• prinse­n06
    Äldre 21 Apr 14:29
    6301 visningar
    68 svar
    68
    6301

    Pojke med tunika! Japp skitbra

    Den här diskussionen om könsneutralitet har gått sååååå långt och blivit helt sjuk tycker jag. Vi är skapta till man/kvinna/pojke/flicka varför ska man göra allt så neutralt. Fy vad tråkigt säger jag. Låt barnen vara det de är. Pojke är pojke och flicka är flicka. Jag har en av varje och älskar de lika mycket. Jag särbehandlar de absolut inte pga deras kön. De får leka med alla leksaker bilar, dockor m.m spelar ingen roll. Jag klär de i flick resp pojkkläder och "älskar" att göra det. Det ska synas att de är olika men ändå inte. För de är lika mycket värda och lika mycket älskade.
    Jag retar mig på allt detta att det låter som man vill få in ett kön det ska inte synas att det finns två kön alla ska ha lika kläder. Klä pojkar i klänning/kjol spelar ingen roll. JO det spelar roll. Skulle aldrig sätta en klänning på min pojke annat än i lek/utklädning.

    Vadå bög??? Bli!! Det är inte något man är. Det är väl inte härligt att de skulle läggas åt fel håll!! Tragiskt sagt!!

    Man ska inte särbehandla barnen pga kön men man måste acceptera att det finns två kön och det är faktiskt skillnad.

  • prinse­n06
    Äldre 21 Apr 15:05
    #4

    Jag tror absolut inte att det är något man föds till. Det är något man blir tyvärr. Min pojke har en rosa/blå randig tröja som är jättefin och han passar faktiskt i rosa : ) men jag skulle inte klä honom i blommig rosa eller volanger m.m för det tycker jag hör till tjejer : )

  • prinse­n06
    Äldre 22 Apr 14:20
    #25

    Beyond Eternity skrev 2009-04-21 16:46:22 följande:


    Åhhh denna okunskap är skrämmande!!! Man BLIR inte bög eller flata det finns med från början. Och vad menar du med "tyvärr"???Är det vad du kommer att lära dina barn också, att "tyvärr så är Kalles pappa en sån där bög, en dag så bestämde han sig fär att bli just bög"? Är så innerligt trött på alla dessa fördomar, men framförallt att det finns folk som totalt vägrar att informera sig utan stannar kvar i ett töcken av fördomar.Och vad tror du händer om man klär sin pojke i blommigt rosa? Tappar han snoppen då eller vad menar du? Förklara gärna...jo jag förstår att det är din pojke som du inte vill klä så och det är helt ok, men jag vill verkligen veta VAD du har för tankar om VAD som skulle hända OM du skulle göra det eftersom du poängterar att det hör till tjejer?
    Jag tror i alla fall INTE att man föds till bög eller leb du får tro vad du vill. Och nej jag kommer inte lära mina barn på det sätt som du uttrycker det. Nej han kommer definitivt inte tappa snoppen. Men det är tjejkläder för min del och det klär inte jag min son i. Jag har två barn en pojke och en flicka och älskar de lika mycket särbehandlar de inte ett dugg MEN jag klär de i resp pojk och flickkläder för att de är flicka resp pojke. Sen får flickan ärva vissa kläder av min pojke det har jag inga problem med. Men jag vill ha pojk resp flickkläder för att de är pojke och flicka. Det bara är så att det finns pojkar och flickor och det finns en skillnad på könen varför skulle det annars finnas två kön?! Jag tycker absolut inta att man ska särbehandla ett barn pga kön men vissa saker är faktiskt mer flickigt eller pojkigt. Jag är tacksam att min man inte har kjol eller klänning på sig!!!
  • prinse­n06
    Äldre 22 Apr 21:56
    #29
    SaramedM skrev 2009-04-22 14:24:27 följande:
    Hur tror du att det är? menar du allvar?
    Jag tror inte att man överlag föds som det, nej det tror jag inte. Jag tror det är något som man blir pga kanske olyckliga omständigheter eller att det kanske är en "häftig" grej man vill pröva. Har hört att en del har varit med om olyckliga omständigheter som barn och det har lett till den läggningen. Visst det kanske kan vara så att vissa föds med det också men jag tror inte att det är så överlag då tror jag att det är något som man "blir".
    SaramedM skrev 2009-04-22 14:22:40 följande:
    Hur kan man ha så dålig kunskap?Skrämmande,om din son är homo/bi ellertrans föddes han så
    Min son är INTE född till homo, trans eller bi. Du får tro vad du vill om dina barn men det tror jag absolut inte om min son

    Jag tycker att hela diskussionen om detta könsneutraliserande har gått så långt. Varför inte acceptera att det finns två kön i världen och det finns faktiskt vissa skillnader mellan dem, varför skulle det annars finnas två kön. Det är väl härligt att inte alla är lika. Tänk om hela världen var full med bara tjejer, kul : )
    Sen ska man inte behandla barn olika bara för könets skull. Kläderna visar ju bara lite mer om det är en pojke eller flicka.
  • prinse­n06
    Äldre 22 Apr 22:51
    #35
    SaramedM skrev 2009-04-22 22:00:17 följande:
    Jo din son är född till det
    Du är sååå dryg!! Det är han inte alls!
    scs skrev 2009-04-22 22:01:55 följande:
    Så det är ok för din dotter att ha killkläder men inte tvärtom?
    Ja för det är lite mer neutrala kläder. Det jag menar är att vissa plagg är lite mer flickiga och de sätter jag inte på min son, ex kjol, klänning. Nu ärver ju inte han av henne då han är den äldre....
  • prinse­n06
    Äldre 23 Apr 11:15
    #37
    Impertiff skrev 2009-04-22 22:57:08 följande:
    I och med vad jag tror - så tror jag ju inte att någon av er har rätt eller fel... han kan ju vara hetero-, bi- eller transsexuell. Men det lär inte visa sig än skulle jag tro. Och att låta eller ge killar kjolar eller klänning tror jag är allmänt svårt. Även om man lever efter att försöka vara jämställd osv. så är det lättare att låta tjejer klä sig i pojkkläder än att låta en kille klä sig i tjejkläder.
    Håller med att det är lättare att ha pojkkläder på flickor en tvärtom. Kläder är ändå bara kläder. De visar ju bara lite mer om det är en flicka eller en pojke ,det handlar inte om att särbehandla någon pga kön. Båda är lika mycket värda. Jag för min del tycker det är kul att klä min tjej i tjejkläder och pojke i pojkkläder just för att se de olika könen. Men jag behandlar de inte olika för det på annat sätt än att "visa" könet på mina barn. Kan dock säga att jag inte är så mycket för ryshpysh och massa volanger heller för den delen : ) inte till vardags i alla fall, då är det mest praktiska kläder som används.

    Det andra ang homo/bi/trans låter jag vara osagt. Det är möjligt att man föds med en sexuell läggning men jag tror att man också kan påverkas i sin uppväxt.
  • prinse­n06
    Äldre 14 May 13:33
    #66
    elinville skrev 2009-04-24 03:54:17 följande:
    Hoppar inte i tråden utan att ha läst...Jag tycker det hela med genus-aspekten går för långt när man absolut ska klä sina söner i rosa och i klänningar, eller sina döttrar i typ kalsonger... Även om man ska behandla båda könen så lika man kan, så måste man ju även bejaka deras kön. Att vara tjej eller kille är ju ändå en stor del av ens identitet vare sig man vill eller inte, men det ska inte innebära begränsningar åt en eller andra hållet. Och sen finns det ju skillnader mellan tjej och kille... Jag är inte för ett könslöst samhälle, jag är för ett jämlikt rättvist samhäller där barnen växer upp till trygga individer där de kan bejaka sin sexualitet och samtidigt bli, göra, behandlas som de själva vill.Jag älskar att klä min dotter i kjol och klänningar, men oftast klär jag henne mer tufft än sött...giller inte heller volanger odyl. Och jo, jag köper mkt kläder på pojkavd...
    Håller med! Bra skrivet!
    Tygtiiger skrev 2009-04-25 17:23:44 följande:
    Prinsen06: anser du att du är född till heterosexuell eller att du har uppfostrats till att bli det?
    Jag har redan sagt tidigare att det är möjligt att man föds med en sexuell läggning men jag tror att man kan bli påverkad i livet också. Jag har därmed redan backat i mitt första uttalande efter att funderat och ventilerat med andra som inte är lika påhoppande som vissa här inne.
    Beyond Eternity skrev 2009-04-23 22:48:28 följande:
    Läs VÄLDIGT gärna detta och LÄR...jag är helt övertygad om att du kommer att komma på dig själv med att göra precis som flera av pedagogerna trodde att dem INTE gjorde...de särbehandlade pojkar och flickor.www.jamstalldskola.se/index.shtml
    Jag klär mina barn i olika kläder flick resp pojk och kommer fortsätta med det för att jag tycker om det. Vad är det för fel med att visa könet på ett barn? Jag tycker inte att det har att göra med hur man behandlar de. Jag kommer behandla mina barn lika . Jag behandlar inte min pojke som en tuff kille som bara ska leka med bilar och min tjej som en svag flicka som bara ska leka med dockor. De leker med allt som finns i rummet och det är blandat med leksaker dockor, bilar m.m m.
Svar på tråden Pojke med tunika! Japp skitbra