• Marma

    När räknas det som änglabarn? Mest nyfiken bara...

    Vet inte om det blir rätt nu.
    Men har funderat lite på när räknas det som änglabarn? Abort räknas såklart bort....men efter vilken vecka kan man räknas som änglaförälder? Liksom nån som får mf innan v12 är väl inte änglaförälder? Vart går gränsen....ca?

    Ska sammtidigt be om ursäkt ifall nån tar illa upp av detta...säg då gärna till så kan jag kolla ifall det går att ta bort.

  • Svar på tråden När räknas det som änglabarn? Mest nyfiken bara...
  • Froggis76

    Den här frågan har kommit upp några gånger i det här rummet, och det som har sagts då är att det är upp till var och en att avgöra. För min egen del skulle jag nog själv säga från v 18, men andra skulle säga tidigare.

  • sörjer

    Jag skulle säga att det är ett änglabarn om man fött/snittat ut det och sett barnet (och det inte bara varit en klump). Dvs det kan vara ett änglabarn redan i v 13 om man vill det. Ett MA som skrapas bort är inte ett änglabarn för mig. Men det finns inget rätt eller fel.

  • 0085

    Jag fick missfall i v. 16 för två veckor sen och min son är en änglapojke för mig.

  • Familjetrollet

    vi förlorade vårat barn i v 6 för snart tre år sedan.och vi har ett änglabarn.jag höll mitt barn och såg det.och det var en liten minitayr bebis

  • Dompans mamma

    Jag fick missfall i vecka 7. Pyret kom ut hel i sin hinnsäck. Skule jag inte sett det skulle jag inte reagerat lika stark som jag gjorde tror jag. Vi begravde pyret intill sommarstugan för att få "ett slut". Jag har en ängel. Inget änglabarn Då pyret inte hunnit bli ett barn, men en ängel han det bli. Min ängel!

  • grön banan
    Familjetrollet skrev 2009-03-10 10:14:20 följande:
    vi förlorade vårat barn i v 6 för snart tre år sedan.och vi har ett änglabarn.jag höll mitt barn och såg det.och det var en liten minitayr bebis
    I vecka 6 ser det väl ändå inte ut som ett barn? Rätta mig om jag har fel.
  • grön banan
    Familjetrollet skrev 2009-03-10 10:14:44 följande:
    blev fel ,v 16 ska det vara
    Ja, jag tänkte väl det. Beklagar att ni inte fick behålla.
  • mollieboll

    Jag fick mf i v 18 och jag anser inte att jag då blev änglaförälder. Däremot när vi miste vår Victor nu i v 38, då anser jag mig garanterat som änglaförälder.
    För min egen del så tycker jag att så fort fostret hade kunnat överleva utanför livmodern (alltså v 23) så räknas det som änglabarn. Det var även så de räknar på Danderyds sjukhus enligt vår förlossningspersonal.

    Kan säga att visst blev jag helt nedbruten vid mitt mf i v 18 men det går överhuvudtaget inte att jämföra med när vi miste våran Victor. Så hade man frågat mig innan Victor så hade jag nog svarat annorlunda, men nu vet jag vad som räknas som änglabarn för oss iaf....

Svar på tråden När räknas det som änglabarn? Mest nyfiken bara...