Inlägg från: fipa |Visa alla inlägg
  • fipa

    Varför bär man slöja??

    jag tror inte att en 4 åring ännu har kunnat "finna sin egen tro" så pas att hon tänker att hon ska bära slöja för att hedra gud. så när jag ser 4 åriga tjejer som är heltäckta så man endast ser deras ögon, då har jag mycket svårt att tro att de själva bett om att få gå ut så. och jag har sett många sådana heltäckta barn, inte minst under de några få riktigt heta dagarna i sommar. när jag själv svettades som en gris trots att jag var lättklädd såg jag en liiiten liten tjej helt täckt i mörk burkha eller vad kallas det?

    som sagt har jag mycket svårt att tro att lillflickan själv utsatte sig för en sådan plåga frivilligt.

  • fipa

    måste tjejen själv gå fram till sina föräldrar och visa att hon fått könshår??? eller kommer nån och inspekterar henne? låter mycket konstigt om jag får säga så..

  • fipa

    ingen har sagt så, därför frågade jag. eftersom någon annan skrev att det blir obligatoriskt när man kommer i puberteten! tänk om man är blyg och inte vågar säga det? finns det nån som kontrollerar det iallafall?

  • fipa

    varför anses kvinnan vara smutsig när hon har mens? i islam alltså

  • fipa

    jag tycker mig minnas att jag läst att kvinnan inte får ha sex/eller mannen vill och får inte ha sex med henne den veckan hon har mens eftersom det är orent eller nåt sådant, och att kvinnan typ inte får ens umgås med andra människor den veckan. stämmer detta?

  • fipa

    jag tvättar mig alltid, mens eller ej.

    jag kritiserar inte någon nu, men jag har oerhört svårt att se hur man kan leva lycklig med så mycket restriktioner och regler. tycker inte om fanatiker, oberoende vilken tro de har.
    jag har till exempel i ett samtal med en kristen person från usa fått höra att jag kommer hamna i helvetet för att jag inte tror på bibeln, av muslimer fått höra att jag är en sköka för att jag lever fritt osv. det är så otroligt tröttsamt.

    jag är jag och jag är bra och ingen ska säga åt mig att jag kommer straffas efter döden. jag är en snäll person som inte gör andra människor illa och jag avskyr kommentarer från fanatiker som påstår annat.

    nu menade jag inte dirkt någon av er, även om jag finner lite "fanatika drag" i vissa inlägg här...

  • fipa

    kan mycket väl stå i bibeln eller i judarnas eller hinduernas heliga skrift inte vet jag. jag fattar bara inte varför man skall leva efter regler som är skrivna för hundratals år sedan och som inte är anpasade till nutiden. sex är väl lite kladdigt när man har mens men det funkar i duschen!

    det finns säkert grundregler i alla dessa skrifter som kan vara bra att följa, men det är också såant som vem som helst med lite förnuft skulle fatta. till exempel att man inte får stjäla eller dräpa och sådant. och hur man behandlar andra väl och beter sig som en bra människa. men, ursäkta mig, mycket av vad som står i böckerna är bara trams.

    jag tror inte en sekund på att jesus lade sin hand på en blind mans ansikte och han återfick sin syn. eller att han gick på vattnet.

    koranen har jag int läst och kommer knappast göra det heller, det jag vet om bibeln är vad man var tvungen att lära sig i skolan.

  • fipa

    nu kom jag helt av ämnet som trådstartaren pratade om...

    ja yaran, visst är det förjävligt? och det är så fånigt att folk ofta tänker att kristna är minsann helt normala medan muslimer är tokiga, för en massa kristna är verkligen riktigt sjuka i huvudet, men eftersom usa är ett land där de flesta är mycket religiösa kristna så ser världen ut som den gör idag. undrar hur det skulle vara om de hade haft en majoritet på muslimer eller judar. då skulle man nog ta upp den mörka sidan av kristendomen som så många försöker dölja.

  • fipa

    sabirah du behöver inte låta så nedlåtande.

    tänk om tjejen är blyg eller inte vill bära slöja, kommer familjen då att kontrollera om hon är i puberteten? kanske hon inte vågar berätta det för sin familj. tro inte att du kan tala för alla, du kan endast tala för dig själv.

    så jag "borde inte fatta" nåt sånt alls.

Svar på tråden Varför bär man slöja??