• mammact

    Mammor med barn som har celiki fortsättningstråd

    Hej tjejer!

    Nu har tråden snart varit igång i två år och vi blir bara fler och fler. Kul och jag välkomnar nya som gamla att fortsätta diskutera allt kring celiki.

    Lite nyttiga sidor.

    matbak.blogspot.com/search/label/Glutenfritt

    www.schaer.com

    www.semper.se

    www.mixwell.com

    www.celiaki.se/

    glutenfrimat.se/

    restaurangguiden.se/start.aspx

    celiaki.forum24.se/

    hem.bredband.net/mssklovet/index2.htm

    www.dorimax.se

    För recept gå in på:

    glutensidan.blogg.se

    TRÅDSTARTARENS TILLÄGGSKOMMENTAR 2009-03-27 18:49
    länk till förra tråden

    www.familjeliv.se/Forum-3-22/m39747359.html

    TRÅDSTARTARENS TILLÄGGSKOMMENTAR 2009-04-10 17:42
    Oj få ser att jag skrivit celiki... menar såklart celiaki!!

  • Svar på tråden Mammor med barn som har celiki fortsättningstråd
  • mammact

    Vi ger Emma produkter med vetestärkelse när det står bland det glutenfria sortimentet och är det andra produkter så ringer vi tillverkaren och kontrollerar. Det är oftast så liten mängd så det är ok.

  • fjärilen78

    vi har nu fått tid för tarmbiopsi på sonen så vi ska dit den 19 maj men jisses han får inte äta nånting från kl 00 på natten men ska inte vara där förrens kl 11{#lang_emotions_surprised} är inte det lite väl sent då är det ju lunchdags för honom och hur ska man förklara för en sån liten att han inte får äta

  • Teskedsmamman
    fjärilen78 skrev 2009-04-29 10:33:15 följande:
    vi har nu fått tid för tarmbiopsi på sonen så vi ska dit den 19 maj men jisses han får inte äta nånting från kl 00 på natten men ska inte vara där förrens kl 11 är inte det lite väl sent då är det ju lunchdags för honom och hur ska man förklara för en sån liten att han inte får äta
    Det brukar faktiskt gå rätt bra om man håller dem sysselsatta...
    Fick 3 killar på 3½ år ☆ tesked.blogspot.com/virkaholic.blogspot.com/
  • miie
    mrseriksson skrev 2009-04-29 13:11:04 följande:
    hej hoppNu börjar grilltider....tips på marinad som är glutenfri vore kul..?
    Alltså vi hittade nån ny som hade kommit på påse som var glutenfri... men jag kan för mitt liv inte komma ihåg vad den hette.. Fast det finns säkert fler...

    Själv hade jag en liten maildiskussion med Felix eller procordia rörande att det finns modifierad stärkelse i gurkmix. De sa såhär..

    "Vi tillsätter inget med gluten i denna produkt, men vi kan inte garantera
    "fritt från" eftersom vi tillverkar andra produkter i samma lokaler."

    Sååå...kan man eller kan man inte ge... det är frågan???

    Försöker också ta reda på om det är gluten i keldas ostsås... men jag har inte fått någon kontakt ännu... Bara nyfiken för jag brukar ibland använda den när jag ska göra "snabblasange" ... fast inte till dottern för hon får bara ost i..istället.
  • miie

    Å bara för att jag nyss skrev så fick jag följande besked...

    Samtliga Arlas produkter innehåller modifierad stärkelse gjort på majs eller potatis. Aldrig vete.

    Om nu någon mer undrade. Jag är alltid så osäker på det där eftersom dottern reagerar med kräk och diarée på detta om det är gjort på vete... Vågar aldrig använda utan att först kolla ordentligt.

  • Kavat
    Lycka80 skrev 2009-04-29 09:35:11 följande:
    Som jag har fått sagt är att vetestärkelse inte ska ätas för det innehåller gluten, när det är i "vanlig mat"
    Det beror helt på hur känslig man är. Jag kan just nu inte ens äta glukossirap gjort av vete utan att klådan kommer och magen blir kass...
  • gokarna

    Måste fråga vad i marinad som är gluten? Soja? Det har jag fått uppfattningen när jag läst den info vi fått är ok att äta. Är det ngt annat jag missat. Är isf en extremt dålig mamma som missar sånt. En annan fråga, vilka symtom får era barn när de får i sig gluten. Någon skrev om klåda. Var?

  • Uncia

    gokarna>> innan vi fick diagnosen så hade bara våran dotter eksem, inte ont i magen eller nåt annat.
    men nu när hon går på glutenfri kost, så var det en gång hon hade fått i sig lite från lillebrors smörgås utan att vi märkte det i början och då några timmar senare fick hon väldigt ont i magen och spydde sen.

  • Kavat
    gokarna skrev 2009-05-03 21:18:03 följande:
    Måste fråga vad i marinad som är gluten? Soja? Det har jag fått uppfattningen när jag läst den info vi fått är ok att äta. Är det ngt annat jag missat. Är isf en extremt dålig mamma som missar sånt. En annan fråga, vilka symtom får era barn när de får i sig gluten. Någon skrev om klåda. Var?
    Jag har något som i tal brukar kallas hudceliaki som gör att man kan få blåsor på huden samt fruktansvärd klåda. Jag kliar mig mest i nacken, rumpan, på armbågar, höfter, knän, knogar, typ alla ställen som det är "ledbrott" på. Sen får jag även klåda på framsidan av benen.
    Det finns de som inte har problem med magen, men det har jag om jag får i mig gluten.

    Marinader kan innehålla soja som kan innehålla gluten, men en del tål den lilla mängd (dock inte jag). Sen innehåller t.ex knorrs grillkrydda vetestärkelse, vilket en del glutenintoleranta reagerar på osv.

    Jag tror det skiljer jätte mycket på vad man tål och inte tål.f Jag är som sagt superkänslig och får klåda av godis gjort på glukossirap (av vete). Men efter vad jag läst är det vanligt att man är mycket känsligare när man har just hudceliaki.
    Vete/gluten står alltså inte ens med i innehållsförteckningen utan jag har i efterhand frågat när jag fått klåda och andra besvär och fått veta att det är gjort av vete.
Svar på tråden Mammor med barn som har celiki fortsättningstråd