Inlägg från: cloudberry79 |Visa alla inlägg
  • cloudberry79

    HUR kan det vara ok att skola in 1-åringar på dagis!?

    Jag tänker inte prata mycket om att vi inte hade något val när vi skolade in vår 1½-åring, men jag tror att du har en helt felaktig bild av dagis. Min son går på en jättelugn avdelning, det är oerhört harmoniskt att vistas där som vuxen iallafall. Han har jätteroligt när han är där och är väldigt glad då vi kommer dit. Självklart har en ettåring viss förståelse också, sonen känner direkt igen sig när vi kommer dit på morgonen och springer och leker med "sina" leksaker. Pedagogerna är jättebra, de gör allt på hans nivå och har väldigt mycket tid med honom. Sedan han började där har han lärt sig jättemycket, som att äta med bestick, tvätta händerna och att man måste ha kläder på sig när man går ut.. Jag tror inte dagis är dåligt för små barn, bara man väljer rätt dagis.


    - - jag gillar inte de nya signaturerna - -
  • cloudberry79

    Den här debatten är lika dum som den som säger att det är värre att inte amma av val än att inte amma för att det inte går. Konsekvenserna är ju lika för barnet, varför ska man då SKULDBELÄGGA de som väljer att göra något som de anser är det bästa valet för dem själva och deras barn bara för att de har ett val? Jag tycker att man gör precis som man vill och efter hur livssituationen ser ut och att de som blir så upprörda över sånt här helt enkelt inte har något bättre för sig än att hävda sig själva och framställa sig som bättre människor.


    - - jag gillar inte de nya signaturerna - -
  • cloudberry79
    Åsalie skrev 2009-06-02 18:50:44 följande:
    Är så imponerad att ni orkar detta jobb!!! Det är INTE ert fel att ni är underbemannade, hoppas det blir ändring på detta snart!! Föräldrar som är pro-förskola i 1årsåldern, hur reagerar ni på detta inlägg? Känns det bra att barnen "är tvungna" att lära sig äta själva tex? för ingen har tid att hjälpa?
    Jag är pro förskola, men skulle inte välja en småbarnsavdelning. På min sons avdelning är de 14 barn och 2.75 pedagoger. Av de fjorton är fem stycken femåringar, fem fyraåringar, en 3½-åring och tre ettåringar. Det är aldrig någon stress för de små, utan pedagogerna hinner både sätta barnen på pottan, byta blöjor, mata (för de som behöver) och tvätta utan problem. Det är jättelugnt på sonens avdelning och det är anpassat både för små och större barn.
    - - jag gillar inte de nya signaturerna - -
  • cloudberry79
    S vali s skrev 2009-06-05 11:56:52 följande:
    Det är klart det finns värre problem i världen men varför är det så "fy fy" att diskutera även de enklare problemen För egen del anser jag att alla har rätt att vädra sina åsikter vare sig man instämmer med TS eller ej, om man som förälder valt att skola in sitt barn tidigt och är helt säker på att det är det bästa för ens barn så borde det inte spela någon roll vad andra tycker o tänker i frågan. För mig är det dessutom stor skillnad på att ha en åsikt och att döma andra. Jag personligen har svårt att se att en 1åring skulle ha ett behov av att gå på förskolan, jag är övertygad om att en 1åring klarar sig ypperligt med med den tillvaron föräldrarna och deras vardag erbjuder men bara för att jag är av den uppfattningen och att det för mig var främmande att skola in min yngsta när hon var 1år så innebär det inte att jag dömer de föräldrar som väljer att göra det.
    Fast TS dömer ju. Hon "lider" när hon ser de stackars barnen, det är "skevt" att skola in tidigt och man är känslokall om man väljer dagis. Det är skillnad på att ha en åsikt och vara fördomsfull.
Svar på tråden HUR kan det vara ok att skola in 1-åringar på dagis!?