Inlägg från: mammact |Visa alla inlägg
  • mammact

    Mammor med barn som har celiki fortsättningstråd

    Hej tjejer!

    Nu har tråden snart varit igång i två år och vi blir bara fler och fler. Kul och jag välkomnar nya som gamla att fortsätta diskutera allt kring celiki.

    Lite nyttiga sidor.

    matbak.blogspot.com/search/label/Glutenfritt

    www.schaer.com

    www.semper.se

    www.mixwell.com

    www.celiaki.se/

    glutenfrimat.se/

    restaurangguiden.se/start.aspx

    celiaki.forum24.se/

    hem.bredband.net/mssklovet/index2.htm

    www.dorimax.se

    För recept gå in på:

    glutensidan.blogg.se

    TRÅDSTARTARENS TILLÄGGSKOMMENTAR 2009-03-27 18:49
    länk till förra tråden

    www.familjeliv.se/Forum-3-22/m39747359.html

    TRÅDSTARTARENS TILLÄGGSKOMMENTAR 2009-04-10 17:42
    Oj få ser att jag skrivit celiki... menar såklart celiaki!!

  • Svar på tråden Mammor med barn som har celiki fortsättningstråd
  • mammact

    Idag har vi varit nere och tagit pollen tester på Emil och läkaren var snäll och tog nya blodprover för celiki också. Han har så mycket eksem och är ofta dålig i magen så vi får se. Men jag känner mig osäker på att det är det, men skulle han ändå stickas så.

  • mammact
    Preppy skrev 2009-03-30 20:06:36 följande:
    ser precis ut som min dotter gjorde!! stackars liten! Hoppas det går fort nu.
  • mammact

    jag var på möte i skolan igår nu när Emma ska börja. Har ju varit lite orolig för maten, men det verkar lugnt. Dessutom är en av personalen på fritids glutenintolerant. Gissa om mamma blev lugnare! Man är ju så nervös få att det ska gå snett.

  • mammact

    Wicked witch skrev 2009-04-01 09:47:47 följande:


    Jnjn: Ja, nu har vi börjat få problem med att Moa känner sig annorlunda. Senast i måndags smakade hon på kompisens muffin, för att den såg god ut. Det är andra gången på kort tid. Hon är 6 år nu och börjar bli väldigt självmedveten.Glutenintoleransen är jättejobbigt för henne just nu . Och det gör ont i mammahjärtat. Ändå har hon en bästis som också är glutenintolerant. Hon pratar ofta om att det kanske kan komma en medicin så att hon kan äta gluten. Har ni andra erfarhenheter av det här? Finns det någon glutenintolerant vuxen som kan dela med sig om sina erfarenheter av utanförskap?
    låter inte alls kul! Emma har än så länge inte börjat göra så. hon blir också sex nu i sommar. Har tyvärr inga goda råd att ge.
  • mammact

    Tog ju prover på lillebror här hemma också då han har mycket eksem och för några år sedan visade lite på glutenprov , men det gick då över med mjölkfritt. Nu var provet negativt. Skönt att få veta iallafall.

  • mammact

    Bakade rulltårta med potatismjöl och följde precis receptet. Men varför så mycket smak av ägg??????????? Blandat väl!!

  • mammact

    Välkommen alla nykomlingar. Nu är det ju snart sommar så jag tänkte att vi kanske kan tipsa varandra om lite semesterställen där det finns bra gfmat. Vi funderar själva på att åka till Stockholm och då besöka Junibacken. Jag läste på deras hemsida att de serverar gfpannkakor, köttbullar med mera där. Verkar väldigt bra!

  • mammact
    miie skrev 2009-04-17 10:57:56 följande:
    Ja junibacken är bra. Där har vi varit några gånger. (bor ju i sthlm så det är nära). I sommar ska vi åka till astrid lindgrens värld. Hur är det där? Någon som vet? Vi kommer åka med en familj som har en son som är allergisk mot mjölkprotein så alla tips däromkring tas gärna emot. Även om vi ska försöka oss på att käka "ute" på kvällen. Till Kokerskan -- Jag tycker inte du ska bry dig om BVC. Gå till vårdcentralen och tala om att du ska ta ett test för att kolla gluten. Stå på dig. Om det visar negativt så går du vidare med laktos etc. Ta en sak i taget. När det gäller symptomen så är det svårt att säga något. Vår tjej har tex aldrig klagat över ont i magen. Vi upplevde inte henne som trött eller grinig under perioden före diagnosen. Men efteråt har vi förstått att det ändå var så. Uppsvälld mage och diareér var däremot de symptom vi hade. Men inget tapp i vikt och längd.
    Vi har varit på astrid lindgrens värld. Vi åt på Lottas kök och där fick Emma glutenfri pasta. Vi gick in och frågade före och det tog 20minuter och sen var det klart. Mycket bra. Vad gäller mjölk vet jag ej, men kan tänka mig att det finns mjölkfritt också.
  • mammact

    Vi ger Emma produkter med vetestärkelse när det står bland det glutenfria sortimentet och är det andra produkter så ringer vi tillverkaren och kontrollerar. Det är oftast så liten mängd så det är ok.

Svar på tråden Mammor med barn som har celiki fortsättningstråd