• M Hellin

    roliga historier om snåla människor del 2

    Min lillasyster är en av de snålare, hon har helt naturligt fått ärva massvis med kläder o leksaker och skivor o möbler o ja massvis med saker har jag bara skänkt henne, andra vägen när de gäller saker hon tröttnat på, så vill hon ha betalt.

    Det har hänt att jag fått köpa tillbaka saker hon har fått av mig, har insett det ibland när hon kommit med en kasse saker, o sagt att du får den för 100 spänn, sen visar det sig vara hälften mina gamla ärvda kläder i kassen.

    Om vi ska ses o fika eller luncha, så talar hon inte om att hon inte har några pengar förrän vi redan beställt, då vill hon låna, men eftersom jag redan vet att jag aldrig kommer se pengarna igen, så bjuder jag henne. Samma sak med bio o om hon ska komma på besök, så har hon inte till busspengar, så jag får hämta henne med bilen om jag vill ha sällskap hemma.

    Nu ska hon ha barn, o jag har massvis med avlagda kläder, barnsäng o vagn o liknande, men tänker inte säga ett ljud, för jag har tröttnat på att försörja henne.

    Vi kan umgås o jag kan bjuda henne på fika o mat, men jag tänker inte köpa tillbaka mina saker som jag redan gett gort till henne. Jag har aldrig tagit betalt av henne, mer än en gång då hon bodde hos mig i en månad, och hade ringt för 4000, de fick pappa betala, fick även 2000 av honom för att hon bott o ätit hos mig. Men att hon inte erbjöd sig själv att betala sticker lite i ögonen på mig.


    Never argue with an idiot, they drag you down to their level and beat you with experience
  • M Hellin
    Nyfiken gul skrev 2009-05-15 11:22:47 följande:
    ja men bjuda på allt - vad innebär det? Om jag har övernattande gäster här för att dom tex ska någonstans så erbjuder jag dom redan befintliga sängar som redan är bäddade och min familj äter frukost varje morgon - att sätta fram en extra kaffekopp är inget besvär. Vill dom duscha finns det tvål i badrummet.... svårare än så är det inte.. Men för en del verkar övernattande gäster vara ett jätteprojekt.. och det är just det jag inte fattar... varför så snål liksom?... Jag skulle skämmas av att kräva saker av mina gäster.. så är inte jag fostrad... Och skulle man få nattägster hux flux och kylen och plånboken är tom så skäms jag itne för att säga det. Dom får mer än gärna sova kvar men jag kan tyvärr inte bjuda på något. Och då får vi lösa det i så fall.....
    Enda gången vi öht sover borta hos någon är semesterveckorna då vi åker o hälsar på släkten i värmland, och då bjuder vi som gäster på maten hos den vi bor hos under de 3-4 veckorna. Vi hjälper till med städ, och handling o tvätt, och det för att vi faktiskt bor där gratis, hade vi bott på hotell hade vi ju haft den utgiften istället.

    Hade jag väntat mig att bli bjuden på både mat och logi i flera veckor, då hade jag känt mig snål.
    Never argue with an idiot, they drag you down to their level and beat you with experience
  • M Hellin

    Mitt ex tog med soporna till jobbet för att slippa betala för vikten. Med tanke på att vi källsorterade, och komposterade, så blev det ungefär 5 kilo per år så han sparade väl runt 60 kronor eller så, och blev skitarg för att han var tvungen att betala sophämtningsavgiften ändå trots att han aldrig ställde ut kärlet. Det var en fast årsavgift, där hyra av kärl ingick, sen betalade man rörligt för den vikt man slängde.

  • M Hellin
    Fragile Flower skrev 2009-08-06 08:22:17 följande:
    Min sambo: Micrar kaffet. Dricker avslagen öl ist. för att hälla ut den. Den kostar ju pengar! Äter gammal mat. De värsta exemplen är nog Creme Fraichen som var mer än 2 veckor för gammal och makaroner m. falukorv som stått i kylskåpet i en veckas tid färdiglagad. Och detta under sommaren häärliga rötmånad. plockar upp grejer som jag slängt. Häromdagen slängde jag ett pringles rör med chips som min dotter misshandlat så att det påminde mer om pulver i burken. På kvällen så ser jag att burken står i skafferiet. "Men det går att äta!" Drar hem en massa skit som andra vill slänga. Sedan gnäller han om att vi har såå mkt grejer. Nähe? Menar han verkligen det? Tydligen så är hans mamma likadan. Hoppas inte det går i generationer
    De hade kunnat varit jag som skrev detta. Men då lägger vi till äter upp allas rester om vi äter ute, då det händer så sällan, så behöver jag inte skämmas så ofta.
    Plockar upp mat från golvet om jag råkar tappat en makaron, och äter denna.
    I förra veckan åt han en hällakaka som såg ut som en mus varit o ätit på den, då hade han noppat bort alla mögelprickar.
    Jag fick häromdagen skäll för att jag köpt fyra expanderskruvar för 2 kronor styck, för de hade han ju kunnat ta hem från jobbet. Vilket ju blir hugget som stucket eftersom han är egen företagare så han får ju betala dem vilket som.
Svar på tråden roliga historier om snåla människor del 2