Inlägg från: Mojnse6 |Visa alla inlägg
  • Mojnse6

    Vintermammor i Uppsala, del 9

    Tullemo: Bra att du fixade ny tråd!

    Solhatt: Bra förslag, synd bara att jag som vanligt läste inlägget typ, nu....

    Cinsaga: Tänk vilken bra motion du har fått av och jaga barn Det är den enda motionstypen som jag ägnar mig åt numera. Ni är så välkomna på ett dopp när vädret tillåter. Tror inte att L har förstått att Rasmus är här för att stanna, tror nog att tycker att det är en konstig varelse som ligger där och skriker med jämna mellanrum.

    Tullemo: Det vore väldigt trevlig med en date och kolla in hur mycket alla barn har vuxit sedan sist, och hur Sigge ser ut nyklippt .


    .
  • Mojnse6

    Cinsaga: Japp, poolen var helt underbar i helgen. Den kom upp i 25 grader på söndagen. Även om man inte direkt hinner ligga i och njuta när Lukas är i farten. Det blir mer snabb dopp . Han har fått en egen plaskpool att bada i så han har varit nakenfis hela helgen och plaskat som bara den. Att sitta vid datorn är ett minne blott, det är full fart hela dagarna och på kvällarna har Rasmus lite ont i magen och vill helst amma konstant. Även om det inte ens går att jämföra med Lukas magont.

    Jag kan Måndag 8:e:
    Solhatt
    Mojnse

    Jag kan Måndag 15:e:
    Majagräddnos
    Mojnse

    Jag kan Måndag 22:a:
    Solhatt
    Mojnse

    (Det märks att man inte har något liv när man är föräldraledig va ?


    Välkommen hem Maja!

    Nä, nu är det dags att åka och hämta L på förskolan!


     


     


     


    .
  • Mojnse6

    Cinsaga: Å din lyckost, jag skulle oxå vilja ha en inhängnad trädgård...men som det är nu får jag i alla fall motion


    .
  • Mojnse6

    Blir det en date på måndag? Om ja vilken tid, efter 13 skulle passa oss bra i så fall.
    Vi får besök på fm och sen sover L oftast till 12.45.


    .
  • Mojnse6

    Flera måndagar i rad, då blir det som förr i tiden . Dessutom är det så mycket lättare att vara flera än ensam, de behöver som sagt sysselsättas HELA TIDEN!


    .
  • Mojnse6

    Cinsaga: Vi kommer när L har sovit L, borde bli runt kl13. Syns imorgon!


    .
  • Mojnse6

    Hallå där!

    Vi är ute på svärmors torp utanför Sanda så vi kommer inte idag. Hoppas ni får trevligt!


    .
  • Mojnse6

    Tullemo: Vi for i lördags och kom hem nu ikväll. Borta bra men det är så mycket enklare att vara hemma när man har små barn. Det tog L säkert 1 timme att somna varje kväll (farmor fick sitta hos honom). I vanliga fall lägger vi bara ner honom i sängen och han somnar på 2 röda.

    Är det fler som hellre springer än går, han har dessutom börja att klättra på ALLT. Jag hade lagt en smörgås mitt på köksbordet, som var borta när jag vände ryggen till. L satt och smaskade på den i soffan .


    .
  • Mojnse6

    Tänkte oxå passa på att önska Glad Midsommar! Vad ska ni alla hitta på?
    Vi ska ha silllunch hos oss med med ett par grannar som har barn i samma ålder. Sen kl 13 kommer det häst/vagn längst "byvägen" och hämtar upp alla barn till midsommarfirandet. Traditionell grillning på kvällen hos grannarna.

    Maja: Skönt att det verkar gå bra på dagis redan nu fastän ni inte är inskolade! Vi ska på 18-mån koll nästa fredag. Sist vi vägde L så var vågen på 13kg och mätstickan på hans rum 85cm.

    Nu ska jag åka iväg på sommarfest på dagis, de skulle bl.a sjunga en sång. Så jag hoppas att vädergudarna är med för vi ska tydligen vara utomhus!


    .
  • Mojnse6

    Xyra: Det går jättebra på dagis, vissa dagar så har L gråtit när vi lämnat men det går över på ett par minuter. Nu är det knappt att han vill gå hem när jag hämtar. Hoppas att ni kommer att trivas, är det några ni känner i Nyköping?

    Appropå måndag så är ni välkomna hit om någon har lust. För oss passar efter kl 13 för då har Lukas sovit klart.


    .
  • Mojnse6

    Mrs Flink: Ni är så välkommna! Hoppas det är fint väder så kan vi fylla lilla poolen så får pojkarna och tjejerna plaska lite om du även tar med dem.

    Cinsaga: Trevlig semester!

    Är det någon fler som dyker upp på mån?


    .
  • Mojnse6

    MrsFlink: Tjejerna är oxå välkommna! Vilken kanondag vi får, så packa ner badkläder även till dig , 18 grader i stora poolen men det lär nog stiga under dagen. Vi syns!


    .
  • Mojnse6

    MrsFlink: Tack själv! Det var jättetrevlig att få lite besök!


    .
  • Mojnse6

    Tullemo: Har tappat bort länken till din blogg, kan inte du inboxa den så att jag får se snyggingen i kort hår . Enda dagen som vi inte är hemma denna vecka är imorgon, tänkte åka ut och hälsa på farmor på torpet. Sen har vi BVC tid på fre 13.30 för Rasmus, men annars har vi inget inplanerat.

    Cinsaga: Hur skönt lät inte det med barnfri kryssning! Ha det så skoj och partaja för mig med.


    Vi var förra veckan uppe i Östersund och semestrade hos min släkt och nästa vecka åker vi med de stora barnen till Göteborg. Annars går dagarna åt till att ta hand om barn och försöka få klart dammen. L har varit iväg på 18-mån kontroll vägde 12,6 och var 86,5 cm lång. Han fick även mässlingsvaccinet och tydligen även tillhörande feber som kan dyka upp som biverkning. Har haft feber sedan i lördags runt 39 grader. Är det någon av era barn som oxå fått feber av den sprutan?


    .
  • Mojnse6

    Tullemo: Kollade på din blogg, vad fin W blev i håret. Sist jag klippte L satte jag honom i sin matstol framför Byggare Bob. Han var inte helt överens med mig om att han behövde klippas om jag säger så .
    Jag har oxå blivit förkyld, varför ska man bli det på sommarn....suck! Vi får ta en date senare.


    .
  • Mojnse6

    Hallå på er!

    Här har packat hela dagen känns det, vi åker imorgon till Göteborg.  Hela fam dvs 6 pers och all packning som det innebär, ska bli spännande att få in allt i bilen!


    .
  • Mojnse6

    Mrs Flink: Fina bilder från Dalarna.

    Tullemo: Skönt att komma ifrån och åka själv, gissa om jag längtar tills jag kan göra det .

    Solhatt: Räkmackor lät helt klart bättre än Liseberg. Det var 40 min kö BARA för att komma in på stället! Shit, vad folk det var! Lukas fick åka en karusell + farfarsbilarna. Det var lite svårt att förklara att man skulle gå av karusellen när den tiden var slut så det blev lite tårar och skrik.

    Nu har vi kommit hem och laddar för sambons kusinträff som vi ska ha hos oss på lördag 30 pers inkl barn. Om det är någon som är sugen på att skaffa 4 barn och undrar om all packning får plats i en Chrystler så är svaret ja .


    .
  • Mojnse6

    Hallå där!
    Det har ju varit så fint väder så jag har inte ens haft tid att öppna datorn .

    Cinsaga: Gud så skönt att få börja jobba, jag längtar. Barnen är det bästa som finns, men jag börjar bli rätt trött på Byggare Bob och Mora Träsk .

    Gubben började jobba idag och Lukas började dagis. Men ikväll ska vi faktiskt iväg på Casinot i Sth. Jag fick en middag för två där av mitt jobb, farmor ska vara barnvakt. Gissa om jag ska NJUTA

    Skulle vara kul om vi kunde få till en date!

    ps Tråden går ut den 23:e augusti.


    .
  • Mojnse6

    Solhatt: Hur mår du och magen?

    Maja: 5 barnvagnar....det var inte dåligt .

    Fågelsången och lek i parken låter som som en bra idé. Nu föreslår jag torsdagen den 27:e kl 16 så att det blir av innan det blir för kallt, så hoppas jag att alla kan hänga på. Annars så får ni föreslå en dag, jag kan ju som sagt VARJE dag .

    Fågelsång & Parkhäng to 27:e kl 16:
    Mojnse


    .
Svar på tråden Vintermammor i Uppsala, del 9