• mammact

    Mammor med barn som har celiki fortsättningstråd

    Hej tjejer!

    Nu har tråden snart varit igång i två år och vi blir bara fler och fler. Kul och jag välkomnar nya som gamla att fortsätta diskutera allt kring celiki.

    Lite nyttiga sidor.

    matbak.blogspot.com/search/label/Glutenfritt

    www.schaer.com

    www.semper.se

    www.mixwell.com

    www.celiaki.se/

    glutenfrimat.se/

    restaurangguiden.se/start.aspx

    celiaki.forum24.se/

    hem.bredband.net/mssklovet/index2.htm

    www.dorimax.se

    För recept gå in på:

    glutensidan.blogg.se

    TRÅDSTARTARENS TILLÄGGSKOMMENTAR 2009-03-27 18:49
    länk till förra tråden

    www.familjeliv.se/Forum-3-22/m39747359.html

    TRÅDSTARTARENS TILLÄGGSKOMMENTAR 2009-04-10 17:42
    Oj få ser att jag skrivit celiki... menar såklart celiaki!!

  • Svar på tråden Mammor med barn som har celiki fortsättningstråd
  • Uncia

    kokerskan>> kan berätta att vi misstänkte inte ens det hos våran dotter. utan vi sökte hjälp för hennes eksem. då när vi äntligen fick remiss gjordes blodprov som visade skyhögt och sen gjordes biopsi som visade att det var glutenintolerans. våran läkare(som är kanonbra) blev själv väldigt förvånad då våran dotter inte haft magproblem, ont i magen och följt viktkurvan som vilket barn som helst.

    så stå på er så ni får komma och göra en utredning!

    när vi även skulle kolla med lillebror fick han en annan läkare som var jättedryg och påstod att eksem och celiaki inte hör ihop.(överläkare!!) hade vi kommt till henne med dottern så hade vi kanske inte haft rätt svar än idag!! skrämmande.

  • Humahills

    Hej på er! Vilken bra tråd! Är ny i denna gluten-värld då sonen "preliminärt" idag fått diagnosen gluten allergi efter gastroskopi med biopsi idag. Helt 100%-igt svar får vi först om några veckor då biopsi-proverna är analyserade. Men läkaren var näst intill 100% säker på att det är gluten efter vad hon tyckte sig se på gastroskopin samt IgA-provet som visat starkt för gluten. Känns helt okej faktiskt. Känns så skönt att undersökningen nu är gjord. Men läkaren tyckte vi även skulle testa lillebror..... :-/ Usch inte en sövning till!

    Har en liten fundering som nån av er kanske kan hjälpa mej med, då jag nämligen glömde fråga det fast jag frågade så mycket annat De tog nämligen lite olika blodprover ur kanylen i armen på Hugo idag som jag inte riktigt vet varför de togs, men kanske vet nån av er om det är "rutin" i utredningen eller så? Proverna som togs var: Blodstatus, Diff, Leverstatus samt PK. Kan det vara för att utesluta inflammatoriska tarmsjukdomar eller så, nån som vet???

  • Uncia

    IdaH>> vi testade även våran dotters lillebror. men då togs det bara blodprov och då det visade ok, så gjordes ingen biopsi. det gör dem bara om misstanken är stor och dem vill utreda mer.
    (han visade inga tecken annars så heller)

  • mammact

    Välkommen alla nykomlingar. Nu är det ju snart sommar så jag tänkte att vi kanske kan tipsa varandra om lite semesterställen där det finns bra gfmat. Vi funderar själva på att åka till Stockholm och då besöka Junibacken. Jag läste på deras hemsida att de serverar gfpannkakor, köttbullar med mera där. Verkar väldigt bra!

  • miie

    Ja junibacken är bra. Där har vi varit några gånger. (bor ju i sthlm så det är nära). I sommar ska vi åka till astrid lindgrens värld. Hur är det där? Någon som vet?

    Vi kommer åka med en familj som har en son som är allergisk mot mjölkprotein så alla tips däromkring tas gärna emot. Även om vi ska försöka oss på att käka "ute" på kvällen.

    Till Kokerskan -- Jag tycker inte du ska bry dig om BVC. Gå till vårdcentralen och tala om att du ska ta ett test för att kolla gluten. Stå på dig. Om det visar negativt så går du vidare med laktos etc. Ta en sak i taget.

    När det gäller symptomen så är det svårt att säga något. Vår tjej har tex aldrig klagat över ont i magen. Vi upplevde inte henne som trött eller grinig under perioden före diagnosen. Men efteråt har vi förstått att det ändå var så. Uppsvälld mage och diareér var däremot de symptom vi hade. Men inget tapp i vikt och längd.

  • mammact
    miie skrev 2009-04-17 10:57:56 följande:
    Ja junibacken är bra. Där har vi varit några gånger. (bor ju i sthlm så det är nära). I sommar ska vi åka till astrid lindgrens värld. Hur är det där? Någon som vet? Vi kommer åka med en familj som har en son som är allergisk mot mjölkprotein så alla tips däromkring tas gärna emot. Även om vi ska försöka oss på att käka "ute" på kvällen. Till Kokerskan -- Jag tycker inte du ska bry dig om BVC. Gå till vårdcentralen och tala om att du ska ta ett test för att kolla gluten. Stå på dig. Om det visar negativt så går du vidare med laktos etc. Ta en sak i taget. När det gäller symptomen så är det svårt att säga något. Vår tjej har tex aldrig klagat över ont i magen. Vi upplevde inte henne som trött eller grinig under perioden före diagnosen. Men efteråt har vi förstått att det ändå var så. Uppsvälld mage och diareér var däremot de symptom vi hade. Men inget tapp i vikt och längd.
    Vi har varit på astrid lindgrens värld. Vi åt på Lottas kök och där fick Emma glutenfri pasta. Vi gick in och frågade före och det tog 20minuter och sen var det klart. Mycket bra. Vad gäller mjölk vet jag ej, men kan tänka mig att det finns mjölkfritt också.
  • Trebarnsmamma 80

    Jag såg till att mina två älsta blev kollade när de var små då jag har gluten min minsting håller de på att utreda hon ska göra en gastroskoip väntar bara på kallelsen. Då började de utreda henne för snart ett årsedan. Att de ska ta sådan tid.
    Det värsta är att de inte har hittat något hittils. Men hon går inte upp i vikt och länden är inte mycket bättre . Men diareérna är värst. Sen är hon väldigt smal. Så allt peckar på gluten. jag är bara glad att hennes läkare inte har sagt att vi ska avvakta och se tiden an. utat tar det på allvar.

  • fjärilen78

    hej!

    måste fråga om nån av era barn ofta har feber och kan det vara en biverkning av gluten???

    måste ringa barn på måndag skulle höra av mig inom 14 dagar om vi inte fått nån tid för tarmbiopsi.

  • joojoo

    Vår son hade faktiskt tidigare feber under bara en till två dagar, vid upprepade tillfällen. Detta innan han fick sin diagnos. Jag har aldrig kopplat ihop det med hans gluten intolerans, men vem vet.....

  • Wicked witch

    Feber är inte ett symptom på gluten.
    Däremot har man sänkt immunförsvar när man går med obehandlad glutenintolerans, så visst kan det ändå ha ett samband.

Svar på tråden Mammor med barn som har celiki fortsättningstråd