Vad har du fluff till? - del 3
Välkommen till del 3 i Fluff-tråden!
Allt började med att kära TS (Indiansommar 71) var nyfiken på vad fluff var för något och sen ville fler och fler veta det också Kul!
Vi är flera i tråden som har gjort fluff flera gånger, däribland jag, och som mer än gärna svarar på frågor om det. Men för att det inte ska ställas samma frågor om och om igen så kommer här en sammanfattning på den förra trådens vanligaste frågor
Vad är fluff?
En slags fyllning till tårtor och andra bakverk. Det går även att ha OVANPÅ bakverket. Det är en blandning mellan 3 dl grädde och vilket godis man än vill ha!
Om man ska göra fluff med någon form av choklad så tar man 180g av godiset. Tex. Dumle. Jag brukar personligen inte se nå problem i att ta dumle mini-bites som innehåller 140g. Det smakar likadant, blir bara en ljusare färg.
3dl vispgrädde
180g dumlekolor (eller annan sorts choklad..polly, geisha?var fantasifull!)
Om ni ska ha gelatingodis av något slag (ahlgrens bilar tex.) så tar ni en tredjedel av påsen! Dessutom så tar gelatin godis aningens längre tid att smälta.
Häll i allt i en kastrull och sätt plattan på 2 till 4. Om det börjar koka så har ni ner värmen! Rör om så inget fastnar i bottnen och övervaka hela tiden. När ?soppan? är helt och hållet slät och inte har några klumpar i sig så är den klar.
Ställ in ?soppan? i kylskåpet MINST 6 timmar. Jag brukar låta det stå över natten.
Sen så vispar ni ihop det. Fluffet med choklad brukar bli konsistensen av vanlig grädde och gelatingodis brukar bli konsistensen av en tjock kräm (så ta det lugnt med vispen).
Smälter verkligen gelégodiset?
Ja! Men det tar lite längre tid att smälta än choklad.
Hur mycket godis ska man ta när det är gelé?
När det gäller Ahlgrens bilar så tar ni 1/3 av påsen. Dock så vet vi inte hur mycket av andra gelégodisar det är man ska ha. Man får pröva sig fram Men säg 100 g ungefär.
Går det att smälta godis med kex i? Som kexchoklad?
Nej, tyvärr.
Går det att göra fluff av salt godis och lakrits?
Jajamen, en del personer i tråden som har prövat det och de tyckte det var gott!
Kan man frysa in fluff?
Nej, det blir som att frysa in grädde, alltså inte bra. Gör hellre bakverket först och fyll med fluff och SEN frys in.
Tråd 1 - www.familjeliv.se/Forum-5-72/m35784468-26.html
Tråd 2 - www.familjeliv.se/Forum-5-72/m38684740.html
TRÅDSTARTARENS TILLÄGGSKOMMENTAR 2009-04-11 20:15
www.familjeliv.se/Forum-5-72/m43021305.html
I den här tråden skriver vi alla fluffkombinationer vi har gjort som har lyckats!