Inlägg från: Linisen |Visa alla inlägg
  • Linisen

    afrohår

    Hej

    Nu har jag inget barn med afro hår men jag hoppas att det är ok att jag svara ändå.
    Jag har jobbat mer hårprodukter på salong i många år.
    Vaselin i håret är INTE BRA. Det är gjort på restprodukter av mineraloljor och gör inte håret på något sätt mer fuktigt. Snälla använd inte det i hennes hår.

    Satsa på en bra inpackning, för afro hår, eller för mycket torra hår. Loreal har en underbar för mycket torrt hår. Då pratar vi salongsprodukt inte vanliga Loreal som du kan köpa på Ica eller dylikt.

    Det finns schampon för extremt torra hår, bra märken är JOICO, de har ett underbart leave in med som du med fördel kan ha i hennes hår varje dag. Under vinterhalväret blir ju allas hår lite mindre kul men afrohår blir extra torra och spröda.

    Ett bra fuktighetsschampo är A och O, kombinera med ett bra återfuktande balsam, låt hennes sova med inpackning i håret en gång i veckan eller sitt i med den i minst en timma. Hur gammal är hon?

    Du får gärna fråga mer så kan jag se om jag kan hjälpa er.

    Lycka till

  • Linisen

    Tror man gör som man vill när man sätter upp håret. Det sägs att det slite rmindre på håret om man låter det torka först men jag sätter upp mitt när det är blött så........

    JOICO K-pak serien är kalas, för torra frissiga hår. Funkar också med Moisture serien. Jag är själv lockig och har torrt hår så på mig för det underverk men med tanke på att ett afro hår är torrare och har annan struktur kan du köra med K-pak serien.
    Du kan också göra så att du tar ett salongsbalsam, ett bra med mkt fukt, och hälla lite i en tom sprayflaska och i med vatten, visst leave in är jättebra och jag förespråkar det men det går också bra att göra på detta sätt. Antar att det går en del hos er hemma

    Finns ett som är super L´oréal Série Expert Absolut Repair Créme Balsam.
    Det finns en serie med ett kalas leave in med.
    Inpackningen är att rekommendera, den serien är lite billigare med än JOICOS.

    Som sagt, uppdatera gärna när du botaniserat lite i produktdjungeln!

  • Linisen

    Hittade denna länk.

    Nu har du gjort mig helt arbetsskadad.
    Jag har inte jobbat med detta på 5 år men intresset finns ju kvar

    www.afrohair.se/Fr%C3%A5gor+om+afroh%C3%A5r

Svar på tråden afrohår