• nötskrikan

    Vi som fick barn i jan-feb 2007, sommartråd

    Hoppas på sommar snart i alla fall
    Jag har tagit bort några från listan, läser ni fortfarande här och vill stå med så säg till.

    11/1 Irma - mpta
    28/1 Emanuel - Lappen
    29/1 Nova - Puman78
    31/1 Lova - nötskrikan
    5/2 Emelie - spacebeare
    26/2 Ian - beavies


    TRÅDSTARTARENS TILLÄGGSKOMMENTAR 2009-05-31 21:14
    28/2 Mio - Michayla
  • Svar på tråden Vi som fick barn i jan-feb 2007, sommartråd
  • mpta

    vår kommun skulle spara in pengar så därför började dom med 8-11 tiden, men det vart ett jäkla klagomål så nu får man välja mellan 8-11 och 9-14, vet inte hur det är just nu men när det bara var 8-11 som gällde fick man fortfarande betala samma summa som när det va 9-14, dumt tycker jag eftersom man som 15tim barn då varken fick frukost lr lunch på dagis men ändå fick ha kvar samma summa, men det va väl kommunens knep att tjäna pengar :P

    Som förälder kan jag förstå att det kan va jäkligt drygt med 8-11 tiderna men som föskollärare är det skapligt skönt. Jag hade praktik under den där perioden och det var så himla lugnt under frukost å lunch, iaf på min avdelning som har många 15tim barn, man hann liksom äta i lugn och ro med barnen och i en lagom stor grupp

    Spacebeare: Jasså man får fler timmar med tvillingar, tufft visste ja inte, fast d skiljer sig kanske på städer också. fast ja komme rnog aldrig få några tvillingar ändå så det spelar ju inte en sån stor roll

  • Puman78
    Michayla skrev 2009-06-02 09:17:38 följande:
    får ni betala olika på dagis??? vi betalar 1250 tror jag för 40 timmar men oftaste e han kanske 20 timmar per vecka. nu i sommar får vi betala 2 månader då han inte e där.. så fult!!
    förskoleavgiften är inkomstbegrundad men max behöver man betala 1250:- men då ska man iaf här ha en ingångslön på 40.000.
    Då jag studerar betalar vi "bara" 633 :-/ mån.

    Under sommaren är det många som betalar för förskolan trots att barnen inte är där. Vill man inte det och barnet ska vara hemma kan man ju säga upp sin plats och hoppas på att man får tillbaka den till hösten, men den sannolikheten är oftast ganska liten.
  • mpta

    vi har förresten ingen syskonförtur på Irmas dagis, känns väldigt kasst å osäkert dessa tiderna när köerna är långa, senast jag hörde så fanns det funderingar på att syskon till barn som gick på Irmas förskola skulle sättas på en förskola som låg någon mil bort, kan inte va det roligaste som förälder spec inte om man själv ska till jobbet som ligger åt ett helt annat håll än de två förskolorna, undra när man måste börja sin resa på morgonen då.

    Just nu ligger Irma i sin säng och sjunger på en egen liten sång den låter ungefär så här: jag pruppar på min kanin, jag pruppar på min kanin, jag pruppar på min kanin, trallala jag pruppar på min kanin

    Riktigt tjusigt är det, kaninen hon sjunger om är hennes gosekanin som hon alltid har med sig

  • nötskrikan

    Blev sommarfest i regnet, barnen sjöng och alla föräldrar knuffades för att få stå längst fram och filma. Jag tyckte jag var duktig som tog med en kamera, funderade inte ens på att filma. Var ingen som hade lust att visa hänsyn så äldre syskon och kortisar (=jag) stod längst bak och försökte se nåt.

    Hoppas ingen såg att Lova hade stövlarna på fel fot och ketchup på näsan.

    Fick höra att en av Lovas kompisar som är prematur och därför 06:a istället för februaribarn ska flytta till storbarnsavdelningen i höst. Föräldrarna var inte så glada, han är ju jämngammal med Lova och började dagis tillsammans med henne. Alla de andra barnen som byter avdelning har gått på dagis ett år längre och känner varann.

  • mpta
    nötskrikan skrev 2009-06-02 19:48:48 följande:
    Blev sommarfest i regnet, barnen sjöng och alla föräldrar knuffades för att få stå längst fram och filma. Jag tyckte jag var duktig som tog med en kamera, funderade inte ens på att filma. Var ingen som hade lust att visa hänsyn så äldre syskon och kortisar (=jag) stod längst bak och försökte se nåt.Hoppas ingen såg att Lova hade stövlarna på fel fot och ketchup på näsan.Fick höra att en av Lovas kompisar som är prematur och därför 06:a istället för februaribarn ska flytta till storbarnsavdelningen i höst. Föräldrarna var inte så glada, han är ju jämngammal med Lova och började dagis tillsammans med henne. Alla de andra barnen som byter avdelning har gått på dagis ett år längre och känner varann.
    tråkigt med regnet å även att vuxna människor skiter fullständigt i vem som står bakom en.
    Ska alla 06:or börja på den större avdelningen lr så det e därför han måste med? för här vet jag att de brukar tänka längre en vilket år dom är född de brukar tänka på barnets utveckling och hur redo de är för omställningen, det gjorde dom iaf när syrrans grabb var yngre för han blev kvar lite längre eftersom han va lite seg i sin utveckling i samband med sjukdom.
    Har inte föräldrarna något att säga till om? Iof så ser väl personalen om nån om barnen är redo för att flyttas över men som sagt ja hoppas att dom inte bara tänker på årtal.
  • Michayla
    Puman78 skrev 2009-06-02 17:41:26 följande:
    förskoleavgiften är inkomstbegrundad men max behöver man betala 1250:- men då ska man iaf här ha en ingångslön på 40.000. Då jag studerar betalar vi "bara" 633 :-/ mån. Under sommaren är det många som betalar för förskolan trots att barnen inte är där. Vill man inte det och barnet ska vara hemma kan man ju säga upp sin plats och hoppas på att man får tillbaka den till hösten, men den sannolikheten är oftast ganska liten.
     ingen av oss har lön på 40.000 men vi betalar maxtaxa ändå
  • nötskrikan
    mpta skrev 2009-06-02 19:57:35 följande:
    tråkigt med regnet å även att vuxna människor skiter fullständigt i vem som står bakom en.Ska alla 06:or börja på den större avdelningen lr så det e därför han måste med? för här vet jag att de brukar tänka längre en vilket år dom är född de brukar tänka på barnets utveckling och hur redo de är för omställningen, det gjorde dom iaf när syrrans grabb var yngre för han blev kvar lite längre eftersom han va lite seg i sin utveckling i samband med sjukdom.Har inte föräldrarna något att säga till om? Iof så ser väl personalen om nån om barnen är redo för att flyttas över men som sagt ja hoppas att dom inte bara tänker på årtal.
    Alla 06:or flyttas. Lova och flera andra som är födda i januari och februari 07 får vara kvar ett år. Tror inte föräldrarna har haft nåt att säga till om och han är likadan som Lova på dagis - alltid glad, lätt att ha att göra med. Misstänker att de båda lätt försvinner i mängden och inte får så mycket uppmärksamhet. Fast det kanske är bra att vara yngst på avdelningen för stora barn, kanske blir mer uppmärksamhet då? Jag har ingen aning om hur det fungerar, kommer kanske att bli jättebra. Tråkigt bara att det inte känns helt ok för föräldrarna.
  • mpta
    Michayla skrev 2009-06-02 20:33:55 följande:
     ingen av oss har lön på 40.000 men vi betalar maxtaxa ändå
    varför betalar ni då maxtaxa? låter inge skoj.
  • mpta
    nötskrikan skrev 2009-06-02 21:10:01 följande:
    Alla 06:or flyttas. Lova och flera andra som är födda i januari och februari 07 får vara kvar ett år. Tror inte föräldrarna har haft nåt att säga till om och han är likadan som Lova på dagis - alltid glad, lätt att ha att göra med. Misstänker att de båda lätt försvinner i mängden och inte får så mycket uppmärksamhet. Fast det kanske är bra att vara yngst på avdelningen för stora barn, kanske blir mer uppmärksamhet då? Jag har ingen aning om hur det fungerar, kommer kanske att bli jättebra. Tråkigt bara att det inte känns helt ok för föräldrarna.
    ok ja man kan ju hoppas att dom iaf inte skulle flytta ett barn som dom inte trodde skulle vara redo för det. Det är några 06:0r som ska flyttas på Irmas avdelning också men ja vet åtminstone en som inte ska flyttas å han e född i okt-06, men han började i höstas så därför kanske dom inte tycker att han e redo, men ärligt talat så vet ja inte riktigt hur dom planerar när dom flyttar över på Irmas dagis, det brukar ju bero på hur många platser det blir lediga på stora också, blir det 5 platser lediga vill dom väl gärna ha över 5 barn så det kan börja 5 nya på småbarn.
Svar på tråden Vi som fick barn i jan-feb 2007, sommartråd