• emelie­v
    Äldre 12 May 13:31
    103963 visningar
    283 svar
    283
    103963

    roliga historier om snåla människor del 2

    ja, här fortsätter vi!

    gamla tråden: www.familjeliv.se/Forum-5-89/m41462979.html

  • Svar på tråden roliga historier om snåla människor del 2
  • Äldre 14 May 21:22
    #61
    MatsAtari skrev 2009-05-14 10:40:32 följande:
    Mammut och Papput skrev 2009-05-13 13:55:56 följande: Ja, det kan det vara. Många studenter planerar att aldrig betala tillbaka det där studielånet och då finns det ju heller ingen ide att hålla igen heller. Sedan är inte räntan på csn särskilt hög heller. Det lönar sig nästan att spara och placera pengarna någon annanstans istället för att använda de till att betala tillbaka lånet, vilket de flesta med sinne för ekonomi också gör.
    Jag hörde då att för att man ska tjäna på studielånet så måste man spara varenda krona på sparkonto. Alltså inte bara det man inte behöver. Sedan i slutändand när man betalat tillbaka allt + ränta så har man gått i vinst med 500 kr. Min man känner några snillen som räknade på det där.
  • Äldre 14 May 21:46
    #62

    Min farmor tänker lite gammalt. så hon sköljer ur fryspåsar för att kunna använda de igen. (sparsamhet eller snålhet beroende på vem man frågar)

  • Äldre 14 May 21:50
    #63

    Min farfar använder tubsockor för det är så smidigt när det blir hål på för då snurrar han på dem.

    Han använder också en svingammal träningsoverall han fick som jobbreklam på tidigt 70-tal. Han har typ 2-3 gånger fått nya träningsgrejer som han inte använder för att han måste använda ut den gamla först.

    Min farmor springer och tänder lampor på kvällen för att få mysigt och så hon kan se, medan han springer efter och släcker.

    Han slickar tallriken!

    Samtidigt har han inte alls ont om pengar och han är väldigt snäll och generös med fru, barn och barnbarn.

  • Äldre 14 May 22:01
    #64
    Piggelin72 skrev 2009-05-14 14:32:37 följande:
    Här kommer ngr "snålheter" som utförts av en o samma person i bekantskapskretsen. Ålandskryssning: beställer inte in ngn mat utan tar tallrik från bordet brevid och äter upp resterna. Krogen: Förr hade hon alltid med sig en flaska med vin i väskan som hon drack upp inne på ställena o när det var slut så var den hemgång. Om ngn övernatta efter en kväll på krogen: Duka fram frukost till sig själv, bjöd inte den som sov över ngt!!! Presenter vid födelsedag: Använda prylar bla smink som ex kajalpenna Fördelning av familjeekonomin: Han får betala mer till matkassan än hon med motivering att hon äter mindre (trots att hon tjänade mer) På kalas/bjudningar: Äter nog alltid alltid det där lilla x-tra, två tre påfyllningar, vilket är trevligt, men synd att hon inte unnar sig ordentligt med mat annars (smal) ... ja listan kan göras lång!
    men fy..äter hon rester från andra bord!!
  • Mian m 7
    Äldre 15 May 09:32
    #65

    Min dotter var på tjejmiddag hemma hos en kompis och 2 veckor innan hade vi haft tacokväll m film till 8 15åringarVi hade alla tillbehör kryddad köttfärs salllad ja rubbet! När kompisen hade var det 300 gram okyddad köttfärs och 1.5 liter cola till 10 tjejer.Kan tala om att dottern var lite snopen....

  • Äldre 15 May 10:29
    #66

    Mian m 7 skrev 2009-05-15 09:32:01 följande:


    Min dotter var på tjejmiddag hemma hos en kompis och 2 veckor innan hade vi haft tacokväll m film till 8 15åringarVi hade alla tillbehör kryddad köttfärs salllad ja rubbet! När kompisen hade var det 300 gram okyddad köttfärs och 1.5 liter cola till 10 tjejer.Kan tala om att dottern var lite snopen....
    Men ar inte det en klassiker, folk som inte fattar att det gar at mer for att man ar flera! Bjuder hem 10pers pa middag sa ar det en paj och en sallad for 4.
    Der AR ju svart att dubbla. Sa fort det gar over 4 tycker jag att det ar svart. Minns en gang nar jag och en kompis skulle jobba pa brollop och gjorde sallad till 100 personer. Det gar at sa otroligt mycket mer an man kan tanka sig!
  • Nyfike­n gul
    Äldre 15 May 11:11
    #67

    har ingen snålhistoria men rent allmänt kan jag tycka att det är snålt när man bjuder hem folk  eller har övernattande gäster att man säger åt dom att ta med sig allt själva..

    varför bjuder man då? 

    Om någon som ska sova över måste ta med sig allt från bensinpengar, frukost, sängkläder, madrasser, handdukar, tvålar till dryck och annat så känns det bara olustigt...

    Har man inte allting själv hemma så tycker jag inte att man kan ha en sån form av bjudning.

    Knytkalas är en helt annan sak mot att kräva gäster på deras egna prylar...

    Om jag måste börja kånka med mig resesängar och egen frukost för att det är ett krav och inte en vänlig inbjudan kan jag lika gärna sova hemma själv..


    Victor född 10/6 - 2008- - vår älskade son!
  • Äldre 15 May 11:17
    #68

    Nyfiken gul skrev 2009-05-15 11:11:59 följande:


    har ingen snålhistoria men rent allmänt kan jag tycka att det är snålt när man bjuder hem folk  eller har övernattande gäster att man säger åt dom att ta med sig allt själva..varför bjuder man då?  Om någon som ska sova över måste ta med sig allt från bensinpengar, frukost, sängkläder, madrasser, handdukar, tvålar till dryck och annat så känns det bara olustigt... Har man inte allting själv hemma så tycker jag inte att man kan ha en sån form av bjudning. Knytkalas är en helt annan sak mot att kräva gäster på deras egna prylar...Om jag måste börja kånka med mig resesängar och egen frukost för att det är ett krav och inte en vänlig inbjudan kan jag lika gärna sova hemma själv..
    Men ar det inte ofta sa att nagon behover sova over for att det ar for langt att kora hem eller sa? T ex om man bor i en storre stad och sa fragar folk om de inte kan fa sova over for att de skall pa konsert/till flygplatsen el dyl, da sager man ju sjalvklart ja, men kanske inte bjuda pa allt for det. Ofta gor ju folk det for att slippa ta in pa hotell.
  • Nyfike­n gul
    Äldre 15 May 11:22
    #69
    MrsCD skrev 2009-05-15 11:17:49 följande:
    Men ar det inte ofta sa att nagon behover sova over for att det ar for langt att kora hem eller sa? T ex om man bor i en storre stad och sa fragar folk om de inte kan fa sova over for att de skall pa konsert/till flygplatsen el dyl, da sager man ju sjalvklart ja, men kanske inte bjuda pa allt for det. Ofta gor ju folk det for att slippa ta in pa hotell.
    ja men bjuda på allt - vad innebär det?

    Om jag har övernattande gäster här för att dom tex ska någonstans så erbjuder jag dom redan befintliga sängar som redan är bäddade och min familj äter frukost varje morgon - att sätta fram en extra kaffekopp är inget besvär.

    Vill dom duscha finns det tvål i badrummet....

    svårare än så är det inte..

    Men för en del verkar övernattande gäster vara ett jätteprojekt.. och det är just det jag inte fattar...

    varför så snål liksom?...

    Jag skulle skämmas av att kräva saker av mina gäster.. så är inte jag fostrad...

    Och skulle man få nattägster hux flux och kylen och plånboken är tom så skäms jag itne för att säga det. Dom får mer än gärna sova kvar men jag kan tyvärr inte bjuda på något. Och då får vi lösa det i så fall.....
    Victor född 10/6 - 2008- - vår älskade son!
  • Äldre 15 May 11:40
    #70

    Nyfiken gul skrev 2009-05-15 11:22:47 följande:


    ja men bjuda på allt - vad innebär det?Om jag har övernattande gäster här för att dom tex ska någonstans så erbjuder jag dom redan befintliga sängar som redan är bäddade och min familj äter frukost varje morgon - att sätta fram en extra kaffekopp är inget besvär.Vill dom duscha finns det tvål i badrummet.... svårare än så är det inte..Men för en del verkar övernattande gäster vara ett jätteprojekt.. och det är just det jag inte fattar... varför så snål liksom?...Jag skulle skämmas av att kräva saker av mina gäster.. så är inte jag fostrad...Och skulle man få nattägster hux flux och kylen och plånboken är tom så skäms jag itne för att säga det. Dom får mer än gärna sova kvar men jag kan tyvärr inte bjuda på något. Och då får vi lösa det i så fall.....
    Jag haller med dig. Och i de flesta fall jamnar det ju ut sig. Jag har inget emot att ha kompisar boende hos mig och jag ar alltid lika valkommen hos dem. Men jag kan tanka mig att om man bor pa ett praktiskt stalle, t ex centrala Stockholm, en fin skargardso eller nara flygplatsen, sa kanske man far fler gaster an de man bor hos, och da kan det vara jobbigt att behova punga ut for extra frukostfrallor och tvatta extra lakan var och varannan helg och da kan ju det basta vara att saga: "Visst far ni sova har, men det vore bra om ni tog med egna sangklader och det ni vill ata till frukost. En tia for toapappret och tvalen kanske." Sen kan man ju alltid saga nej ocksa.
Svar på tråden roliga historier om snåla människor del 2