• bondi

    HUR kan det vara ok att skola in 1-åringar på dagis!?

    Jag vet att det diskuterats förut och jag vet att många inte har ngt val. Men hur kan upplägget vara så att dessa 1-åringar ska skolas in på dagis!? Jag KAN inte förstå det!!! Tar verkligen illa vid mig å deras vägnar.
    Pratet om att "de trivs" elr "det går så bra" osv är ju bara nonsens. Barnet FÖRSTÅR ju ingenting i den åldern. Studerar man hur en 1-årings hjärna fungerar så känns såna kommentarer väldigt överflödiga. 

    "Bebisar som precis lärt sig gå" är ju vad dessa små charmtroll är. Hur bra kan det vara för dessa små knoddar att lämna sin trygga borg, mamma elr pappa, o vistas i stökiga miljöer med ingen som helst trygghet kvar!? Jag lider när jag går förbi o ser dessa små barn som tillbringar, i många fall stor del av sin tid där de absolut inte borde vara. Tycker det är så skevt det bara kan bli.

    Jag har själv 3 barn varav 2 av dom är 2.5 är. Jag tycker att DOM är för små för dagis. Ser jag på min lilltjej som är 15 mån ser jag en bebis på stapplande ben. Tanken på att sätta henne på dagis ger mig rysningar.

    Jag vet att jag kommer få en massa påhopp om att, som jag inledesvis nämnde, många inte har ngt val. Jag VET att många inte har ngt val. Jag lider med de som inte har det, verkligen. Jag spottar inte på dessa människor.

    MEN

    Det finns många som har ett val. Hur tänker dessa människor? Är så intresserad av att veta hur man öht KAN släppa sina känslor o skola ett så litet barn o lämna ansvaret åt ngn annan, det bästa ansvaret man har?

    Ha en fin kväll

  • Svar på tråden HUR kan det vara ok att skola in 1-åringar på dagis!?
  • hellohanna

    Jag får mer rysningar av att barn är hemma med mamma tills de är runt 3- 4 år, då säger jag "stackars barn"! Har du ens barn på förskola? Vet du hur det är? Verkar inte riktigt så....

  • FruPriftis

    Jag tycker synd om barn som hänger i mammas tutte när han/hon är 3 år gammal.

  • pönz
    Åsalie skrev 2009-05-30 20:47:30 följande:
    Ni som skriver att ni blir sårade, "sparka på den som redan ligger" , svider att läsa m.m....ni verkar ju egentligen tycka som TS (eller som mig) och jag tycker det är jättetråkigt att ni tar tråden som negativ, jag sympatiserar med er verkligen, som måste lämna era jättesmå, men då kanske man bör undvika en sån här tråd. TS har ju inte menat att såra någon, hon vill bara veta hur de (som har ett val) tänker. Man måste väl få ställa frågan?? Bonanza, jag kan svara   fast frågan inte var riktad te mig... men jag tror säkert ditt barn har jätteroligt där bitvis, men jag hade inte vågat lita på det lilla man ser/hör/upplever i inskolning, vid hämtning/lämning hela vägen...jag har gått förbi förskolor där jag verkligen ser hur barn inte blir hörda/sedda...fröknar som inte ser när barn puttar andra barn m.m........
    Jag höll med henne innan jag var tvungen att lämna sonen på dagis och då insåg motsatsen. Att barnen inte mår dåligt där. Att dagis inte längre är som när jag gick där -87.
    Min äldsta son höll jag ifrån dagis så länge jag kunde och då hade jag möjlighet. Just för att jag tyckte om TS. Men som sagt, sen blev jag bevisad motsatsen.

    Jag vet fortfarande att dagis är bra (rötägg finns dock..) men jag håller fortfarande också med om att jag skulle vilja ha min dotter hemma längre, för att jag älskar att vara med henne. Men jag är inte rädd för att skola in henne heller.
    Min blogg är bättre än din. pojkeniglaskulan.blogspot.com
  • bondi
    Bonanza skrev 2009-05-30 20:52:25 följande:
    Du skriver att du "inte spottar på dessa människor" om de som inte har något val. Jag har ett val. Ergo: du antyder att du spottar på mig. Jag undrar VARFÖR du tycker synd om min dotter?
    JAG tycker synd om en 1åring som är på dagis. Det kan inte bli mer solklart än så. Kanske är det i MIG felet ligger. Det är kanske det bästa för en 1åring att befinna sig på dagis? Är det inte enklast att skola in dom då? Ju mindre de är? Vad sägs om dagis för 8-månaders? Det kanske går ännu enklare då? För då förstår dom ju ännu mindre

    Suck
  • lilfisen

    jag är tvungen att skola in min son vi ett år eftersom jag har ekonomiskt bistånd hos sociala och de kräver detta. själv fasar jag för det och mår skit över detta för jag tycker som dig att det är för tidigt....men va fan gör man om man inte vill och måste...

  • Bonanza
    bondi skrev 2009-05-30 20:55:19 följande:
    JAG tycker synd om en 1åring som är på dagis. Det kan inte bli mer solklart än så. Kanske är det i MIG felet ligger. Det är kanske det bästa för en 1åring att befinna sig på dagis? Är det inte enklast att skola in dom då? Ju mindre de är? Vad sägs om dagis för 8-månaders? Det kanske går ännu enklare då? För då förstår dom ju ännu mindre Suck
    Och återigen: jag vet inte hur utvecklade dina barn är, men min unge förstod jäkligt mycket vid ett år. Nu är hon iofs mer begåvad än genomsnittet, men ändock: barn förstår mer än man tror!
  • Forbidden
    alvaereva skrev 2009-05-30 20:51:29 följande:
    Tyvärr är världen sån att man inte kan skydda sina älsklingar från allt. TS, jag läste nånstans att det kan vara skadligt för syskon att födas för tätt, men det är inte något som många tänker på och vill skydda sina barn ifrån. Eller?
    Jag förstod inte riktigt vart du ville komma me de där du hade läst.
    Jag har oxå läst de, att de får sämre förutsättningar i livet. Men de kanske oxå har me att göra på familjen och ur man hanterar situationen. Min son är 22 när nr 2 kommer.
    (Ts, Ja gud, han går på dagis och ska få syskon tidigt i livet, anmäl mig då.) men de betyder ju itne att jag tänker ångra mig nu och göra abort. Vi får helt enkelt göra de bästa av situationen och verkligen kämpa me att få honom inte känna sig utanför och låta honom få vara så delaktig som möjligt.
    För sen tror jag att dom kommer ha mkt nytta av varandra på senare dagar.
  • bondi
    essamino skrev 2009-05-30 20:52:35 följande:
    haha måste bara få säga att det absolut inte är synd om 1åringar som går på dagis. däremot hade jag tyckt synd om min son om han hade behövt vara hemma mig med mig hela dagarna ännu med mitt dåliga tålamod och humör. Och jo..jag tycker synd OM dig bondi, som går och tycker synd om barn när du egentligen inte behöver det..
    Hade du sett hur små barn står ensamma o trycker i ngt hörn o ser så blyga o osäkra ut att man bara vill ta dom hem till sin mamma på stört.. hade du inte skrivit så. Jag funderar ofta på (nej det är inte bara ett dagis, det händer på de flesta dagis) hur föräldrarna hade mått om de sett sitt lilla barn stå där helt ensam.

    Flera ggr har jag sett just de minsta barnen gå undan för sig själva.. Gör ont i mig.
  • pönz
    hellohanna skrev 2009-05-30 20:54:09 följande:
    Jag får mer rysningar av att barn är hemma med mamma tills de är runt 3- 4 år, då säger jag "stackars barn"! Har du ens barn på förskola? Vet du hur det är? Verkar inte riktigt så....
    essamino skrev 2009-05-30 20:52:35 följande:
    haha måste bara få säga att det absolut inte är synd om 1åringar som går på dagis. däremot hade jag tyckt synd om min son om han hade behövt vara hemma mig med mig hela dagarna ännu med mitt dåliga tålamod och humör. Och jo..jag tycker synd OM dig bondi, som går och tycker synd om barn när du egentligen inte behöver det..
    Alla får göra som de vill (nähä!) men jag kan känna samma sak. Jag skulle tycka otroligt synd om det barn som är som min son (2,5 år) och är hemma med mamma eller pappa. Vad hittar man på liksom? Det måste vara otroligt duktiga och kreativa föräldrar som har sina barn hemma så länge.
    Min blogg är bättre än din. pojkeniglaskulan.blogspot.com
  • Teskedsmamman

    Ytterligare en i raden som verkar veta allt om alla barn... tråkigt...

    Som sagt, vissa har inget val, skulle jag lämna mina barn till en senildement mormor?! Har de verkligen det bättre där i cigarettrök, och misskötsel?

    Det är DIN åsikt att 1-åringar inte kan trivas på dagis osv, jag vet hur mina ungar fungerar och du vet hur dina fungerar, och jag tänker inte tala om för dig att jag tycker du är aplöjlig, det är min alldeles egna åsikt.


    Fick 3 killar på 3½ år ☆ tesked.blogspot.com/virkaholic.blogspot.com/
Svar på tråden HUR kan det vara ok att skola in 1-åringar på dagis!?