efter blev det så ett akut ks kl 23 sen fick jag vara på uppvaket medan min man var med vår son, jag missade allt med mätning, vägning osv (jag var inte sövd). CA 02 kom vil tillbaka till avd 86 och bara ca 30 min senare var min man tvungen att åka hem.

    Eftervården med smärtlindring och hjälp tycker jag ha kunnat vara bättre. Personalen var trevlig men de skulle ha behövt vara flera. Dessutom förstår jag inte varför man måste dela rum när man haft en komplicerad förlossning, man behöver sin man minst lika mycket då!

    I april kommer mitt andra barn med ett planerat ks och då kommer jag att kräva mer av personalen och inte försöka att göra så mycket själv. Det lönar sig inte att vara för snäll, artig och fösrstående ska man förståss vara.

  • tovsi

    Instämmer med vad Trollsländan skrev... jag upplevde nästan exakt lika situation. Inte alls nöjd med BB Västerås, otrevlig personal etc...

  • Litens mamma

    Jag födde på V-ås BB 2004 o jag hade inget att klaga på alls! Tyckte att personalen var super, men å andra sidan så var det ju snart 5 år sen.

  • Jemmpan

    Jag har fött 2 av mina 3 barn där.. Båda ggr har det varit kannon där.. underbar personal. Blöjer finns där så det behöver du inte packa med.. Lycka till=)

  • Lonicera

    Jag har mycket dåliga erfarenheter av förlossningen i Västerås.

    Sprack oändligt mycket och förlorade mycket blod och hamnade på operation direkt efter förlossningen för att en uska klantade sig med yttre press som var tänkt som hjälp.

    Incidenten sopades under mattan av bm. I journalen står inget om yttre pressen, förlossningsställning är fel och huvudomfånget var för stort (felmätt). Bm har framställt det som om komplikationerna uppkom spontant.
    Vidare saknas det många uppgifter i journalen som behövs för försäkringsändamål.
    Ett tips för att skydda sig mot bristfällig journalföring är att ha med sig en filmkamera och därigenom dokumentera förloppet själv.

    Förklaringen som jag fått till att bm framställt problemen som spontant uppkomna är att Västeråsbarnmorskorna själva anser sig vara Sveriges bästa barnmorskor (och därigenom ofelbara).

    På BB läste de inte överkänslighetsnotering i journalen så jag fick medicin som jag inte tålde.

  • JBC

    Ajajaj....hade planerat att åka vill V-rås men har hela tiden blivit uppmanad att hellre åka till U-sala. Känns som att det kanske väger lite mer åt u-sala nu....

  • Tuffla

    Jag födde på Västerås Förlossning och låg på 87:an april 08. Och har inte alls mycket att klaga på. Det enda jag tyckte var jobbigt var att varje personal som jobbade hade väldigt mycket åsikter om amning och att just deras sätt var det bästa.

    Så det var otroligt skönt att få komma hem och amma i lugn och ro. Sen såg vi nästan aldrig till personalen, vilket vi tyckte var ganska skönt. Men det är ju en smaksak. Förlossningen tyckte jag var hur bra som helst, men sen hade jag också en väldigt snabb förlossning...

    Hann inte heller få EDA då narkosläkaren var upptagen och det gick så fort från när jag var öppen 6 cm.


    Joel 16/4-08 Mammas bustroll!!!
Svar på tråden Västerås förlossning och BB