• Nivde

    "Augusti 2006-mammorna"

    Hej!

    Fortsättningstråd nr. 10 för oss som blev föräldrar i "augusti" (juli/augusti & september) år 2006 och bor i och runt Uppsala!

    Vardagen susar förbi och vi försöker hänga med så gott det går. Vi har nu följts åt sedan i början av år 2006 och håller fortfarande kontakten och träffas så ofta vi kan, vilket tyvärr blir för sällan. Alla barn har nu passerat 2½ års strecket och börjar komma in i den "fina" trotsåldern. Många av oss har blivit flerbarnsföräldrar och fler blir det nu under kommande höst.

    Önskar er alla en riktigt skön senvinter, med snö utanför dörren och mysiga hemmakvällar , men jag hoppas att våren snart är i antågande.

    /Annapanna


    ღ Mamma till världens finaste och goaste Edvin ~ född 12 juli 2006 ღ
  • Svar på tråden "Augusti 2006-mammorna"
  • bambigirl

    Åh, vilken dag. Förstår inte vad det är med Emma, hon har sånt humör! Gallskriker så fort Albin öht närmar sig oavsett om det är för att ge henne en leksak, en kram eller en liten smäll. Vilket gör att han retar henne oftare än förr också. Nån som har tips? Minns ju att vi också gjorde sånt här när vi var små, men inte så här små och inte vet jag vad mamma gjorde åt det heller...

    Daniel jobbar kväll och kom hem sent igår. Emma vaknade vid 2 inatt och sov med mig till 6. Då vaknade hon så jag bar över henne till hennes säng och hon somnade om. Hann bara lägga mig tillrätta så kom Albin tassande, halv 7. Ville låta Daniel sova så jag och Albin klev upp och åt frukost. Emma sov till 8 och Daniel väckte vi vid 9).

    Märks att barnen inte mår bra. Albin orkar inte som vanligt och Emma har sovit middag 2 gånger både igår och idag. De äter inte heller alls som vanligt även om det blivit bättre idag.

    När jag bytte Albins blöja ikväll frågade jag vad han vill göra imorgon när det är helg. Hans svar var att gå till förskolan kanske? Tror att han börjar tycka att det är trist hemma. Får ta det som att han trivs på förskolan och försöker att inte ta det som att jag är världens tristaste mamma (även om jag är det just nu då jag inte heller hämtat mig från magsjukan)...

  • Mirme

    Hej hej

    Sitter och tittar på film i soffan och slösurfar lite samtidigt.

    Nivde, satt och funderade över dina dagislämningar. Kan du inte prata med personalen om hur du vill ha det? Barn är ju så olika så de kanske tror att du inte vill att de ska gå fram? Alltså nu menar jag inte att det måste vara så bara att ibland kan det vara så svårt att veta exakt hur man skall göra eller förhålla sig. Tycker du skall säga att du vill prata om lämningarna ohc hur ni skall få det att flyta på bättre, de kanske inte har upplevt hur du känner det?

    Jag har haft jätteproblem att hämta Adam, han har sprungit ifrån mig, gallskrikit, legat på golvet och tjutit. Vissa dagar har jag burit honom utan overall och stoppat honom under några filtar i vagnen för att jag inte orkat klä på en slingrande galande ål. Efter att ha pratat med personalen så har de nu i några veckor hjälpt mig så när de har tid klär de på honom så jag får hämta honom påklädd i hallen. Det har varit suveränt, jag har fått gå hem med en glad pojke istället och förhoppningsvis bryter vi ett dåligt mönster så att jag kan komma in, hämta och klä på honom utan allt för stora protester.

  • bambigirl

    Mirme: Känner igen det där lite. Albin och Emma kryper helst åt varsitt håll när jag ska klä på och vill att jag ska jaga. Skönt med din flexibla personal dock som hjälper till.

  • Nygge

    Anna: Tack för ny trådstart!

    Dags för klyx och sedan läggdags för pojken; inte dygets festligaste timme/timmar framför oss tyvärr! Kanske ska försöka få ihop ett roligare inlägg senare ...

  • Nivde

    Är på väg till jobbet här.

    Önskar Albin en god namnsdag, även om han säkert sover sött nu... 

    Sofia: Åh vad jag önskar att Augusts mage skulle börja fungera bra. Stackars lilla killen.


    ღ Mamma till världens finaste och goaste Edvin ~ född 12 juli 2006 ღ
  • Nivde

    Ska dumpa i säng här efter en psykiskt tung natt men måste bara få kommentera FL's senaste utseende med ett stort URK. Usch så plottrig den är.


    ღ Mamma till världens finaste och goaste Edvin ~ född 12 juli 2006 ღ
  • bambigirl

    Gräslig faktiskt. Stressad till tusen på jobbet. Kommer tillbaka och får reda på att jag har en som ska jobba på mitt projekt (som legat på is). Jättebra, men varför kunde jag inte ha fått ett mail om det förra veckan?

  • tigge

    Hej!

    Läser hastigt igenom det ni skriver, var ett tag sen jag tittade in.

    Magsjukan var inte över efter måndagens attack varken för mig eller Viggo. Viggo klarade sig dock bättre. Jag var på väg att åka in o få dropp på infektionskliniken på lördagkväll, men de stänger kl 19 och jag ville inte åka till akuten. Så jag avvaktade till igår och sedan dess har jag piggnat till en del. Eftersom jag både kräktes o hade diarré i flera dagar samtidigt som jag ammar och Vilmer inte tar flaska så blev jag rejält uttorkad. Kissade inte på två dygn, stod inte på benen, hjärtklappning, svimfärdig, ögonen helt insjukna och en viktförlust på ett antal kg. Vägde 65 kg i mitten på februari och 61 kg i tisdags och 57.5 kg igår...

    Mamma kom över med färdiggrillad kyckling fr ICA till mig idag och jag åt med aptit för första gången på länge. Upptäckte sen att den inte var genomgrillad och i samma sekund ringer mamma och säger att hennes kyckling var lite rå så jag måste sätta in min i ugnen innan jag äter! Vilket jag inte gjort! Kycklingen var ju varm o god o jag var hungrig. Nu får jag hjärnspöken, jag klarar inte att bli matförgiftad! Ska man ringa livsmedelsverket eller nåt? Butiken? Mamma sa att deras ugnar hade strulat.

    Gillar inte heller "nya" familjeliv.

  • tigge

    Ringde butiken o påpekade angående kycklingen, så att de inte säljer till fler kunder.

    är det bestämt vart vi ska ses på fredag? skrev några förslag förut, har ni tittat på dem? mirme ville helst t china garden tror jag.

    ida - har inte läst allt som skrivits... har du fått jobb? du mådde inte illa för att du är gravid, bara nervös... eller? vet ju att du vill ha fler.

    viggo kan vara riktigt trotsig då man hämtar på dagis, tror att vi leker kurragömma eller jagar varandra. han har jättekul, men jag svettas o blir helt slut. har jag lämnat vilmer i vagnen utanför vill jag inte vara inne på dagis så länge heller.

    nygge - hur ofta får ni klyxa? hur mår edith?

Svar på tråden "Augusti 2006-mammorna"