Inlägg från: gracel79 |Visa alla inlägg
  • gracel79

    afrohår

    Hej!

    Min dotters hår har blivit extra torrt senaste tiden. Jag tvättar håret en gång i veckan och använder en fet inpackning från dark and lovely, den fungerar väldigt bra. Det som jag funderar över just nu är vad ni andra gör för att fukta håret mellan hårtvättningarna, använder ni någon leave in product som ni kan rekommendera? Har ni något tips på någon sida på internet där det går att beställa någon bra produkt? Fick tips om att använda vaselin i håret på min dotter, är det någon annan som gör det?

    Tacksam för råd

  • Svar på tråden afrohår
  • gracel79
    Svar på #1
    Hej!

    Tack för svaren! Min dotter är bara 16 månader än, men har ändå ganska långt hår som jag sätter upp i små toffsar, flätar eller twistar. Hon har inpackning i ca 30 minuter medan jag kammar håret, ska börja ha i den lite längre, efter ditt råd, Linisen. Ok, då vet jag, inget vaselin! Ska se om jag hittar JOICO:s leave in och testa den.

    Linisen, tror du att min dotter behöver toppa sitt hår? eller kan jag bara låta det vara med tanke på att jag vill att det ska växa ut och bli längre. Hon har än så länge aldrig klippt sig. Hur har ni andra som har barn med afrohår gjort? När har de klippt sig för första gången?

    Skosa, nej, har ingen afrosalong i närheten, Örebro är nog faktiskt den närmaste, vad heter den salongen ni brukar gå till?

    Ytterliggare en fråga, bör jag sätta upp håret när det är vått eller när det har torkat. Fick råd på en afrosalong att vänta tills det torkat men det känns som att det blir bättre när jag gör det medan håret är vått.

    Det här håret ger upphov till många frågor! Det känns kul och spännande att lära sig hantera det, jag inser att jag måste ge det en hel del tid:)
  • gracel79
    Svar på #7
    Hej!

    Linisen: jag köpte i somras ett balsam för afrohår just på den salongen som du länkar till här ovan! Jag ska prova att blanda balsam och vatten i en sprayflaska och spraya med. Ska också prova att köpa mandelolja på apoteket, Ethi. Nu känns det som att jag har fått bra råd att börja använda.
    Skosa, jag bor på en liten ort ca 10 mil söder om Örebro.
Svar på tråden afrohår