Inlägg från: bebis ja tack |Visa alla inlägg
  • bebis ja tack

    Nu är vi tillbaka!

    Idag kom vi äntligen tillbaka från Nigeria med vår dotter! Vi åkte den 4 april så det var en lååång resa.

    Det känns helt overkligt att se henne ligga i vår säng och sova. På nattduksbordet står fortfarande de bilder på henne vi tittade på innan resan. Det går inte alls att omfatta att hon nu är vår dotter och att hon ska bo här med oss. Det kanske sjunker in om ett par dar.

    Just nu är vi mest trötta efter några dagars problem med myndigheterna där nere. De ville inte släppa iväg oss ur landet med dottern innan de hade kollat upp att vi inte sysslade med trafficking. Det har varit en mycket påfrestande resa, på många sätt, men när hon vaknar på natten och är ledsen och då kryper ihop intill mig och somnar inser jag att det var värt varenda liten svettdroppe.

  • Svar på tråden Nu är vi tillbaka!
  • bebis ja tack

    Tack alla!

    Hon blev 7 månader i tisdags och har redan 4 tänder, kan sitta själv, ställer sig upp om man håller i hennes händer. Alla de sakerna lärde hon sig under en veckas tid och det är så roligt att få ha varit med om dessa utvecklingssteg i hennes liv.

    Det var lite olika saker som gjorde att det drog ut på tiden. När vi skulle till domstolen så visade det sig att domaren var på bröllop istället så vi fick skjuta upp det en vecka. Hon tog nämligen bara emot adoptionsärenden på torsdagar. Fast sen fick vi komma dit redan på tisdagen ändå då vår representant varit påstridig och påtalat att vår dotter var lite sjuklig av sig. Nigeria är ett speciellt land och man får vara beredd på att vad som helst kan hända när som helst. Men folk är otroligt trevliga och alla är väldigt barnkära. Alla vill gulla med barnen, vilket både är roligt och ibland lite besvärande. Det blir mycket personliga möten och vi bodde exempelvis hemma hos chefen för stiftelsen under en vecka när det inte fanns hotellrum.

    Men allt krångel vid hemresan atr priset! Att bli kvarhållen och utredd av säkerhetspolisen är inte precis en drömavslutning på en adoptionsresa. Stiftelsen som AC samarbetar med där nere och som arrangerar alltihop håller nu på att se över sina rutiner och ser över hur kontakterna med säkerhetspolisen ska fungera, så det ska inte behöva hända fler familjer.

  • bebis ja tack

    Mimpen: vi blev kvarhållna i två dygn. Så det var inte jättelänge, men det kändes som en evighet och utan information blir rätt snabbt koko.

    vimsa2: nej, det var inte jag, det var våra reskamrater som åkte ihop med oss. Kommer nog att bege oss dit vad det lider, så då kanske vi ses där längre fram?

Svar på tråden Nu är vi tillbaka!