• Camellis

    roliga historier om snåla människor del 2

    Den här grejen är egentligen lite OT, men handlar ändå om pengar. Iofs inte helt OT för personen jag ska berätta om var extremt noga med att dela upp kronor mellan sig och sin pojkvän. De kunde stå och dividera om att hon köpt en påse Gott och blandat åt honom är hon handlade sitt tuggummi, fast å andra sidan hade han köpt en Snickers åt henne när han handlade den där gången - så vad blev han egentligen skyldig henne då... Ja, ni vet. Korvören som verkligen skulle utdelas till dess rättmätige ägare.

    Hursomhelst. Det här var innan ett riksdalsval för många år sedan, så inte senaste alltså. Min kompis berättar för min pojkvän att hon ska rösta på moderaterna. Han säger att moderaterna gynnar ju bara dem med pengar. Ja, just det, säger hon. Jamen, har du pengar du då?, frågar min pojkvän. Då svarar hon - helt seriöst och med mycket stolthet i rösten - ja, guud, jag har sex tusen på mitt sparkonto!

    Den här tjejen är ingen bimbo heller, det var det som nästan var lustigast med det hela. En annars skärpt tjej med koll på läget, som tydligen hade noll koll på det här med pengar...


    ★Anton, Hugo, Ellen★ / traesktanten.blogspot.com
  • Camellis
    Camellis skrev 2009-05-13 11:57:50 följande:
    Den här grejen är egentligen lite OT, men handlar ändå om pengar. Iofs inte helt OT för personen jag ska berätta om var extremt noga med att dela upp kronor mellan sig och sin pojkvän. De kunde stå och dividera om att hon köpt en påse Gott och blandat åt honom är hon handlade sitt tuggummi, fast å andra sidan hade han köpt en Snickers åt henne när han handlade den där gången - så vad blev han egentligen skyldig henne då... Ja, ni vet. Korvören som verkligen skulle utdelas till dess rättmätige ägare. Hursomhelst. Det här var innan ett riksdalsval för många år sedan, så inte senaste alltså. Min kompis berättar för min pojkvän att hon ska rösta på moderaterna. Han säger att moderaterna gynnar ju bara dem med pengar. Ja, just det, säger hon. Jamen, har du pengar du då?, frågar min pojkvän. Då svarar hon - helt seriöst och med mycket stolthet i rösten - ja, guud, jag har sex tusen på mitt sparkonto! Den här tjejen är ingen bimbo heller, det var det som nästan var lustigast med det hela. En annars skärpt tjej med koll på läget, som tydligen hade noll koll på det här med pengar...
    Stavar som en kratta. Mina N vill inte fastna och naturligtvis heter det riksdagsval!
    ★Anton, Hugo, Ellen★ / traesktanten.blogspot.com
  • Camellis
    Mammut och Papput skrev 2009-05-13 13:55:56 följande:
    Sånt gör mig obekväm. Folk som inte har sinne för pengar.En fd kompis till mig hade aldrig direkt haft några sparpengar under uppväxten. Hon köpte upp alla pengar hon fick på sommarjobb osv. När hon började plugga så tog hon fullt studielån fast hennes man betalade mycket hemma. Hon fick kanske 3-4 tusen över varje månad som hon samlade på sig (köpte såklart kläder, presenter, smink osv av dessa pengar också). Sedan 'mässade' hon om att hon var så rik och sparade så bra då hon hade ca 20 000 kr. Är det värt det då hon får extra studielån ovanpå det?Har också en kompis som har det ganska dåligt ställt ekonomiskt som har 2500-3000 i matkostnader per person. Jag storknade, jag som äter för max 1200 i månaden inklusive lunch. Hon handlade alltså det hon gillade. Att de var roligare att köpa de ekologiska tomaterna i olika färger, typ 100 kr kilot.Troligtvis är jag snål och känslig av mig och stör mig på när andra slösar =)
    Det där med studielånet påminner om en tjej jag pluggade med. Hon berättade stolt att hon levde på sin sambo, helt och hållet, och ändå tog fullt studielån som hon bara sparade. Kanske är samma person vi pratar om?
    ★Anton, Hugo, Ellen★ / traesktanten.blogspot.com
  • Camellis

    Oj, här blev det diskussion! Den tjejen jag berättade om hade ganska nyligt träffat sin kille, bums flyttat in med honom och började på en gång leva helt och hållet på honom. Det tycker inte jag känns helt schysst. Gemensam ekonomi är ju en sak, och att den som tjänar mer bidrar med mer. Men att inte betala ett korvöre för hyra, mat och räkningar och bara spara "sina egna" pengar på hög - det förstår jag verkligen inte!


    ★Anton, Hugo, Ellen★ / traesktanten.blogspot.com
  • Camellis

    Markisa - Fast måste fikat motsvara pengarna man lagt ner på presenten, eller vad menar du? Jag slår inte heller på så stort när jag bjuder hem folk på födelsedagsfirande. Det är köpta kakor (inga exklusiva direkt), hemmagjord tårta (som jag tycker är godare än köpt) och kaffe/te. Har aldrig ens slagit mig att någon kan tycka det är snålt.


    ★Anton, Hugo, Ellen★ / traesktanten.blogspot.com
  • Camellis
    Markisa skrev 2009-05-13 20:44:26 följande:
    Nej, så klart måste inte fikat motsvara presenten men det är ändå ett födelsedagsfika man bjuder folk på och inte ett vanligt fika. Då tycker jag att man kan anstränga sig lite extra. Jag skulle köpa lite dyrare kakor i så fall och anstränga mig för att baka någon god tårta. Men det är väl skillnad och dessutom sa du till om presenten. Jag var med om en annan grej som jag skrev om i förra tråden. En nära kompis son skulle fylla ett år, det skulle bli en stor grillfest. Man skulle ta med sig som i ditt fall eget kött och dricka plus present till sonen (eller i a f sa de inte att man inte skulle) och så bad hon mig också att baka en morotskaka som hon tyckte om. Det fick jag släpa på buss och pendeltåg till henne. Det tyckte jag var för mycket!!! Vi är inte längre vänner dock inte av den anledningen utan för att hon anklagade mig för att jag ville "sno" hennes vänner. Det var några som tyckte om min morotskaka och ville ha receptet och några tog kort som jag ville ha, så vi bytte både email-adresser och tlfnr. Hon hade före kalaset sagt till mig och vid ett annat tillfälle också, att jag hon inte ville att jag skulle umgås med hennes vänner utan henne. Hade inte ens för avsikt att göra det. Iaf, ringde hon mig dagen efter och började anklaga mig för det, för att hon såg att vi utbytte adresser och tlfnr. HELT SJUKT! Jag frågade vad hon var rädd för, och hon sa att folk skulle snacka skit om henne. Men då sa jag att inte tänkte låta henne anklaga mig och prata med mig i den tonen och att jag inte längre ville vara vän med henne.
    Okej, då skulle du nog tycka att en vanlig fika hemma hos mig var den snålaste du sett. I vanliga fall har jag typ en sorts kaka hemma (Brago-kex eller dylikt) och det är det enda som bjuds till kaffet. Så flera sorters kakor + tårta = jag när jag lägger manken till. Tycker egetnligen inte att vad man bjuder på säger nåt om hur snål man är. Snålt i kalasväg för mig är att bara bjuda på kaffe, eller ingenting alls. Tycker att det känns lite oförskämt att klaga på vad för typ av fika man får. Att marängtårtan i din snålhistoria blev misslyckad var ju naturligtvis inte planerat, så tanken var väl med största sannolikhet att det skulle vara en god tårta.
    ★Anton, Hugo, Ellen★ / traesktanten.blogspot.com
  • Camellis

    Åh nu kom jag ju på en "snål"historia! Apropå boende...

    Vi var ett gäng tjejer som skulle gå på konsert, varav flera bodde i Sthlm och och tre "utomsocknes".  En av oss tre utomsocknes ringde en av Sthlmstjejerna och frågade hur vi skulle göra med boende när vi kom ner. Sthlmstjejen viftade bort det och sa att det löser sig, vi pratar ihop oss härnere så är det löst tills ni kommer ner. Utomsocknestjejen propsade på att nåt borde vara bestämt, men Sthlmstjejen viftade ihärdigt bort det. Så till slut gav min kompis med sig. OK, det löser sig.

    Så vi for ner, gick på konsert och efter konserten samlas vi och alla Sthlmstjejer ser besvärade ut. Vi tre fattar ingenting. En av mina kompisar frågar lite försynt, hur blir det nu då, var får vi sova? Då börjar Sthlmstjejerna en efter en berätta anledningen till att just de ABSOLUT inte kan ta emot någon övernattare, en av dem kan ta emot EN men absolut inte alla tre (som hon däremot gjort vid tidigare tillfällen), och till slut återstår... ingen.

    I det här läget skulle vi ju ha tagit in på hotell och bara struntat i allt, men vår budget var begränsad. Dessutom var vi totalt förvirrade och helt tagna på sängen, så tankeverksamheten funkade inte riktigt.

    I alla fall. När jag och en av kompisarna börjar prata om att vi kanske kan sova i bilen, för vi hade ju tagit med sovsäckar, förbarmade sig en av tjejerna över en av oss. OK, en kvar då... Resten av tjejerna fick övertala en sista. Henne fick jag följa med.  Oh joy...

    Det visar sig sedan att den tjejen min kompis hade pratat med INNAN vi åkt ner, inte hade berättat för de andra tjejerna att hon sagt att det skulle lösa sig ändå. Hon har bara spelat med när de suckat över vilka snyltarkompisar vi är, och låtit dem tro att vi bara satte oss i bilen och räknade iskallt med att få bo hos någon av dem. Helt sjukt! Tycker hursomhelst att det var fult av alla att bete sig som de gjorde, för ingen sa rakt ut vad problemet var - för då hade ju vi kunnat förklara hur landet låg. Nu visste vi ju inte vad sjutton vi hade gjort för att få dem att börja hata oss helt plötsligt.

    I alla fall. Morgonen efter när jag vaknar hos min motvilliga värdinna frågar hon vad jag vill ha till frukost och jag säger att jag kan ta vadsomhelst, spelar inte så stor roll. Hon dukar fram mjölk och bröd, så jag dricker ungefär ett halvt glas mjölk och äter en macka med smör på. När vi ska gå därifrån hittar hon en tia på golvet som hon plockar upp och demonstrativt säger "åh, titta, nu kan jag köpa en ny mjölk!". Öh? Naturligtvis en hint om att jag borde ha erbjudit mig att ersätta den gigantiska frukosten jag hade ätit. Vilket jag gladeligen hade gjort om allt hade skötts snyggare. Nu kändes allt bara så löjligt, precis som att hon hade så dåligt ställt. Det visade sig senare att hon verkligen inte hade det, kan jag säga. Men det beror väl på vad man prioriterar - drinkar eller mjölk...

    Ingen riktig snålhistoria så kanske, men det kändes jäkligt sniket. Vi rök ihop dagen efter när vi samlades allihop, och då förnekade ju telefontjejen att hon någonsin sagt nåt dylikt och resten av gänget trodde på henne. Kändes helt absurt. De skulle bara veta hur nervösa vi var i bilen när vi åkte ner, över just detta "det löser sig".


    ★Anton, Hugo, Ellen★ / traesktanten.blogspot.com
Svar på tråden roliga historier om snåla människor del 2