• Ingunn

    Kan icke biologisk mamma amma det gemensamma barnet?

    När vi fick våra twins (ks) som de in från ammningshjälpen och ville att vi båda skulle amma så att det skulle finnas mjölk till båda. De sa att det ända vi behövde göra var att stimulera mina bröst med en pump tills mjölkproduktionen kom igång. Detta kunde ta lite längre tid för mig än för mig flickvän, men det skulle inte vara något problem att få igång den. Nu tackade vi nej till detta för vi ville bara ha en (m)amma till pojkarna och det visade sig vara bra, för mjölken räckte till att helamma båda pojkarna tills de var 6 månader. Nu har jag oxå fött barn och fått möjligheten att amma och är mycket glad för det. Det är en unik närhet.

  • Ingunn
    Ekrlsn skrev 2009-03-22 15:21:48 följande:
    aldrig att jag hade tillåtit karls flickvän att amma mitt barn ( om den flickvännen hade funnits) men denna tråd handlar väl om det e möjligt och ja det e det väl...
    HA HA! Nej bevare mig väl!
  • Ingunn

    Vi har försökt att vara noga med vem som är vem av oss två. Vi ville inte vara två mammor. Det skulle finnas en mamma och mig till pojkarna, men vi är absolut jämstållda i vårt föräldraskap. Sen Valde vi att bara endast låta mamman vara den som ammade och så fick jag göra allt det andra. Det finns nog med jobb för en tvillingförälder! Likaså med lilltjejen. Det är en mamma (jag) och så finns min flickvän. Här är vi oxå jämställda i vårt föräldraskap. Nu säger pojkarna själva att det är två mammor i vår familj; deras mamma och lilltjejens mamma.

    Det är en stor skillnad på att amma och mata. Jag vet egentlig inte hur det är att mata, för inga av våra barn har användt flaska. De har bara ammat fram till 6 månader, sen har de suttit i en barnstol och petat i sig mat. I början fick vi såklart hjälpa till och mata med sked.

    Hade jag inte själv fått barn och ammat så hade jag nog ångrat att vi inte delade på killarnas amning, men vi har redan från början haft önskan om att få bära barn båda två.

    Omgivningen har nog oxå snabbare fattat familjbilden när det bara fans en mamma, fär när jag var gravid var det många som sa: så nu är det din tur - coolt att ni kan dela på det.

    Den viktigaste relationen för ett barn i början är att knyta an till den person som är barnet nära. Vi valde att mamman skulle vara den personen och att jag skulle skydda och ta hand om dem. Handla, städa, diska mm Mamman skulle inte behöva konkurrera om att vara barnets närmaste. Det var jättejobbigt de två första åren, jag ville oxå vara den viktigaste, men idag är jag glad vi gjorde så.

    Alla måste göra det de tror är bäst för dem, men en sak är säker: om den som är närmast barnet mår bra så mår även barnet bra och det är det viktigaste: att barnet mår bra. Sen får man lägga undan de egna behoven.

Svar på tråden Kan icke biologisk mamma amma det gemensamma barnet?