Inlägg från: Åsalie |Visa alla inlägg
  • Åsalie

    HUR kan det vara ok att skola in 1-åringar på dagis!?

    Jag undrar detsamma faktiskt....

  • Åsalie

    fast,,,flåt men hur kan ni missa att TS riktar ju sin fråga till dom som HAR ETT VAL (?)

  • Åsalie

    Förstår inte heller hur du (Gutegirl) menar när du skriver att vem som helst kan bli försörjd hemmafru om man vill.... vårdbidraget är väl det närmaste alternativet isåfall, och det är långt ifrån alla som klarar sig på 3000 kr i månaden. (dessutom inte alla kommuner som erbjuder d) Lever man ihop med en höginkomsttagare funkar det ju... men så e det ju inte för alla föräldrar....

  • Åsalie

    fast iof kan man säkert prioritera annorlunda och vara hemma längre. Så har vi gjort, men det kan man ju inte räkna med att alla kan....

  • Åsalie

    Ni som skriver att ni blir sårade, "sparka på den som redan ligger" , svider att läsa m.m....ni verkar ju egentligen tycka som TS (eller som mig) och jag tycker det är jättetråkigt att ni tar tråden som negativ, jag sympatiserar med er verkligen, som måste lämna era jättesmå, men då kanske man bör undvika en sån här tråd. TS har ju inte menat att såra någon, hon vill bara veta hur de (som har ett val) tänker. Man måste väl få ställa frågan??

    Bonanza, jag kan svara   fast frågan inte var riktad te mig... men jag tror säkert ditt barn har jätteroligt där bitvis, men jag hade inte vågat lita på det lilla man ser/hör/upplever i inskolning, vid hämtning/lämning hela vägen...jag har gått förbi förskolor där jag verkligen ser hur barn inte blir hörda/sedda...fröknar som inte ser när barn puttar andra barn m.m........

  • Åsalie

    jävlar vad snabb tråden är.....hinner ju inte med..

    någon undrar om någon håller med TS och det gör jag... Tycker inte heller en 1åring bör skolas in om föräldrarna kan välja att vara hemma utan att bli barskrapade...

    Tycker det är för mkt fokus på utveckling och stimulans... Varför har plötsligt förskolan blivit normen??

  • Åsalie
    hellohanna skrev 2009-05-30 21:06:39 följande:
    Men då får du nog stanna hemma hela livet med dina barn, tänk när dom ska börja riktiga skolan sen, herregud, är man inte alldeles för liten för att ha lektioner och gå på schema då? Och vad ska hända på rasterna där? Betydligt värre saker än vad som händer på förskolans utestunder kan jag lova. Tänk högstadiet med, oh lord, moppe och grejer, flick/pojkvänner, och SEX! DET är dom alldeles för små för! Näää, håll barnen hemma hela livet, ha hemundervisning, och låt dom ABSOLUT INTE skaffa kompisar, DÅ kan det gå illa, riktigt illa.
    snacka om överdrift
  • Åsalie
    Gurkan skrev 2009-05-30 22:51:27 följande:
    Vem det än är som är hemma med barnen (far eller mor, många gånger mor pga det samhälle vi lever i) så är det bättre än förskolan. Föräldrarna och hemmet är barnens stora trygghet även om vi på förskolan självklart gör allt vi kan för att förskolan ska vara en trygghet för de barn som är där. De som förlorar mest är inte föräldrarna, det är barnen. Barnen som få gå på förskolan långa dagar och som bara träffar sina föräldrar korta stunder på kvällarna (som då oftast består av mat, bad och sen läggdags). Har sett så många barn som är långa dagar på förskolan och vars föräldrar har svårt att få dem att somna på kvällarna. Det är inte underligt alls, barnen vill ju träffa sina föräldrar och det brukar resultera i att de trotsar och håller sig vakna in i det längsta. Självklart beror inte alla sömnproblem på det men en del av dem. Visst lär sig barn mycket på förskolan och visst har de roligt (annars hade jag inte gjort mitt jobb) men vore det inte roligare att höra om barnets framsteg av den andre föräldern än av en förskolepedagog?
    Mycket klokt inlägg. Skulle jag skola in mina barn någon gång så önskar jag det finns såna uppmärksam och vis personal på plats :)
  • Åsalie
    Gurkan skrev 2009-05-30 23:08:46 följande:
    Nej vi hinner inte se allt just pga låg bemanning (just nu har vi 18 stycken 1-3 åringar på 2,75 tjänst fördelade på tre personer). Jag skäms nästan att säga det men det är inte alltid vi hinner med att potträna barnen. Tiden att låta dem sitta på pottan i lugn och ro finns helt enkelt inte även om vi gör vårt bästa! vi har tider då vi byter blöjor (som före utevistelse, innan mat, efter vilan och så vidare) men självklart känner vi på blöjorna med jämna mellanrum och självklart tittar vi till så ingen bajsat. Ibland får de dock gå med bajs en tio-femton minuter för om fyra-fem barn bajsar samtidigt är det inte lätt att byta på alla direkt. Eftersom vi är så lågt bemannade är det oftast inte mer än två pedagoger på tidiga förmiddagar och till mellanmål. En får ta blöjorna och en får titta till resten av barnen. Tänk dig själv att ha koll på 17 st 1-3 åringar. Barnen får lära sig äta själva för att tiden att mata varje barn finns inte. Våren och sommaren är en befrielse när inte alla överdragsbyxor, sockor, vinterstövlar, galonkläder, vantar och mössor ska på och av, hängas in i torkskåp och sorteras. Ofta går dagarna på rutin även om vi gör så mycket vi kan för dem, men tiden och resurserna är knappa. Men självklart gör vi vad vi kan! det är heller inte alltid lätt att förstå ett barn som ännu inte har ett språk även om vi har erfarenheten på vår sida är varje barns kroppsspråk unikt och inte alltid lätta att tolka. Jag är tacksam för de föräldrar som berättar vad barnet använder för stavelser för sin napp och gose. tack också till alla föräldrar som inte klagar om vi råkar att inte vara perfekt professionella i vårt bemötande av dem. Tack för alla föräldrar som förstår att vi är människor.
    Är så imponerad att ni orkar detta jobb!!! Det är INTE ert fel att ni är underbemannade, hoppas det blir ändring på detta snart!!

    Föräldrar som är pro-förskola i 1årsåldern, hur reagerar ni på detta inlägg? Känns det bra att barnen "är tvungna" att lära sig äta själva tex? för ingen har tid att hjälpa?
  • Åsalie
    OT

    - Gud vad tråkigt att det inte finns en funktion som gör att man kan gå till sida 73 (exempelvis) för det var där jag slutade läsa ikapp igår. Ska man behöva trycka next next next next tills man är på plats bara för att kunna läsa ikapp??? Som sagt OT, men någon moderat får gärna föra vidare...eller informera mig om jag missat något (flåt isåfall) för om man citerar någon som måste man ju börja från början igen..? eller?
Svar på tråden HUR kan det vara ok att skola in 1-åringar på dagis!?