Forum Barnomsorg - Förälder
Varje medlem är ansvarig för sina inlägg.
 • HUR kan det vara ok att skola in 1-åringar på dagis!?

  Lör 30 maj 2009 19:42 Läst 79638 gånger Totalt 2297 svar
  Lör 30 maj 2009 19:42

  Jag vet att det diskuterats förut och jag vet att många inte har ngt val. Men hur kan upplägget vara så att dessa 1-åringar ska skolas in på dagis!? Jag KAN inte förstå det!!! Tar verkligen illa vid mig å deras vägnar.
  Pratet om att "de trivs" elr "det går så bra" osv är ju bara nonsens. Barnet FÖRSTÅR ju ingenting i den åldern. Studerar man hur en 1-årings hjärna fungerar så känns såna kommentarer väldigt överflödiga. 

  "Bebisar som precis lärt sig gå" är ju vad dessa små charmtroll är. Hur bra kan det vara för dessa små knoddar att lämna sin trygga borg, mamma elr pappa, o vistas i stökiga miljöer med ingen som helst trygghet kvar!? Jag lider när jag går förbi o ser dessa små barn som tillbringar, i många fall stor del av sin tid där de absolut inte borde vara. Tycker det är så skevt det bara kan bli.

  Jag har själv 3 barn varav 2 av dom är 2.5 är. Jag tycker att DOM är för små för dagis. Ser jag på min lilltjej som är 15 mån ser jag en bebis på stapplande ben. Tanken på att sätta henne på dagis ger mig rysningar.

  Jag vet att jag kommer få en massa påhopp om att, som jag inledesvis nämnde, många inte har ngt val. Jag VET att många inte har ngt val. Jag lider med de som inte har det, verkligen. Jag spottar inte på dessa människor.

  MEN

  Det finns många som har ett val. Hur tänker dessa människor? Är så intresserad av att veta hur man öht KAN släppa sina känslor o skola ett så litet barn o lämna ansvaret åt ngn annan, det bästa ansvaret man har?

  Ha en fin kväll

 • Lör 30 maj 2009 19:47 #1

  Jag undrar detsamma faktiskt....

 • Lör 30 maj 2009 19:48 #2

  I Japan börjar barnen på dagis då dom är bara ett par månader. Det blir faktiskt folk av dom också. Vissa har inte möjlighet att vara borta från jobbet och den inkomst det innebär i flera år.
  Nog tror jag att de flesta, om man nu fick välja, skulle vara hemma länge, länge med barnen, men som sagt, det är få förunnat att ha den möjligheten.

 • Mammas­älskad­eMinna
  Visa endast
  Lör 30 maj 2009 19:49 #3

  varför skulle det inte finnas trygghet för en ettåring på en förskola?

 • Schnoo­glewoo­kiemus­h
  Visa endast
  Lör 30 maj 2009 19:49 #4

  Om man inte har något annat val, vad ska man då göra?


 • Lör 30 maj 2009 19:49 #5

  Tänker ni likadant om dagmamma?

 • Lör 30 maj 2009 19:50 #6

  hur man kan ha sina små på dagis?

  ja, jag kan svara på den frågan. alla har inget val... vår son började när han var 15 månader

 • Maria4­0
  Visa endast
  Lör 30 maj 2009 19:53 #7

  Men alla har inte ett val! Vissa kanske MÅSTE oavsett vad de vill börja jobba för att kunna betala hyra, mat mm.

  Sedan kanske en del tycker att det är jobbigt att vara hemma, alla är inte förunnade att ha förmågan att orka ta hand om barn 24/7. Det är säkert nog så jobbigt att erkänna för sig själv att jag passar inte till dygnete-runt-förälder när samhället omkring oss förutsätter att alla bara vill vara hemma så mycket som möjligt, annars är man en "dålig förälder".

 • susann­emalmö
  Visa endast
  Lör 30 maj 2009 19:54 #8

  Hur man kan det?
  Tja, jag gjorde det för att jag inte ville gå hemma längre.
  Vad menar du med att du inte förstår hur man kan släpp sina känslor och skola in ett barn, jag förstår inte den meningen öht.

 • Lör 30 maj 2009 19:54 #9

  Jag tänker inte prata mycket om att vi inte hade något val när vi skolade in vår 1½-åring, men jag tror att du har en helt felaktig bild av dagis. Min son går på en jättelugn avdelning, det är oerhört harmoniskt att vistas där som vuxen iallafall. Han har jätteroligt när han är där och är väldigt glad då vi kommer dit. Självklart har en ettåring viss förståelse också, sonen känner direkt igen sig när vi kommer dit på morgonen och springer och leker med "sina" leksaker. Pedagogerna är jättebra, de gör allt på hans nivå och har väldigt mycket tid med honom. Sedan han började där har han lärt sig jättemycket, som att äta med bestick, tvätta händerna och att man måste ha kläder på sig när man går ut.. Jag tror inte dagis är dåligt för små barn, bara man väljer rätt dagis.


  - - jag gillar inte de nya signaturerna - -
 • Olycks­barn
  Visa endast
  Lör 30 maj 2009 19:55 #10

  Tänker inte skola in min son förrän i Januari om det finns plats, tycker att han ska få vara hemma med kommande syskonet och sen så tycker jag att det är känns mer rätt när han är 20 månader

Logga in
Bli medlem
Svara i tråden...

Innehåll