• KajsaA­nka
    Äldre 30 Apr 20:21
    3096 visningar
    58 svar
    58
    3096

    Fortsättningstråd vårmammor (2006) i Malmöområdet, del 15!!

    Fortsättningstråd vårmammor (2006) i Malmöområdet, del 15!!

    Hej!

    Fortsättningstråd vårmammor (2006) i Malmöområdet.

    Vi som håller till här är 30+ och fick barn i feb-juni 2006.

    Välkomna!

    Här finns våra bebisar: www.familjeliv.se/Forum-3-28/m8657777.html

    Första tråden: www.familjeliv.se/Forum-2-15/m5538998.html

    Andra tråden: www.familjeliv.se/Forum-2-15/m7292207.html

    Tredje tråden: www.familjeliv.se/Forum-2-15/m9058946.html

    Fjärde tråden: www.familjeliv.se/Forum-2-15/m10836851.html

    Femte tråden: www.familjeliv.se/Forum-11-239/m13240809.html

    Sjätte tråden: www.familjeliv.se/Forum-11-265/m15873554.html

    Sjunde tråden: familjeliv.se/Forum-11-265/m19225776.html

    Åttonde tråden: www.familjeliv.se/Forum-11-265/m22495017.html

    Nionde tråden: www.familjeliv.se/Forum-11-265/m25683130.html

    Tionde tråden: www.familjeliv.se/Forum-11-265/m28764285.html

    Elfte tråden: www.familjeliv.se/Forum-11-265/m31832371.html

    Tolfte tråden: www.familjeliv.se/Forum-11-265/m34547561.html

    Trettonde tråden: www.familjeliv.se/Forum-11-265/m37462019.html

    Fjortonde tråden: www.familjeliv.se/Forum-11-271/m40563451.html

    2006-barnens födelsedagar:

    Lova 9 feb
    Ludvig 22 feb
    Alma 19 mars
    Edith 7 april
    Fredrika 8 april
    Elliot 8 april
    Klara 15 april
    Elias 11 maj
    Linnea 15 maj
    Molly 18 maj

  • Svar på tråden Fortsättningstråd vårmammor (2006) i Malmöområdet, del 15!!
  • Äldre 1 May 20:53
    #1

    Hojhoj, först ut! Tyckte väl att det varit lite tyst lite väl länge i tråden. Kanske för att den var stängd

    Lite nyheter - nu är det äntligen småsyskon påväg här också! Den 27 oktober är det dags, vi var på NUPP/CUB i veckan, och allt såg bra ut, så nu vågar vi berätta för folk! Det har varit lite extra nervöst den här gången pga förra årets MA.

    Såg också att Fiamferi fått tillökning igen, det är mkt man missat!

    Desssvärre åkte jag på ngn form av kräksjuka igår kväll, lagom till en ledig första maj med fantastiskt väder. Förhoppningsvis på bättringsvägen nu så att man kan njuta av resten av helgen.

  • KajsaA­nka
    Äldre 1 May 22:06
    #2

    Grattis guldplutt får jag säga officiellt nu Så roligt att allt gick bra!

    Tråkigt med kräksjuka - usch!

    Hur känner ni inför svininfluensan? Jag tycker att det är skitläskigt, faktiskt!! I Danmark nu och snart i Sverige. Vad gör man, man kan ju inte isolera sig inomhus? Och bacillerna på dagis och allt. Fy sjutton, alltså.

  • Adagio
    Äldre 1 May 22:36
    #3

    Åh, vilka underbara nyheter Guldplutt! Stort grattis! Nu är du också snart tvåbarnsmor, hur känns det?

    Kajsa, jag hörde Lotta Bromé prata om det där igår på radion och jag måste ärligt talat säga att det var först då som jag insåg omfattningen och tyckte att det var lite kusligt... Men jag tror att det är viktigt att inse att vi är bra rustade i Sverige, samt som de sa i programmet, vi vet om att den troligtvis kommer. I Mexiko blev de liksom tagna på sängen. Dessutom får man sätta det lite i relation till hur många som dör i vissa andra sjukdomar varje år världen över. (Gör ju inte det mindre läskigt iofs).

    Jag tror att man (jag i alla fall) tycker att det är så läskigt, dels för att den har ett läskigt namn (ja, faktiskt, fast nu har den visst fått ett nytt namn...), och så tror att det är någon slags pestsmitta man ska få, men det är ju faktiskt en influensa, man blir jäkligt sjuk, men man klarar sig för det mesta.

    Sen är det ju inte kul om 1/4 av befolkningen ligger nere för räkning. Och man oroar ju sig när man har småbarn, förstås.

    På vårt dagis har pneumokocker nyss härjat. Två barn fick inte gå till dagis på 4 veckor eller så. Och två hela avdelningar fick testas. Det tyckte jag var obehagligt, trots att Ludde bara var på samma gård, inte i samma hus, samt att han är vaccinerad...

    Här fanns det i alla fall mycket att läsa om svininfluensan: www.dn.se/nyheter/sverige/osakra-siffror-om-svininfluensan-1.856625

  • KajsaA­nka
    Äldre 1 May 22:43
    #4

    Adagio: KUl att "se" dig! Länge sedan!

    Jag har läst att det är många unga som dött, därför tycker jag att den är läskig. Brukar ju vara äldre och mkt sjuka som stryker med annars. Men det är kanske jag som är ovanligt rädd och icke påläst? Ska läsa artikeln som du länkade till.

    Hur är det med dig, Adagio? Hur går det med allt?

    Idag har vi varit vid havet hela dagen - sååå nice! Fastän vi letar hus blir vi nästan lite tveksamma till att flytta sådana här dagar + att vi fått så bra kontakt med ett par med två barn i närheten (faktiskt en kille som var med i samma gäng som jag på gymnasiet, och hans fru + båda barn).

  • Adagio
    Äldre 1 May 23:18
    #5

    Ja, det var verkligen länge sen! Vi har haft ett par fruktansvärda veckor, kan man nog lugnt säga. Ludvig fick ju en spricka i armbågen och vi satt i 4 timmar på akuten med honom. Han fick gå med mitella i en vecka. 4 dagar efter det akutbesöket fick vi åka in med Lykke som hade kräkts varje dag i en vecka. Vätskeersättning i ett isolerat rum på barnakuten, 5 ml var 5 minut i 5 timmar. Sen fick Ludvig 39, 2 och Lykke fick 39,7. Och så var det begravning för F's mormor hade dött. Och sen ramlade Ludvig 2.20 m rakt ner i marken från en av de där idiotiska rutschkanorna som är öppna rakt ut för att man ska kunna åka ner för en brandstång. (Idioti!) Ögonen ville bara gå ihop och han somnade på stört när han kom hem. Så då fick vi åka in med honom igen (snart blir vi nog anmälda till soc) och han fick kissa och de kollade hjärta och lungor.

    Nu har vi köpt en liten hage till Lykke och en stor hage till Ludvig. Nej, skämt åsido, det kryps och kravlas och klättras som aldrig förr, och nu står lill-flickan upp och så blir hon frustrerad när hon inte våga sätta sig ner, eller så ställer hon sig mot en stol och så slår hon huvudet i bordet och ja, man har att göra helt enkelt... och ska jag vara helt ärlig så tänkte jag flera gånger gå in och skriva, men jag orkade helt enkelt inte fottera mig med eländet genom att sätta det på pränt.

    Jag har sagt det innan och jag säger det igen, vissa barn måste vara mer skadebenägna än andra, för detta med Ludvig är bara helt otroligt. Ni som såg honom som liten vet att han var ganska rörlig redan då, men jag tycker inte att det skiljer sig så mycket från hans kompisar, med det undantaget att han slår sig hela tiden. Vi är kanske för oförsiktiga, jag vet inte. Vi tycker att han ska få klättra och busa och pröva sina gränser, och vi står inte med en mjuk matta under honom hela tiden. Men han kunde ju slå sig bara liiite... han behöver ju intehamna på akuten varje gång.

    Nu mår vi alla bra i alla fall. Idag har vi haft en fantastisk dag med barnkalas för Ludvig i Skånes djurpark. Barnen fick mata sälar, vildsvin, äta korv i samekåtan, gå in i björnhonans ide samt rida ponny, så det var en toppendag.

    Nog om oss, är det bra med er Kajsa?

  • Äldre 2 May 10:25
    #6

    såvitt jag har förstått om svininfluensan så tycker jag nästan det verkar lite överdrivet, faktiskt..! först lät det superläskigt, men sedan verkar det backa lite, och läser man om symptom och dödlighet så finns det inga säkra fakta merän att det är en variant på "vanlig" influensa som ev är vagt besläktad med fågelinfluensan. dessutom sa man ju först att 70 pers dött i mexico, men sen visade det sig bara vara sju!? och jag läste ngnstans att det dött totalt 400 pers av fågelinfluensan, medan det dör 250 pers om året av den vanliga influensan, och det blir man ju inte så hispig över. Så visst är det otäckt att det kommer allt mer sånthär, men just nu känns det inte som läge att trycka på panikknappen iaf.

    joho, det känns väl bra att äntligen ha fått till det med en bebis i magen! vi var som sagt ganska nerviga, så NUPPet var en stor lättnad. Lova blev jätteglad när vi berättade för henne TACK mamma o pappa! sa hon, och pussade o kramade magen. Det gör hon nu varje dag, o säger gomorron o gonatt o ska sjunga för bebisen. Det värsta är att hon är helt inställd på att det är en lillasyster, och vill inte höra talas om ngt annat. Jag hade mer än gärna själv gjort henne till viljes därvidlag, men det blir ju lite tuffare. Särskilt som vi andra tror på motsatsen...

  • Äldre 2 May 10:49
    #7

    Läskigt med alla skador och sjukdomar, adagio! Lova har varit ovanligt sjukdomsdrabbad i vår, men inga så allvarliga saker, framförallt så har hon ta i trä aldrig skadat sig så att vi behövt söka sjukvård. Det värsta hon gjort är att bränna sig på kaminen en gång, då grät hon i flera timmar.

  • saphy
    Äldre 2 May 22:00
    #8

    Stort grattis till bebis i magen guldplutt!! skönt att allt är bra! Här trallar livet på av bara farten... vi har faktist köpt ny husvagn som vi invigde i torsdags.. Behövde en större och modernare med tanke på att vi kuskar runt på alla dessa crosstävlingar hela vår/sommar... allt känns lite lättare nu när det är så fint väder och man är ute hela dagar....
    Va tråkigt med ludvig och alla hans skador... men tro mig! jag vet hur det är! Eddie har ju oxå alltid varit så rörlig... dock "bara" med stora skrapsår och blåmärke... jag kan säga att jag är en hejare på att lägga om sår! ... tror tyvärr inte att man kan skydda dessa barn... då hade nog inte dom mått bra om dom inte hade fått röra sig och vi hade inte kunnat ta ögonen ifrån dom en sekund... hittar du en lösning så är du välkommen att dela med dig!! Vi har deträtt bra nu att han får ut så mycket fysiskt och psykiskt genom crossen.. Men modershjärtat blir väääldigt ansträngt när han kör och tävlar.. det är svårt att se när ens son kör så.. men jag vet att han håller koll att jag står där och hejar på han.. så det är bara att hålla ut!!

  • Äldre 3 May 21:22
    #9

    Vad roligt Guldplutt!! Stort grattis till er! Vad skönt att det såg bra ut på nuppet!!

    Adagio: Vad läskigt med skador och allt! Skönt att ni mår bra nu!! Är inte heller överförtjust i den där "brandstången"...!

  • Äldre 4 May 08:38
    #10

    Grattis Guldplutt! Vad roligt att Lova är så lycklig över att få ett lillasyskon. Elias är inte fullt så förtjust i Lillebror, han vill hellre slå på magen än krama den (å andra sidan ska han slå på allting). Förhoppningsvis blir det bättre när Lillebror är född.

    Adagio: Vad jobbigt med alla skador och sjukdomar. Vi har som tur är varit förskonade från sådant än så länge.

    Jag är också lite nervös över svininfluensan. Tidigare i livet har jag bara ryckt på axlarna åt sådant och tyckt att media förstorat upp allting men sedan jag fick barn har jag blivit mer orolig. Det pratades ju mycket om fågelinfluensan när Elias var nyfödd och då blev jag faktiskt rädd för första gången.

    Vi har haft en äventyrlig Valborgshelg. Vi flög till Stockholm och åkte tåg därifrån till mina föräldrar som bor utanför Örebro. Elias tyckte att det var lite läskigt när flygplanet startade men sedan blev han glad när han fick en bil och klistermärken av personalen på planet. På vägen hem somnade han redan innan säkerhetsbältesskylten hade släckts.

Svar på tråden Fortsättningstråd vårmammor (2006) i Malmöområdet, del 15!!