• asyr
    Äldre 16 Aug 23:11
    8115 visningar
    418 svar
    418
    8115

    Varför bär man slöja??

    Hej .

    Jag har en liten fråga bara som jag så gärna vill ha svar på!!!!!!!!!!!!!!!

    Varför bär man slöja?????

    Tro nu inte att jag är imot dett på något vis

    Är bara så himmla nyfiken bara.

  • Svar på tråden Varför bär man slöja??
  • Yaran
    Äldre 19 Aug 12:24
    #0

    Radix

    Om vi fortsätter att diskutera muslimernas beteende så tar det evigheter, men det viktigaste för oss nu "tycker jag" att diskutera vad det som står i koranen. En del kvinnor gör det kanske för räddsla, men i islam så finns det inga tvång. Allah lägger inte på någon en tyngre börda än han kan bära.

  • non compos mentis
    Äldre 19 Aug 12:27
    #0

    Jag vill klargöra att det är en muslim (Jowairah) som från början skrivit inlägget och använt ordet från början, så jag har inte förvrängt något. Inlägget i sin helhet finns på
    www.familjeliv.se/Forum-5-66/m3700521-5.html

    och där står massa fina saker om att bära slöja, men jag reagerade på det där sista för det lät så "för mer".

    Jag vet att jag inte är muslim men jag lever i er verklighet, vi delar ju samma värld. Och jag är berättigad åsikter om det som skrivs i dessa trådar, det är ju inte en envägskommunikation. Jag tycker det är roligt att diskutera med dig Yaran, du kommer ofta med egna åsikter och inte bara en massa korancitat. Men du måste inte stå till svars för vad varenda muslim säger, för jag tror att du är en alldeles egen individ. Jag anklagar inte _dig_ som person, det vet du väl?
    I detta fall anklagar jag en attityd som jag inte gillar och som jag hoppas att de allra flesta inte delar.

  • Yaran
    Äldre 19 Aug 12:34
    #0

    Dr cox

    Jag håller inte med vad en del skriver än med dem som citerar från koranen och haditherna. Faktan är att det inte står vaken i koranen eller haditherna att man är prostituerad om man inte bär slöja.

    Jag kommer att ta kontakt med islamguiden för att ta bort det ordet, som låter förnedrande och kränkande för andra muslimer om inte för ickemuslimer. Jag tror att det finns många som inte bär slöja som är bättre än mig hos Gud. Gud vet bäst!

  • non compos mentis
    Äldre 19 Aug 12:40
    #0

    Härligt, då känns det tom som jag har tillfört något!

    Nu ska jag ut och njuta av det sista av sommaren.

    Peace!

  • Yaran
    Äldre 19 Aug 12:48
    #0

    Dr cox

    Det är en plikt för muslimer att ändra på om något strider mot islam och dess budskap, kan vi inte ändra på det med handen, då gör vi det med tungan "samtal", kan vi inte med då gör videt i hjärtat "åkalla Gud".

    Och ja, det är en vacker dag idag, vi ska väl inte sitta hemma framför datorn och inte njuta av det vackra vädret.

    Ha det trevligt!

  • applet­ree
    Äldre 20 Aug 02:38
    #0

    Ville bara säga hur stolt jag är som en muslim. Även om man ger svar till frågorna om slöjan, kommer ni ändå ha negativa tankar och åsikter om det. Allt vi ser, är positivt.

  • elmah
    Äldre 20 Aug 09:50
    #0

    fipa å alla andra med mer eller mindre ''fördomar'', nu är det så här att jag varken använder slöja eller ber om dagen (kan tyvärr inte det, skäms) ber dock varje natt jag ska lägga mig. eller om någon på nåt sätt kan se att jag e muslim. vet inte om någon kan känna igen att jag e muslim pga min måne å stjärna halsband men annars ser jag ut som vilken tjej som helts.... men skulle någon skratta, förlämpa min religion, snacka skit eller bara allmänt säga något som e fel i mina ögon så skulle han/hon minsann få hålla käft på ett eller annat sätt.

    jag är en stolt muslim å skyddar min religion på alla sätt. dock så bär jag inte slöja, kommer inte från stället där unga har det men som sagt det syns inte utanpå men inuti e jag troende till själen

    sen till alla, som tycker att slöjan e som en förtryckt eller obehaglit på nått sätt, ja so what? vi muslimer tycker inte det, så om jag ska börja rabbla upp grejer som jag tycker e ''obehagliga'' eller ''opassande'' i någons annans religion så hade det inte fått plats här.

    har inte läst hela tråden.. men jag återkommer

  • fipa
    Äldre 20 Aug 09:55
    #0

    elmah, varför tar du upp mitt namn och anklagar mig för en massa elakheter? vad har jag sagt som förolämpat dig? jag har stöllt frågor och sagt att JAG tycker det är konstigt att man gör si och så, men andra här har sagt betydligt "värre" saker även om jag inte tycker det var speciellt elakt heller. varför valde du att rikta dina ord till MIG? det vill jag ha ett svar på.

  • fipa
    Äldre 20 Aug 09:59
    #0

    läs hela tråden innan du angriper MIG

  • elmah
    Äldre 20 Aug 10:00
    #0

    radixlecti, du ''tror'' eller rättare sagt VILL att man vill 'stänga dörren' för att slippa diskutera, FEL.. det är för att någon ställer ignoranta frågor och förstår ej vad en kunnig tjej förklarar och svarar. då är det liksom ingen idé att fortsätta diskussioner för att någon/några gör narr av hela grejen.

    jag bär inte slöja, vissa andra både muslimer och icke muslimer anser mig som en icke troende. men jag bär inte slöja för att jag e uppvuxen där man inte gör det, såsom de som bär slöja är uppvuxna där man gör det. det är lite skillnad där, men alla är muslimer på ett eller annat sätt.

    så radix, vad vill du komma fram till då?

Svar på tråden Varför bär man slöja??