Inlägg från: Malabuz |Visa alla inlägg
  • Malabuz

    Pojke med tunika! Japp skitbra

    Det är rätt mycket disskutioner nu ute i bloggvärlden om hur man ska klä sina barn. Visa tycker att herregud om man får en flicka ska man klä dom flickigt och om man får en pojke så ska man klä dom som en pojke. Man ska ju behandla barnen efter könet lixom.  Massa argument har vissa och blir upprörda.

    Sen är det andra som försöker köpa så könslöst som möjligt och visa köper tunikor och kittykläder till sin son. Andra köper färgglada och inte flickiga kläder, då blir andra eld och lågor och skriver att man gör fel att klä sina barn så och attd et är fel... dom är ju en pojke och flicka och då ska man klä dom som det med.
    Jag har inget emot sånna människor som tänker så.. jag tycker klänningar och sådant är jätte gulligt och om jag får en flicka kommer säkert hon ha någon klänning.. (även om det inte är det praktiska plagget då på sommaren eftersom dom lätt kan skrappa upp knäna) och min flicka kommer säkert få flickiga kläder...
     men jag håller med dom andra!! Man ska klä barnen som barn och inte som ett kön.

    Det är det som jag efterstävar till min uppfostran till Dante och det är det som jag försöker lära andra i min omgivning att göra mot mitt barn, att behandla honom som ett barn och inte som ett kön.
    Han får leka med precis vad han vill, dockor, hästar, dockvagnar, bilar.. ja allt för jag tycker han ska få välja själv vad han tycker är roligt och jag vill inte forma honom genom att ge honom ändast bilar och andra "killiga" leksaker.
    Likaså gäller det med kläder. Vist han har massor med killkläder som är tuffa och väldigt Grabbiga, men det är för att vi har fått massor av kläder av bekanta som deras barn har haft och det är ändast pojkkläder som vi har fått. Men när jag handlar själv så försöker jag handla det som är fint istället som är grabbigt. Om den röda eller rosa tröjan är finare än den blå så tar jag den rosa... Men nu har ju vi haft den turen att vi har fått mycket kläder så då har det inte blivit att jag har handlat så mycket kläder till min lilla kille.
    Om jag hade fått en flicka så hade flickan fått ha dom kläderna istället. Kläder är till för att kunna leka och busa i först och främst men sen så tycker jag om att klä mitt barn fint och jag älskar att matcha och fixa med kläderna. Men min önskan är ju att min sons garderob ska vara mer blandad stuk på, inte så jätte grabbigt.. men men.

    Jag tycker det är så sorgligt att man delar upp könet och gör en så otrolig stor skillnad på pojke och flicka. Jag älskar att diskutera det här och kan skriva massor av detta, men det orkar jag inte nu.

    Mer rosa på pojkar säger jag bara! hahaha

    Heeerrregud han kommer att bli Bög!!!!

    Då säger jag bara.. bli?? Bög är något man är och inte något man blir. Så om mina barn skulle vara bög, leb, bi.. så vist härligt!!

    Vad tycker ni om det här? Ska killar klä sig i pojkkläder och flickor i flickkläder och uppfostrad efter könet eller??

    Här är några som jag gillar skarp och som klär barnen så som jag vill och önskar att jag kan klä mitt barn/barnen.

    geshiia.blogg.se/

    ladydahmer.blogg.se/

    anaiah.blogg.se/
  • Svar på tråden Pojke med tunika! Japp skitbra
  • Malabuz

    Jo vist finns det två kön men jag förstår inte folk som hoppar på folk och säger att det är fel att klä sin pojke i rosa eller sin flicka i blått. Sen behandlar dom så olika genom att ge bilar till killar och dockor till tjejer och sen får dom bara leka med det.

    Bög är ju något som man föds till och det är ju inget man blir. Jag menar att min son kommer ju inte bli bög bara för att han har en tunika eller en rosa tröja på sig.. om det visar sig att han gillar killar istället för tjejer så är det något han är och inte något han har blivit.


  • Malabuz

    Ja men då har hon själv gjort ett val och det tycker jag är bra... då äre det inte föräldrarna som prackar på barnen det. Men det är ju det så att jag inte blir missförståd att jag tycker tjejiga klänningar och sånt är jätte gulligt på en tjej men jag vill inte behandla min son som en pojke utan som ett barn. Han ska få möjligheter att få utforska olika saker och olika barnplagg, Jag tycker om färger och massor av dom, så rosa är ju en färg, så det sätter jag gärna på min son.. men inte en tröja med massa volanger och dyligt.


  • Malabuz

    Ja men sålänge dom är så små så är det föräldrana som klär barnen och då tycker jag det är roligt att blanda stilarna. Sen när barnen börjar bli större och få sin egen klädvilja så är det en annan sak, då väljer dom själva. Men jag kommer nog vara med på ett hörn jag med. Sen om min son vill ha volang en dag så får han jätte gärna ha det... tycker bara det är positivt


  • Malabuz

    Ja men jag menar ju det.. Som om min son har rosa på sig en dag och det kommer fram någon som börjar argumenter att han kan inte ha rosa på sig för det är en tjejfärg och att han kan bli bög (?!!??)
    Att killar/ inte kan ha på sig ditten och datten för att han/hon ÄR kille/tjej.
    Att barn ska ha så uppdelade kläder och leksaker och att dom behandlas helt olika när dom är små.. jag tycker det är katastrof att barn blir behandlade olika.


  • Malabuz
    Kalle Karls mamma skrev 2009-04-21 19:05:35 följande:
    Det finns värre saker tex som att visa upp sitt llla barn naket på sin blogg utan att tänka på konsekvenserna.Finns så mycket pedofiler överallt som älskar nakna barn *ryser*Så om dom har tunika eller inte känns rätt så oviktigt
    Men det e ju det som är disskutionen om det är fel att ta på pojkar rosa eller en tunika som är jätte praktisk till sommaren. Det andra tänker jag inte änns kommentera för det är inte det vi pratar om i tråden. Det är hur man sätter barn i olika fack för att dom är av olika kön
Svar på tråden Pojke med tunika! Japp skitbra