• Miss Scorpio

    Stå gärna i vägen i rulltrappan - föralldel

    Jag retar mig nåt otroligt på folk som inte kan kliva åt sidan i slutet av rulltrappan.
    Om man nu inte vet åt vilket håll man ska så ska man ABSOLUT stå mitt i vägen och titta sig omkring så att dom som kommer efter packas i rulltrappan *ironi*

    Samma sak i dörrar in och ut i affärer, där blir det ju jättebra att klä på barnen ytterkläderna, eller hur!?

    Stå gärna i vägen, för all del, ni är ju ensamma i hela världen, varför ta hänsyn?

    Ställ dig gärna och räkna igenom ditt kvitto MITT I GÅNGEN irekt efter kassan, på det viset kommer ingen fram, Haha

    och justja, gå gärna i sicksack framför fötterna också, helst sakta så att alla måste vallas bakom dig i DIN takt, det blir jättebra det.

    Ska vi säga så då? Fint!

    Ååååh,jag blir så arg!!

    PUCKON!
    *morr*

  • Svar på tråden Stå gärna i vägen i rulltrappan - föralldel
  • Bevabus

    Jag kan säga ursäkta, men jag vill helst inte.

    Visst har de rätt att gå där. Det finns lagar. Men har du aldrig hört talas om osynliga regler? Jag tänker säga ordet en sista gång, folkvett.

    Sen så avslutar jag denna onödiga diskussion med dig. Den slösar bara min tid och leder ingen vart.


    Pelargonen skrev 2009-02-28 00:19:29 följande:
    Bevabus skrev 2009-02-28 00:17:16 följande:
    Nope, så är det inte. De har samma rätt som dig att gå där, du kan be om ursäkt och på så sätt enkelt släppas förbi. Mig veterligen är det ingen som klagar, mer än du då som tycker alla på gatan ska ta hänsyn till dig för att du inte kan säga "ursäkta" och på så sätt ta dig förbi pga din blyghet.
  • Pelargonen
    Bevabus skrev 2009-02-28 00:21:25 följande:
    Jag kan säga ursäkta, men jag vill helst inte.Visst har de rätt att gå där. Det finns lagar. Men har du aldrig hört talas om osynliga regler? Jag tänker säga ordet en sista gång, folkvett.Sen så avslutar jag denna onödiga diskussion med dig. Den slösar bara min tid och leder ingen vart.
    Självklart har jag hört ordet "folkvett". Men folkvett är inte att gå på led på trottoaren för att visa hänsyn till andra som är så blyga att de helst inte vill säga ett pip för att ta sig förbi utan hellre knuffar sig fram.
  • Pelargonen

    mammakamma skrev 2009-02-28 00:20:13 följande:


    herre gud vad är detta, reta upp sig på såna saker? Jag håller med den som menar på att säga: ursäkta och gå förbi inte ska vara så svårt. Vad jobbigt livet måste bli om man går och stör sig på såna saker. Tycker du inte det själv?
    Instämmer. Det måste vara oerhört uttröttande att knuffa sig fram istället för att säga "ursäkta". Vet inte om det är ett storstadsproblem, hybris eller en blandning av båda?
  • ajkw
    Pelargonen skrev 2009-02-28 00:20:08 följande:
    Dessutom är det ju rent farligt, stopp i en rullande rulltrappa kan sluta illa. *vet*Det kan ju folk tänka på innan de stannar upp precis vid slutet av en rulltrappa.

    Det är tack vare sånna som jag har fått rulltrappeskräck.
  • Pelargonen
    ajkw skrev 2009-02-28 00:25:33 följande:
    Det kan ju folk tänka på innan de stannar upp precis vid slutet av en rulltrappa. Det är tack vare sånna som jag har fått rulltrappeskräck.Ja, det kan ju vara livsfarligt rent utav.
  • ajkw
    Pelargonen skrev 2009-02-28 00:26:02 följande:
    Ja, det kan ju vara livsfarligt rent utav.Ramlar en ramlar alla.
  • mjukisvicki
    Bevabus skrev 2009-02-28 00:03:04 följande:
    Är västeråsare själv Jag blir irriterad nog på personer som då och då inte har vett att flytta på sig. Särskilt vanligt är det med folk som går i bredd som jag skrev här uppe. Det retar jag mig rejält på. Men inget går ju att jämföra med sthlm, där får jag nästan ångest av all stress som sthlmborna frammanar med sitt ovett!
    har aldrig sagt att alla i v-ås har normalt folkvett tro mig jag har varit på väg att köra över de flesta inne i stan många gånger :-s men att alla ska veta att man står till höger i en rulltrappa är ett fenomen i sthlm inte här. har aldrig varit med om att folk står till höger i våra rulltrappor.
  • riot

    Jag är en av dom som fullkomligt förstår TS! För mig handlar det inte om att jag ofta är stressad eller så, jag är ute i god tid o.s.v. men jag förstår inte varför jag INTE skulle göra det lite lättare för mina medmänniskor? Det tar ju ingen energi alls att tänka på dom sakerna som TS tog upp och jag trodde faktiskt ALLA visste hur man står i rulltrappor och att det inte är så smart att stanna PRECIS framför den när man klivit av. Jag är inte stockholmare, åker inte regelbundet tunnelbana överhuvudtaget(bor i en mindre stad) men är ändå medveten om hur mycket smidigare saker och ting går om man hjälps åt lite. Det handlar inte om att alla har bråttom hela tiden, det handlar om att man kan vara lite medgörlig OM någon faktiskt har mer bråttom än du har just den dagen.

    Jag tycker det handlar om samma sak när man kör bil men det ska jag nog inte ens börja med för då blir jag tokig, snacka om att folk kör som idioter i mindre städer för det är ju onödigt att tänka på miljön, eco driving vad är det?

  • karma5

    mamma till 2 skrev 2009-02-28 00:17:01 följande:


    Angående det här med folk på fel sida i rulltrappan och att man ska gå hemifrån 10 minuter tidigare. OM man då inte kan det och dessa 20-30 sekunder är väldigt dyrbara, hur ska man göra då? Dagis öppnar inte tidigare och min buss och tåg väntar fan inte på mig för att några sengångare leker turist i rulltrappan. Jag har ofta 1 minut på mig att ta mig från buss till pendeltåg på morgonen, om jag missar tåget så kommer nästa efter 15 minuter och jag missar även nästa buss jag ska ta efter tåget. Det innebär att jag blir ca 30 min sen till jobbet. Pga att vissa, några finns här i tråden, tycker att 30 sekunder hit eller dit inte är så viktigt. Tänk på det nästa gång du står på "fel" sida i rulltrappan..
    kunde vara jag som skrev! När jag var saktfärdig (höggravid) så höll jag mig längs väggarna i suckarnas gång (gången mellan t-banan och pendeltågen på sthlms central) Strö mig faktiskt på de som går supersakta där alltid mitt i så att alla måste gå omvägar för att komma förbi...för att inte tala om de som ska gå mot strömmen *suck* Ser de inte att de bara stoppar upp hur många som helst!
  • LaFontaine

    riot skrev 2009-02-28 10:10:42 följande:


    Jag är en av dom som fullkomligt förstår TS! För mig handlar det inte om att jag ofta är stressad eller så, jag är ute i god tid o.s.v. men jag förstår inte varför jag INTE skulle göra det lite lättare för mina medmänniskor? Det tar ju ingen energi alls att tänka på dom sakerna som TS tog upp och jag trodde faktiskt ALLA visste hur man står i rulltrappor och att det inte är så smart att stanna PRECIS framför den när man klivit av. Jag är inte stockholmare, åker inte regelbundet tunnelbana överhuvudtaget(bor i en mindre stad) men är ändå medveten om hur mycket smidigare saker och ting går om man hjälps åt lite. Det handlar inte om att alla har bråttom hela tiden, det handlar om att man kan vara lite medgörlig OM någon faktiskt har mer bråttom än du har just den dagen.Jag tycker det handlar om samma sak när man kör bil men det ska jag nog inte ens börja med för då blir jag tokig, snacka om att folk kör som idioter i mindre städer för det är ju onödigt att tänka på miljön, eco driving vad är det?
    Det där var dagens klokaste inlägg! Varför kan man inte se till att underlätta för sina medmänniskor? Det handlar inte enbart om tidssparande saker, utan om så enkla ting som att inte parkera sig precis vid dörrarna vid t-banan när man kliver på och har 25 andra resenärer bakom sig som måste knö sig runt.

    Jag måste också kommentera alla inlägg som tycker att man ska säga ursäkta. Jag är absolut inte timid och har en ganska kraftfull röst när jag vill. Det spelar ingen roll. Jag kan ursäkta mig blå utan att folk flyttar sig mer än möjligen någon ynklig milimeter och sedan suckar och fnyser när man tvingas tränga sig förbi.

    Hur jäkla svårt kan det egentligen vara att visa lite hänsyn och underlätta för andra?
Svar på tråden Stå gärna i vägen i rulltrappan - föralldel