• bondi
    Äldre 30 May 19:42
    138750 visningar
    2297 svar
    2297
    138750

    HUR kan det vara ok att skola in 1-åringar på dagis!?

    Jag vet att det diskuterats förut och jag vet att många inte har ngt val. Men hur kan upplägget vara så att dessa 1-åringar ska skolas in på dagis!? Jag KAN inte förstå det!!! Tar verkligen illa vid mig å deras vägnar.
    Pratet om att "de trivs" elr "det går så bra" osv är ju bara nonsens. Barnet FÖRSTÅR ju ingenting i den åldern. Studerar man hur en 1-årings hjärna fungerar så känns såna kommentarer väldigt överflödiga. 

    "Bebisar som precis lärt sig gå" är ju vad dessa små charmtroll är. Hur bra kan det vara för dessa små knoddar att lämna sin trygga borg, mamma elr pappa, o vistas i stökiga miljöer med ingen som helst trygghet kvar!? Jag lider när jag går förbi o ser dessa små barn som tillbringar, i många fall stor del av sin tid där de absolut inte borde vara. Tycker det är så skevt det bara kan bli.

    Jag har själv 3 barn varav 2 av dom är 2.5 är. Jag tycker att DOM är för små för dagis. Ser jag på min lilltjej som är 15 mån ser jag en bebis på stapplande ben. Tanken på att sätta henne på dagis ger mig rysningar.

    Jag vet att jag kommer få en massa påhopp om att, som jag inledesvis nämnde, många inte har ngt val. Jag VET att många inte har ngt val. Jag lider med de som inte har det, verkligen. Jag spottar inte på dessa människor.

    MEN

    Det finns många som har ett val. Hur tänker dessa människor? Är så intresserad av att veta hur man öht KAN släppa sina känslor o skola ett så litet barn o lämna ansvaret åt ngn annan, det bästa ansvaret man har?

    Ha en fin kväll

  • Svar på tråden HUR kan det vara ok att skola in 1-åringar på dagis!?
  • Äldre 30 May 19:55
    #11

    Ja, hade jag fått välja hade jag inte skolat in vår dotter (nu 13 månader) i augusti. Men nu kom det en finanskris i vägen som gör att det inte är möjligt för någon av oss att vara hemma längre än så. Och då känns det roligt att läsa såna här inlägg, förstås....

  • Petra med små
    Äldre 30 May 19:57
    #12

    det beror på barnet anser jag. vissa barn är redo vid 1½ omkring medan andra barn kan vara redo i 4 års åldern.

  • Oliver­s Mamma
    Äldre 30 May 19:57
    #13

    TS, jag skolade själv inte in min son på dagis när han var så liten för jag ville inte det helt enkelt men att säga att barn inte förstår så mycket i den åldern är taskigt. När min son var ett år hade han så mycket koll att man ibland blev mörkrädd, varja dag ca kl 16.20 gick han till ytterdörren och ropade efter sin pappa (som brukade komma hem 16.30). Hade han inte haft ngn koll hade han ju inte gjort så.
    jag tror barn förstår mer än vad man ibland tror och förstår själv

  • Åsalie
    Äldre 30 May 19:57
    #14

    fast,,,flåt men hur kan ni missa att TS riktar ju sin fråga till dom som HAR ETT VAL (?)

  • Äldre 30 May 19:58
    #15

    det är klart barn som är ett förstår!

    min son börjar klappa händerna och säger ECKA "leka" när vi kommer nära dagiset

  • bondi
    Äldre 30 May 19:59
    #16

    Som jag skrev, jag kastar inte sten på de som inte har ngt val. Antar att ni missade den raden, elr raderna, för jag skrev det en extra gång för av ngn anledning misstänkte att detta ändå skulle komma upp.. Suck

    Jag vet att många inte har ngt val, o jag lider med dessa.

    Det finns dock många som HAR ett val.

    Är genuint intresserad av o veta hur man kan lämna så små barn till barnomsorg. As simple as that.

  • Jordgu­bben81
    Äldre 30 May 20:00
    #17

    Min son blir 17 månader då han börjar på dagis. Men det kommer bara att vara 15 timmar i veckan då jag är arbetslös. Så det blir en mjukstart för han. Nog hade jag gärna haft han hemma längre om det gått.

  • gutegi­rl
    Äldre 30 May 20:00
    #18

    Meh, jag började hos dagmamma när jag var 6-7 månader gammal och det gick bra det med.


    TS har helt fel!! www.gutegirl.blogspot.com
  • mammam­utillt­re
    Äldre 30 May 20:03
    #19

    Små barn kan absolut finna trygghet på "dagis" och de kan trivas och ha det bra ......
    Men jag kan ändå hålla med att det finns många som faktiskt har val men väljer att börja runt ett ändå, det förstår inte jag heller, och sen finns det de som inte har val och då är det inte så mkt att göra åt saken och hoppas att barnet kommer till en bra avd där det trivs.

    Mina barn har börjat strax innan de fyllt två år och nu senast när mina killar började som nu är 2½ år så ångrade jag mig faktsikt, hade jag vetat att jag skulle känna som jag gjorde då jag började jobba så skulle jag varit hemma ett litet tag till.
    Jag vill ju vara den som ser barnen mest......men gick istället ner ytterligare i tjänst så vi är lediga två ibland tre dagar i veckan.

    Ser inte heller ner på de som skolar in tidigare alla är vi olika en del trivs inte heller med att vara hemma.........vet inte om jag är lite mesig för att min mamma var hemma tills jag o min bror var nio år.

  • Äldre 30 May 20:04
    #20

    Vi ska skola in vår dotter nu efter sommaren och då kommer hon vara 16 månader. Jag tror det kommer att gå jättebra och att hon kommer tycka att det är kul! Vi har varit mycket på öppna förskolan ända sen hon var 2-3 månader och hon blir alltid glad av att komma dit och se andra barn. Visst känns det läskigt att lämna över ansvaret till någon som inte känner vårt barn lika bra som vi gör men jag är säker på att både personalen och min dotter kommer klara det galant!

    Precis som flera andra har skrivit har vi inte så mycket till val, antingen gå hemma "gratis" eller börja jobba deltid och ha dottern på dagis under den tiden. Och då blir det jobba och dagis, annars skulle det bli lite för skralt med pengar, bara en bilmekaniker lön kommer man inte så långt på!


    ~?:*¨¨*:?ღMaja ღ f/d 070426~ ?:*¨¨*:?~♥ ~?:*¨¨*:?~ღ Miranda ღ f 080413 ~
Svar på tråden HUR kan det vara ok att skola in 1-åringar på dagis!?