Kan man äta gammal pasta?
Jag har några Barilla-pasta i kartong med bästföredatum oktober 2007!!! Oöppnade förstås...
Är det bara att slänga eller går dem äta tror ni?
Jag har några Barilla-pasta i kartong med bästföredatum oktober 2007!!! Oöppnade förstås...
Är det bara att slänga eller går dem äta tror ni?
Inte jag heller - vanligtvis - men dom har ju inte möglat direkt
Men det är inte er jag tänkt bjuda på middag... ni slipper äta dem... jag bara undrar. Kan pasta ens bli gammal?
Pulversåser tex. Kan dom också bli gamla?
Det är ju förpackat - kan inte mögla?
Vad kan då bli gammalt... haha
Jag ska maila Barilla och fråga
Barilla har telefontid mellan 10-12 ska försöka komma ihåg att ringa... lägger ut deras svar här sen... för dom som är nyfikna.
Jag får ju vara taktiskt när jag ringer Barilla och inte direkt säga att jag har gammal pasta hemma
Tror också att vi slänger alldeles för mycket mat... själv så vill jag knappt dricka mjölk dagen efter utgånget datum - men jag tror det är mkt psykiskt.
I söndags öppnade jag en förpackning lättyoggi. Bäst före var 4 mars. I söndags var det den 15 mars. Dvs 11 dagar "gammal".
Öppnade, hällde upp, luktade, smakade. Hur gott som helst. Åt upp det sista på måndagen... då hade den stått öppnad nästan ett dygn.
Jag funderade också över "serverats torr" haha. Jag missade ringa Barilla, jag får göra ett nytt försök i morgon...