• Anonym (jo)
    Äldre 19 Mar 09:07
    30895 visningar
    19 svar
    19
    30895

    Kan man ha förkylningsblåsor i underlivet eller har jag fått herpes??

    Jo, man kan smitta även fast man inte har utslag. Jag fick också den informationen att man inte smittar om man inte har utslag av en läkare, fick också informationen att om nästa utbrott kom vid läpparna så var det munherpes, även om jag blev smittad i underlivet.
    Visst, man ska lita på sjukvården men man ska nog ta reda på fakta själv också och inte lita "blint" på vad dem säger, även fast man är läkare så kan man inte allt om allt.
    Jag skulle också rekommendera att du går in på sidan www.harduherpes.nu. Där kan du få fakta av läkare som är väl insatta, du kan få svar på när du smittar och vad du ska tänka på vid barnafödesel osv.
    Du skrev, vem vill ha en tjej med herpes ? Jag hoppas att du är medveten om att 80% bär på herpesviruset, dem allra flesta vet inte ens om att de har det, då dem inte har några symtom...alltså det är väldigt vanligt och du är definitivt inte ensam!

  • Anonym (Jo)
    Äldre 8 Apr 14:25
    #17

    Tänkte säga det samma. Det finns inget som heter förkylningsblåsor, det är herpes man har!

    Munherpes får man ofta om man har en infektion i kroppen och vid mens ibland.

    Tråkigt om du skulle ha fått det även till underlivet. Det gäller ju att se upp när man har herpesblåsor på läpparna och i munnen så man inte smittar det vidare till underlivet, genom tex oralsex.

Svar på tråden Kan man ha förkylningsblåsor i underlivet eller har jag fått herpes??