Inlägg från: nötskrikan |Visa alla inlägg
  • nötskrikan

    Vi som fick barn i jan-feb 2007, sommartråd

    Hoppas på sommar snart i alla fall
    Jag har tagit bort några från listan, läser ni fortfarande här och vill stå med så säg till.

    11/1 Irma - mpta
    28/1 Emanuel - Lappen
    29/1 Nova - Puman78
    31/1 Lova - nötskrikan
    5/2 Emelie - spacebeare
    26/2 Ian - beavies


    TRÅDSTARTARENS TILLÄGGSKOMMENTAR 2009-05-31 21:14
    28/2 Mio - Michayla
  • Svar på tråden Vi som fick barn i jan-feb 2007, sommartråd
  • nötskrikan

    spacebeare: Hur känns det med två i magen då, massor med sparkar åt alla möjliga håll? Eller är det för trångt?

    Sambon har semester så Lova är ledsen för att hon inte får gå till dagis. Får se vad hon säger när hon börjar gå 8-11 i juni. Hon älskar att vara ute så jag försöker komma iväg till lekparken varje dag. Igår gick vi ut lite senare än vanligt, vid halv sju på kvällen. Det var fullt med barn ute men helt plötsligt tömdes lekparken och vi blev ensamma kvar. Tydligen skulle man gå hem sju. Jag lär mig nya saker varje dag

    Det funkar ganska bra ändå med två barn just nu, jag hade väntat mig att det skulle vara ännu värre. Om man får säga så Lova ställer till med massor av hyss och är trotsig och väldigt gnällig (hon skriker mer än lillasyster...) men hon är också underbar och strålande glad. Hon vet hur lillasyster fungerar nu och är väldigt fascinerad av hur många gånger lillasyster bajsar per dag "Saga bajsa IGEN" säger hon. Eller så är det "Saga äta IGEN".

  • nötskrikan

    Välkommen TessyLove!

    mpta: Det känns jättekonstigt att byta blöja på Lova nu. Först byter man på en liten spädis med luktfritt amningsbajs och sen när man byter på Lova känns det som att man byter på en vuxen ungefär

    Jag har hamnat i en svacka när det gäller kroppen, känner mig allmänt fel. Tjock och ful. Första veckorna efter förlossningen kände jag mig supersmal men nu när jag behöver kläder är det inte roligt att handla. Orkar inte ens pröva byxor, vill inte veta vilken storlek jag har.

  • nötskrikan
    spacebeare skrev 2009-05-23 09:04:12 följande:
    lillskit har återupptäckt kritor, har nyligen ritat hallvägg osv. nu ritade hon på vardagsrums bordet, "snyggt" var hennes kommentar när mamma skällde.....
    Var det inte snyggt? Lova hann med att måla trehjulingen igår när jag gjorde annat i en minut.
  • nötskrikan

    mpta: Jag som är jeansmänniska, äger inte en enda tunika ju. Men det är nog en bra idé att köra på nåt sånt ett tag istället för byxor, köpte faktiskt ett par kjolar igår.

    Verkar som att Lova slutat sova middag nu.

  • nötskrikan
    beavies skrev 2009-05-25 12:10:32 följande:
    Ian har inte ritat på några väggar el dylikt än... kanske det e en tjejgrej!? för tjejen min ritade nog lite överallt Han är egentligen inte så mycket för att rita, men om han ritar ritar han fint på papper eller i målarbok.Jag trodde han skulle börja sluta sova på dagarna... men tydligen vill han sova... för han kommer snällt nuförtiden när man frågar. Han kanske märkte själv att det blev för jobbigt att inte sova.
    Duktig kille som ritar på papperet! Kan ju säga att Lova inte har mycket känsla för gränsen mellan papper och golv/bord...

    Lova är jättetrött nu när hon inte sover på dagen. Ibland vill hon gå och lägga sig efter lunchen när vi frågar men sen går det inte att somna så hon kommer ner igen.

    Efterkontrollen avklarad idag, allt var ok. 
  • nötskrikan

    Jättefint väder tidigare idag, nu ikväll är himlen mörk och det blåser ordentligt. Lova har badat utomhus idag och hunnit med en ridtur på farmors häst. Så fort vi nämnde att vi skulle hälsa på farmor och farfar började hon tjata om att rida och när vi väl kom till stallet försvann hon med farmor utan att bry sig det minsta om vad vi gjorde. Får väl se om hon blir en riktig hästtjej.

    Lova har så lite plats för kläder på dagis så vi har bara det allra nödvändigaste där. Lite sommarkläder har vi hunnit fixa men skor är det värre med, dåliga föräldrar här med.

  • nötskrikan
    Puman78 skrev 2009-05-26 21:43:09 följande:
    Lite känner jag att jag håller på att få psykbrott på Nova. Hennes favorit ord är just nu vill inte och va? man kan stå framför henne och fråga henne saker eller prata med henne och hon säger bara en massa va. tror hon gör det för att jävlas med mig.Nu efter ha kommit från några dagar från farmor har hon även börjat med "vet du va mamma?" men jag får inga svar när jag frågar tillbaka.Hon är värsta papegojan och upprepar samma sak om och om igen. I helgen hade hon ridit på både en ponny och en stor häst. Synd att man missade det och kunna fota och vara med om den upplevelsen.
    Förstår dig, har en riktig papegoja här med. "Kan inte", "vill inte", "vad är det" och "vad gör du mamma" är jag väldigt trött på att höra... Och inte lyssnar hon på mig det minsta.
  • nötskrikan

    Idag var vi på Skansen, gissa vad Lova tyckte var bäst? Bussen vi åkte dit (gallskrik och förtvivlad unge som låg ner och blockerade bussdörren när hon insåg att vi skulle stiga av), alla stenar och staket man kunde klättra på samt de branta stup som fanns och som var såå lockande.


    Det funkar oftast bra när jag tar hand om lillasyster men när pappa ägnar sig åt henne blir Lova svartsjuk. Vet inte riktigt varför det är så?

  • nötskrikan
    mpta skrev 2009-05-27 22:37:13 följande:
    haha ja en bussresa e ofta d enda som krävs för att roa de små Irma tycker det är riktigt roande kanske för att hon typ enbart åker buss med dagis.Vi ska däremot åka till Järvzoo på fredag och kollar på älgar,björnar osv och det tror jag Irma kommer att älska eftersom hon är så intresserad av djur, i sommar blir d förhoppningsvis kolmården Hon kanske blir svartsjuk då bara för att nu är hon van och medveten om att det är mamma som ger lillasyster mat osv åsså har hon kanske vart van att pappa då har ägnat lite mer tid med henne så då när pappa är med lillasyster blir det fel och Lova blir svartsjuk?
    Jo kan nog vara nåt sånt. Sen brukar jag prata med Lova medan jag håller på med Saga, sambon ägnar sig ofta helt åt Saga och hör kanske inte vad Lova säger direkt.

    Kul med zoo!
Svar på tråden Vi som fick barn i jan-feb 2007, sommartråd