• Gnagarn

    Jämställdhetsbonus

    -> Add3

    Men detta gäller väl alla barn som är födda 1/7-08 eller senare eller har jag missat nåt?

  • Gnagarn

    Tror inte denna skitsumma spelar så stor roll faktiskt. Lägg till en nolla bakom talen så kanske vi får effekt. Har en polare som fick sitt andra barn för två veckor sedan men inte varit föräldraledig en enda dag ännu (förutom de tio vid födseln) pga av att hans lön är betydligt högre än sin partners.

    Sen är det inte riktigt att styra....de ger bara bonus (och en skitliten sådan) till de som ser till att pappan är hemma lite mer än normalfarsan. Hade de öronmärkt 50% av föräldraledigheten för respektive förälder så kan jag iallafall hålla med om att man försöker påtvinga folk nåt. Nu "hintar" de bara lite att samhället kanske mår bättre om farsorna är hemma mer än vad de brukar nu.

  • Gnagarn

    Problemet är att det inte skulle få männen att stanna hemma. Däremot skulle det få kvinnor som inte tjänar mycket att kanske få mer i föräldrapenning än de hade haft i lön och då har man inte vunnit nåt alls utan bara gett mer pengar i bidrag till folk.

    Det enda som funkar är att man sätter en gräns på hälften av dagarna åt varje förälder och de inte kan delas upp på annat sätt. Då har man gett familjer valet att välja hur man vill göra, antingen utnyttjar mannen sina dager eller inte.

    Tyvärr är detta det enda som skulle funka. Sen om det är rätt att göra på detta sätt är en helt annan fråga.

  • Gnagarn

    God morgon Add3!

    Vänligen läs sista meningen i mitt förra inlägg igen. Att blanda in ord som socialistkontroll känns överdrivet. Om vi ska hårddra det hela så ska man väl skippa föräldrapenningen helt för att slippa "socialistkontrollen" så kan folk klara sig själva bäst de kan. FP är ett form av bidrag och det är väl bara kommunister som vill ha bidrag som subventioneras med skatter?

    Ditt förslag tror jag inte kommer hålla papporna hemme om det nu är det man vill eftersträva (vilket ju uppenbarligen är fallet hos både "högerkanten" och "vänsterkanten". Jag har ett klart exempel i kompiskresten där det definitivt inte skulle funka. Det enda det skulle göra är att mamman skulle vara hemma som vanligt och skulle hennes FP baseras på pappans lön hade det bara resulterat i att de fått mer pengar i bidrag (FP).

    Tyvärr är folk i dagens läge så enormt pengakåta att de hellre jobbar än spenderar tid med sina barn. De låter den som tjänar minst vara hemma med barnen så att de förlorar minst kronor per månad oavsett om det är bäst för dem själva eller barnen. Tragisk utveckling. Det är alltså det som händer om "folk för bövelen" får bestämma själva.

    Mest "rättvist" vore att ta bort FP helt, då kan familjen kalra sig själva utan nån form av inblandning från nån yttre part.

  • Gnagarn

    Det vi vinner är att papporna är mer hemma med sina barn helt enkelt.

    "Grundfelet" är att männer tjänar generellt sett mer än kvinnor och att deras karriärer inte avstannar som kvinnornas när de (kvinnorna) är hemma med barnen så löneskillnaderna späs på.

    Enklast vore om båda könen tjänade lika mycket för då skulle det inte spela nån roll rent ekonomiskt vem som var hemma med barnen och då kan nog både du och jag erkänna att fler män skulle vara hemma mer.

    "Finns det överhuvudtaget någon undersökning som visar detta?"

    Ja, tyväär har jag inte nån länk i huvudet och orkar inte leta upp skiten men det är väl undersökt att huvudorsaken till varför männen inte tar mer föräldraledigt när väl amning etc slutat är att familjen skulle "drabbas av det ekonomiskt" dvs för att mannen tjänar mer. Dvs precis som för mina polare (vid eftertanke är det inte bara en kompis utan flera). Och alla dem skulle gott och väl a råd med den mindre summan pengar för de skulle ändå få ut mer än vad vår familj får ut annars. Men de vill helt enkelt ha mer pengar, ganska enkelt.

  • Gnagarn

    Ps för att ta bort spekulationer:

    Jag röstade på alliansen (så att ingen tror jag är kommunist eller gudbevars socialist) och det är de som införst jämställdhetsbonusen och inte kommunisterna på vänsterkanten.....

Svar på tråden Jämställdhetsbonus