• Peyman
    Äldre 12 May 13:49
    103960 visningar
    283 svar
    283
    103960

    roliga historier om snåla människor del 2

    Vet inte om denna är så rolig egentligen, men tar väl den ändå.

    Min syster kan vara otroligt snål! Men hon kallar det väl snarare för ekonomisk. Hon är t.ex. en mardröm att handla presenter till för hon säger verkligen till när hon inte är nöjd, med tårar.

    Men jag höll på titta runt efter ett skrivbord åt min son när hon sa att jag kunde köpa hennes. Perfekt tänkte jag, matchar med hans garderob. 300kr skulle hon ha för skrivbordet och skulle komma över med det till mig. Jag har varken bil eller körkort så jag kan inte hämta det själv. Så jag sa åt henne att hon MÅSTE kontakta mig innan så att jag är hemma. Men då ringer hon när vi är och storhandlar, så det blir kasta sig på bussen och skynda hem. Hade hon varit själv så hade hon faktiskt fått vänta men hon hade en vän med sig. De bär upp skrivbordet och ställer in det på sonens rum. Hennes vän berättar att hyllorna sitter inte uppe, de är trasiga. Syrran berättar att hon gett sonen hennes samling med sudd och någon linjal. Vilket jag tyckte var jätteschysst! De åker på en gång och jag kollar igenom skrivbordet. Lådan går knappt att öppna! Så skrivbordet går ju knappt att använda.

    På sonens födelsedag tar mina andra systrar och kollar på skrivbordet, en av dem får syn på suddsamlingen och det. Å det var ju hennes saker! Självklart så vill hon att sonen ska behålla det, men det var ju rätt fult av syrran.

    Efter någon månad så pratade jag och mamma och kom in på skrivbordet. Hon tyckte, ja du betalade ju väldigt mycket för det där skrivbordet. Ännu mer när det var trasigt, tyckte jag och berättade i vilket skick det var. Mamma blev rasande men inte direkt förvånad. Syrran ringer mitt upp i allt och mamma säger till henne att skrivbordet var ju trasigt. Men nej då, då är det jag som har förstört det! Sen skyller hon på hennes kompis som ställde upp helt gratis och hjälpte henne (och mig) med skrivbordet!

    Jag har ff inte betalat för jag har inte haft pengar till det och har heller ingen lust. Men jag vet ju hur hon är! Det kommer heta att jag är barnslig och hon är mogen. 300kr är MYCKET för mig, men det kan jag lugnt skänka henne för att få behålla friden. Å jag har lärt mig läxan, henne litar man inte på!

  • Peyman
    Äldre 12 May 15:00
    #3
    MrsCD skrev 2009-05-12 14:55:04 följande:
    Jag fattar inte riktigt. Om du inte tyckte att skrivbordet var vart pengarna, varfor tog du det da? Nu har du ju fatt det gratis.
    Därför jag upptäckte det försent och för att det inte går att prata med henne om sånt. Hon anser att hon har rätt och alla andra har fel. Sen är jag otroligt konflikträdd och jag vet vad som kommer hända om jag skulle börja prata om det hela med henne. Nej, jag har inte fått det gratis. Hon ska få pengarna, men jag måste ju erkänna att det faktiskt är schysst av henne att ha väntat så pass länge på dem.
Svar på tråden roliga historier om snåla människor del 2