Inlägg från: susannemalmö |Visa alla inlägg
  • susannemalmö

    HUR kan det vara ok att skola in 1-åringar på dagis!?

    Hur man kan det?
    Tja, jag gjorde det för att jag inte ville gå hemma längre.
    Vad menar du med att du inte förstår hur man kan släpp sina känslor och skola in ett barn, jag förstår inte den meningen öht.

  • susannemalmö

    Tja, jag är ensmstånde och jobbar på ica, jag hade ändå ett val. De flesta kan ju prioitera om någorlunda och ha barnen hemma längre om de vill.

    Jag undrar fortfarande vad du menar med att man släpper sina känslor när man skolar in en ettåring.


    bondi skrev 2009-05-30 20:11:40 följande:
    Det finns ensamstående föräldrar som är helt beroende av sig själva. Så där har du ju helt fel.Att "göra karriär som hemmafru" som du kallar det innbär att man ger ngt år extra elr fler, åt det bästa man har som inte går i repris, så önskar jag att fler gjorde det.
  • susannemalmö

    Fast för barnen är det ju ingen skillnad, om det nu är så hemskt på förskolan som du tror att de är så lider ju ettåringarna lika mycket oberoende av varför de är där.


    bondi skrev 2009-05-30 20:19:55 följande:
    Igen....tråden riktar sig till de som har ett val.
  • susannemalmö

    Jag hade hälften av föräldrardagarna kvar när min dotter började på förskolan.


    pönz skrev 2009-05-30 20:20:46 följande:
    Förresten, det finns väl ändå ingen som HAR ETT VAL som ändå lämnar barnet på dagis vid ett års ålder? Finns det? Har jag då aldrig sett. Tar man inte ut all föräldrapenning då eller, sparar man till senare (när?)? För jag tänker att de enda som inte har ett val är de som föräldrapenningen tar slut för. Har man föräldrapenning kvar så är man väl hemma. Det låter väldigt väldigt konstigt att folk gör så, så jag tror att du talar till en vägg.
  • susannemalmö

    Tja, jag tjänar inte mycket på ICA och min familj försörjer inte mig, jag hade ändå hälften av dagarna kvar när min dotter var ett. Så visst hadejag ett val, varför är det så svårt att tro?

    Jag stängde absolut inte av några känslr. Jag visste att det var den bästa lösningen för vår familj och hade ingen som helst ångest över det. Och självklart förlitade jag mig på att personalen gör ett bra jobb, annars lämnar man väl inte sitt barn på förskolan. Jag förstår inte varför man är skulle var en sämre förälder för att man gör et val som passar familjen bäst, även om det inte är samma val som du gjort.


    bondi skrev 2009-05-30 20:25:40 följande:
    Jag tror det är svårt för en ensamstående att prioritera så mkt, har jag fel? Är man inte väldigt beroende av sin egen inkomst? Dvs om man inte har en givmild o förmögen familj bakom sig elr likn. Antar att en ensamstående förälder måste ta ut fp 7 dgr/veckan o då räcker väl inte pengarna mer än strax över året? Så där ser jag inte hur man ska kunna prioritera? Vårdnadsbidraget täcker ju inte ens hyran?Så förklara gärna hur du/ni har ett val, som ensamstående o självförsörjande?Jag är som jag tidigare nämnt, genuint intresserad av att veta hur man GÖR för att klara av att skola in en 1åring? Rent känslomässigt? Ja. Stänger man av? Förlitar man sig på personalen? Det sistnämnda vore ju det bästa, för då är man väl såpass trygg med dessa. Tycker ändå att det är otroligt hur olika vi mammor är. Jag skulle trots den bästa personalen på jorden inte kunna släppa iväg en 1åring. Berätta gärna.
  • susannemalmö

    Låter ungefär som min dotter. Så nä, jag har verklige inget dåligt samvete.


    Bonanza skrev 2009-05-30 20:28:21 följande:
    Vad då stänger av? Förlitar sig på personalen gör man ju självklart. Så här gjorde vi:Gick dit, såg att hon lekte och hade skitkul, lämnade korta stunder i början och längre stunder sen. Inte en tår under hela inskolningen. På hela året har hon gråtit kanske 2-3 gånger vid lämning. Jättetufft för mammahjärtat att låta sin lilla unge leka med kompisar och ha skitkul. Verkligen jobbigt.
  • susannemalmö

    Fast det är kanske kommentarer du får ta när du själv skriver en så dömmande TS.


    bondi skrev 2009-05-30 21:15:59 följande:
    Skev värld... Mycket skev. Jag är besatt av mina barn för att jag tar mig tiden att stanna med dom så mkt det går tills de är 3-4 år iaf. Dessa påståenden säger allt. Tragiskt verkligen. För barnen. Min mamma o samtliga andra mammor som var hemma tills vi var 6 år, gud förbanne! Måste ju varit heeelt sinnessjuka o oerhört fastnaglade vid oss på ett sinnessjukt sätt? Inte sant? Vad är detta? Ett sätt att döva sitt dåliga samvete på? Biter inte på mig isåf, jag är ledsen.. Tycker bara synd om er som skrev dessa korkade kommentarer.
  • susannemalmö

    Det är klart att det kan vara det bästa valet för barnet. Tror du int att jag är bättre lämpad att avgöra vad som är bäst för min familj än vad du är?


    bondi skrev 2009-05-30 21:21:56 följande:
    Tala inte för mig är du rar. Jag tror att ett barn kan gilla ett bra dagis, om de inte har ngt val. Att det är det bästa valet för barnet tror jag dock inte. Vitt skilda saker.
  • susannemalmö
    FruStolpe skrev 2009-05-30 21:32:39 följande:
    Jag skulle tycka det vore hemsk om någon annan skulle se mina barns kanske första steg, första gången de säger ett nytt ord, första gången de säger en mening på fler ord...osv. Naturligtvis gör de nya saker också vid alla åldrar men då kan de iaf berätta om det själva sen.
    Min dotter började på förskolan när hon var 14 månader och jag har inte missat något av det du rabblar upp. Varför tycker förresten inte din man att det är lika jobbigt att missa så mycket som du gör?
  • susannemalmö

    Fast du dömmer ju ut folk som väljer att låta barnen börja på förskolan fast de har ett val.Och som sagt, de allra flesta har nog ett val, det handlar mer om prioiteringar.


    bondi skrev 2009-05-30 21:36:29 följande:
    Tack
Svar på tråden HUR kan det vara ok att skola in 1-åringar på dagis!?